Hırsızlar Denemede - Yardım
Reklamlar
-
viyana adlı üyeden alıntı
sakın yanlış anlaşılma olmasın ama bir sorum olacak. tüm bu önlemler mondial 150 zat içinmi ? yani bana garip geldi biraz.
hırsız kapıya dayandı, böyle beklersem %99 çalınacak. ayrıca sizin için az bi paramı bilmiyorum ama 2000tl saydım motoru alırken. ki 100 lira olsa ne farkeder
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:58 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:58 AM ----------
johnson adlı üyeden alıntı
bunların daha kolayı var daha nezihbir semt te tasınman en mantıklısı
10 yıldır babama anlatmaya çalışıyorum
Reklamlar
-
1 adet PIR dedektör(hareket algılayıcı) al. Mesela bu insan gördüğünde lamba yananlar var. Al onlardan bitane. Koy kapının arkasına. Ona paralel birde zil çek içeri. PIR dedektör biri gördüğünde hem ışık yanar hemde içerdeki zil çalar koşarsın dışarı aydınlıkda ap açık olan hırsızı alırsın aşşarı ;) bundan iyisini bulabilceni sanmıyorum
[B][I]-Söz konusu olan vatansa, gerisi teferruattır.
[/I][/B]
[I] M.K Atatürk[/I]
-
-
RunemagicK adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar lanet olasıca mahalleme döndüm 4 yıl sonra ve korktuğum başıma gelmeye başladı. Önce motoru söküp bırakmıştım birkaç dakika, döndüğümde yan kapağı çalınmıştı ama bu sefer harbiden motoru götürmeye çalışmışlar.
Motoru evimizin bahçesine alıyorum, disk kilidini takıyorum, arada birde kalın zincirle direğe bağlıyorum. Raylı bahçe kapısınıda yine zincirle açılmayacak şekilde demirine bağlıyorum. İşte bu bahçe kapısındaki zinciri zorlamışlar. Bikaç gün önce üzerindeki plastiğin zorlamayla kırıldığını farkettim. Bugün baktığımda ise bayağı zorlanmış olduğunu ve zincirin içinden geçen çelik halatın gözüktüğünü gördüm. Şimdi kara kara düşünmeye başladım, iyice dadandılar buraya. Bu zincir tutarmı o kapıyı, kesebilirler sanırım. Başka nası bi çözüm olabilir, kapıya elektrik vermek bile geçti aklımdan
Fikir ve yardım bekliyorum
yapıcağın en son şey polisleri arıyorsun böyle böyle motorumun çalınma durumu var kilitlerimi söküyorlar zorluyorlar diyosun ve saat başı ekip arabası kapının önünden geçer buda bir çare en azından
-
RunemagicK adlı üyeden alıntı
buldum galiba
PIR dedektörü evimdeki lambaya bağliyicam, böylece hareketlenmeyi öğrenicem. ama kedi, yaprak, vs olabileceği için birde ucuzundan kamerayı bilgisayarıma bağlicam, ışık yandığı an bakıcam aşağıda noluyo kim kıpırdıyor. şanslı kişi orda ise kayıt tuşuna basıp aşağı inicem
videoyu burayada koyarım artık.
toplam 40tl+kablo parası tutucak gibi
(ha bu arada niye kamera, çık balkona bak dersenizde, aşağıda çardak gibi bişe var ve üstü sarmaşıkla kapalı, bahçenin üstü kapalı yani gözükmüyor burdan aşağısı)
kaliteli birşeyler kullanırsan belirli bir kütle olmadığı sürece sana ikaz vermez. mesela DSC gibi markaları araştır. en fazla 15 20tl fark eder. Kedi,köpek,yaprak gibi kıpırdamalarda alarm vermez.
[/I][/B]
[I] M.K Atatürk[/I]
-
Kemalist adlı üyeden alıntı
1 adet PIR dedektör(hareket algılayıcı) al. Mesela bu insan gördüğünde lamba yananlar var. Al onlardan bitane. Koy kapının arkasına. Ona paralel birde zil çek içeri. PIR dedektör biri gördüğünde hem ışık yanar hemde içerdeki zil çalar koşarsın dışarı aydınlıkda ap açık olan hırsızı alırsın aşşarı ;) bundan iyisini bulabilceni sanmıyorum
Bu güzel bir fikir ama kedi yada bir köpek geldigindede yanacak..
isin yoksa disari kos dur koca gece.. Yoksa harika bir fikir..
-
[/I][/B]
[I] M.K Atatürk[/I]
-
Kemalist adlı üyeden alıntı
cihazlar parasına göre muamele yapar
çok para verirsen kedi köpek kuşu görmez olur biter
Kedi de yanmayabilir belki ama kocaman bir it gelirse?????
-
[/I][/B]
[I] M.K Atatürk[/I]
-
Hareket dedektörünün lambasını odana bağlarsan eğer , gereksiz kıpırtılarda da yanarak seni sürekli rahatsız edecek.
Hareket dedektörünü uygun biryere koyduktan sonra motoruna doğrultacak ve kimseyi rahatsız etmeyecek şekilde bir spot bağlayabiliyorsan bağla , sorun olduğunda ver ışığı tepesine.
Bu sistemi , arka bahçemize kurduk. Fakat bazen kedi geçerken de yandığı için , spot yüzünden komşular rahatsız oldu, normal ampul takmak zorunda kaldık.
Yine de bütük ölçüde yararı oldu , ki bir seferinde yanan ışık sayesinde arka bahçede 2 tane hırsız yakaladık.
"Ne arıyorsunuz burada!" sorusuna karşılık cevapları "Yolumuzu kaybettik" olmuştu.
Sonra kaçıp gittiler.
Semt olayı da sorunu pek çözmüyor merak etme.
Nezih bir semt olmasına rağmen bizimkisi , yaklaşık 6 kere hırsız girme girişiminde bulunuldu (2 tanesinde hırsızla burun buruna geldik). Evimizde alarm sistemleri üzerine bayağı tecrübe edindik.
Neyse uzun lafın kısası , ortama göre korunmanı kendin düşünüp kuracaksın.
Ama en sağlıklısı , mümkünse otoparka veya tanıdığın garajına bırakacaksın.
Bu arada aklıma takıldı. Bu "elektrik verme" mevzu her hırsız konusunda açılır.
Bunu yapabilecek kadar düşüncesiz olabilir misiniz?
Elektrik verilen yere küçük bir çocuğun dokunma ihtimali hiç mi yok...
-
Mersin İl Temsilcisi
sakın yanlış anlaşılma olmasın ama bir sorum olacak. tüm bu önlemler mondial 150 zat içinmi ? yani bana garip geldi biraz.
bu cümleyi şiddetle kınıyorum...
isterse çürük bir dilim domates olsun, o benim ise kimsenin ona el sürmeye hakkı olmamalı. hele hele ki, gücüm veya zevkim neye elveriyorsa o benim en kıymetlimdir. dünyanın en zengin adamı ya sizin 10-20 milyarcık tutan motorunuz için ( kimisi için meze parasıdır bilirsiniz)
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
bende kapıyı kalın zincirle kilitliyorum artı yere demir çaktım birde demirekilitliyorum gerisi allaha emanet düşmana kilit dayanmaz kilit dost içindir
OTOBÜSCÜ DEYİLİZKİ HOSTESİMİZ OLSUN
-
Evimin bahçesine çekiyorum demişsin .O zaman ufak bir garaj yapabilirsin bahçeye tuğlalardan.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
selamlar arkadaşlar ben bişey merak ettim
bu aletlere kasko yada onungibi çalınmaya karşı siğorta yapılmıyormu?
Kimse butür bir önlemden bahsetmemiş yoksa çokmu pahalıya geliyormerak ettim
-
osbourne adlı üyeden alıntı
50 liraya bir tane alarm taktırıyorsun olay bitiyor..tabi hırsızın niyeti motosikletse..
Neye niyet neye kısmet
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
-
tak bir alarm stresten kurtul.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:04 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:00 AM ----------
aradaki saat farkı ne kadar bilmiyorum lakin ne çektin o saatte merak ediyorum. ne demek zat. adam para vermiş almış koruma önlemi arayacak elbet.
dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah
-
arkadaşıum coğu sitede caydırıcı kameralar var 25 tl falan olması lazım al icine 2 kalem pil koyuyorsun ısık veriyo calıstığına dair ama sadece görüntü onun üzerine masterlock yada multilock kilitler var asma kilit şifreli falan cok kaliteli bise onlardan al tak kapına eğer oda olmadı benim gibi 2 tane doberman alıp salıcan bahçeye bakjımı biraz fazla ama iyi köpekler yanii
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:11 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:09 AM ----------
fenerliufuk adlı üyeden alıntı
selamlar arkadaşlar ben bişey merak ettim
bu aletlere kasko yada onungibi çalınmaya karşı siğorta yapılmıyormu?
Kimse butür bir önlemden bahsetmemiş yoksa çokmu pahalıya geliyormerak ettim
ben iiy halli 2006 151rs me yaptıracaktım sigorta şirketinin sahibi yakın bi aile dostu olmasına bile 1100 tl senelik fiyat bicmişlerdi..
-
-
Madem korkuyorsun kasko yaptır olsun bitsin.
-
bence en güzeli odanda onada yer açmak..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler