Hep öndeki aracı takip ederken ortalayıp takip ediyorum öndeki aracın teker izi yerine sonra ya çukur çıkıyor birden ya mazgal küt aşşağı.. Var mı bu hatayı yapan daha..
Hep öndeki aracı takip ederken ortalayıp takip ediyorum öndeki aracın teker izi yerine sonra ya çukur çıkıyor birden ya mazgal küt aşşağı.. Var mı bu hatayı yapan daha..
Valla ben yapmıyom haci. KAç tane arabaya arkadan bindirdin öyle.
Gitti TDM kaldık yine ybr ile başbaşa..
Var. Tam ortalama olmasa da ortanın az solundan gidiyorum. Çünkü diyelim öndeki aracın sol teker hizasından gidiyorsun, sağ tarafında geniş sayılabilecek bir boşluk var değil mi? Mutlaka bir müddet sonra o boşluk artık senin için boşluk olmuyor, çünkü bir anda hıyarın teki giriveriyor oraya ve seninle birlikte gitmeye başlıyor. Sakat durumun farkına varıyorsun değil mi düşününce?
ben genelde arkada kalmam risk alıp sollama yaparım(bu huyumu hiç sevmiyorum başıma bela açmaz inşallah)
Arkada kaldığım zamanlarda teker izlerini sürekli yer değiştirerek takip ederim..Yani bir sol teker izi bir sağ teker izi..Böylelikle sağdan ve soldan şeridime tacizde bulunanlara mani oluyorum..Ama sürekli derken her 100-200 metrede bir değiştiriyoprum diyelim yani slalom çizerek gitmiyorum heh..
Deneyiniz..Farkı görünüz..
Parçanın ana fikri oalrak açıklayayım;
Motosikletle giderken yolda trafikle sabit hızla gitmeyiniz..Araç lastik izlerini değişimli kullanınız..
Bonus bilgi: Kesinlikle havalı korna kullanınız ve basmaktan çekinmeyiniz..(Elbette mahalle arasından bahsetmiyorum )
Durum sollamaya uygun olur ve sollar gidersin, ve önündeki en yakın arabayı ufukta falan görürsün. Hiç te sorun yok. Ama gel bakalım Ankara'ya, hele hele İstanbul'a. Araçları sollaya sollaya bitirebiliyormusun görelim. Her aracı solladığında hemen başka bir aracın arkasında olursun. Durumun değişmez yani.
e 5 de yapıyorum rüzgardan korunmak için bazen.. ama şehir içi yapmıyorum
Benim Zat'a taktığım şu idi;
http://www.hepsiburada.com/stebel-na...ctid=otm311116
Şuanki MCT ye taktığım ise şu;
http://www.hepsiburada.com/stebel-na...ctid=otm311117
Fazla yakın takip yapmak iyi değildir zaten aradaki mesafeyi uzun tuttuğun zaman manevra yapmak daha kolay olur.
Çift salyangoz seger tak. Kamyon yol versin
тнє ρσωєя σƒ ∂яєαмѕ... www.facebook.com/ugurbas
ben araba arkasından kesinlikle gitmiyıorum... eger gideceksem sağ veya sol tarafını tercih ediyorumki olası bir kaza anında sağdan veya soldan kaçabileyim...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
burada daha ucuz
http://www.artiurun.com/urun/9e72ef4...a-SIYAH-311116
ben lastik izleri arasında hareketli gidiyorum ki denyonun tekini dövmek zorunda kalmıyım sonra uzuluyorum çünkü bir iki kere ortasından gittim haliçte hayvan bir bayan surucu ustume çıkmasın die onda da butun çukurları bonusladım
şiddetle kınadığım bir olaya değinmişsin üstüne alınma ama bazı arkadaslara çok kızıyorum...
genellikle TEM otobanını ve E-5 i kullanıyorum ve otobüs ile kamyonların (takip mesafesiz ) arkasından giden ( genellikle kuryeler - 125 - 150 cc) sürücüler gördüğümde bunu neden yaptığını ve acaba hareket halinde kamyon-otobüs lastik patamasına şahit olmuşlar mı merak ediyorum.
hadi lastik patlamasını gördük gümm diye bir ses sonrasında etrafa saçılan sıcak lastik parçaları ufak taşlar ve savrulan kocaman bir kütle eee ne var ki bunda .....
yok bişe -- devam et sen
devam et devam et de o kütlenin dibinden hızla gidiyorsun önünü bile görmeden bir sonraki hamlenin ne olduğunu bilmeden/görmeden bide bunu merak ediyorum
motor herdaim dikkat ve geniş açı gerektiriyor kimi zaman yavaş gittiğin için kimi zaman hızlı gittiğin için hata yapıyorsun....
ben bu gibi durumlarda takip etmektense kaçıyorum aynadan beni takip edilme mesafesimi kontrol etmek daha kolay geliyor , arkamdaki sabit hızda gitmiyorsa uzuyorum, sıkısık trafikteyse en sol şeritten sol teker izinde giderim huyum kurusun....
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)