Bilsem sana sormam,biliyorsan cevapla...
Bilsem sana sormam,biliyorsan cevapla...
Durup lastiği değiştirirsin bu kadar basit...
Cikolota disLeriMizi.. Hayat DusleRimizi curutuyoR...
ön tekerlek patlarsa hakimiyet oldukça zorlanır takla atma sebebi gösterebilir ama direksiyonun iyi ise kurtarırsa
arka teker patlarsa fazla bişi göstermez yani ön tekere göre kasma yapar tabiki ama genelde g.t atma dedigimiz olay olur
eğer yeni motorcu isen bu sorunla karşılasırsan ister ön ister arka ikisindede takla atar hakimeyeti tutamaz cünkü motora binmek kolaydır sürmekte kolaydır ama önemli olan tecrübe kazanmaktır
valla bu soruya yanıt vermek için denemiş görmüş olmak lazım.bu konuda tecrübesi olan birisi de sanırım forumda yoktu değilmi? varsa bi adım öne çıksın!!
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk
Böyle bir kazada sağ kalma ihtimali nedir?
kazada sağ kalma ihtimali giydiğin koruma elbisesiyle doğru orantılı olarak artar. abi ben hiç lastiği patlayıp ta düşen birini duymadım. bazı kişilerle bu konu hakkında konuştum. onlar lastiğin patladığını durduklarında farkettiklerini söylediler hepsi. lastik patlar patlamaz inmiyomuş yavaşlayınca iniyomuş.ön teker patlıyosa direksyon zor zaptediliyomuş ama yine öyle fırlamıyomuşun motordan yani..
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk
hocam bu dedigin yöntem dubleks dedigimiz lastiklerde geçerli şamberli yani genelde çogu chooper motorda ?
abijim benim bildiğim bu kadar maalesef .. onuda yaşarsam artık anlatırım size ne diyim?
olm patlarda jant üzerinde gitmezmi motor speed
racing racing ve racing.............
Hızlı giderken lastik patlarsa cart diye cant üzerine oturmaz. Hızı düşürmeye başlayınca sarsmaya başlar. Patlama var patlama var tabi
Sağa çekip değiştirirsin olayına katılıyorum.
Emin ol motosiklet üreticileri ve lastik üreticileri bunu düşünüyorlar
DBTYSG
Her neyse, ben bundan çok tırsıyorum.
Bilmediğim için tabi...
walla yeni motorcuysan sana hiç iyi şeyler olmıycagına garanti verebilirim yanı platinlerle arkadaş olursun tabii doktorlarlada!!!
adam doğru sölüyo ama dağa bayıra girmeyince bişi olmaz ya.
adam doğru sölüyo ama dağa bayıra girmeyince bişi olmaz ya.
o kişi burda değil mezardadır dostum...danger0 adlı üyeden alıntı
Bilgi;kucuk adami kibirlendirir,vasat adami sasirtir ,buyuk adami ise mutevazi yapar..
Aslında çok önemli bi soru."Lastik patlarsa ne olur?"
Tam anlamıyla kimse cevap veremedi....
nası bi cevap beklediğini anlamadım ?bedri_somon adlı üyeden alıntı
al sana tam anlamıyla cevap: Düşme tehlikesi geçirirsin
tubless lastikler yvaş yavaş indiği için pek bişey olmaz benim bi arkadaş 120 ile giderken patlamış ama rahat rahat yavaşlayıp kenara çekmiş.
ama yinede siz motorla 150 yapmayın derim... motor bu ne olur ne olmaz..
istanbul kadıköy
gurkanyaran@hotmail.com
direksiyon kabiLiyetin iyiyse kurtarırsın.! benim başıma benzeri bi oLay geLmişti..
120 km hızLa giderken motorun krank kitLedi bu durumDa otomatik oLarak arka Lastik haLiyLe kitLendi..biraz sağLı soLLu kararak gittim ve sonra takLaya geLdim..aLLah tan bişe oLmamasına seviniyorum
GSX-R 1100 aFFetmEz....
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)