Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bir sorum olcaktı

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Merhabalar yenı motor aldım mondıal 150cc RF modelı memnunum 1 hafta oldu rodaj olayında 45 ı pek gecmemek gerekıyormus sanırım ben bıraz gectım ve 2 kısı bındım sorun yaratırmı suan 160 km de bundan sonra yavas gıtsem ıse yararmı ve baska kımseyı bındırmesem yararlı olurmu suan bır sorunum yok rodaj olayınada ınanmıyorum bence sorun yaratmıyacaktır.

3 tane sorum var.
    1.Motorumu aksam park ettıgımde sabah yerde mermerde cok az yag goruyorum damlaları altından damlatıyor bu bır sorun yaratırmı yoksa her motormu yapar?
    2.sorum arka fren kampana ılk gunlerdekı gıbı tutmuyor arka fren cok bosaldı eskıden frene cok az basınca tutardı artık kokleyınce anca tutuyor bu fren ayarıyla ılgılı heralde bır sorun olcagını dusunmuyorum.
    3.kadranım dun 40 km hızla gıderken bırden 0 a dustu sonra durdum hıc kıpırtı yoktu bıraz kadrana vurdum ve kapatıp actım calısmıyordu sonrakı gun calısmaya basladı buda bır sorun yaratırmı neden durmus olabılır?

Arkadaslar sızden cevap beklıyorum bu yag akıtma olayı aklımı karıstırdı on fren dısk abs bazen gıcırdama yapıyor neden acaba?
    ve rıca edıyorum cın malı falan yapar gıbı yorumlar atmazsanız cok sevınırım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    yamaha ybr125
    1. akan yağ yağ tapasından geliyor olabilir.. bir bak..2..frenin arka tekerin yanında sanırım ayarı var ordan ayarlayabilirsin..3..göstergenin halatında bi sıkıntı vardır...ayrıca bunlar ufak şeyler kafanı yorma motorunu iyi günlerde kullan..yalnız o akan sıvıyı kontrol et yağ mı benzinmi akü suyu mu eğer çok akıyorsa tam aktığı yeri söyle sana yardımcı olayım...

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    Alıntı Altone adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar yenı motor aldım mondıal 150cc RF modelı memnunum 1 hafta oldu rodaj olayında 45 ı pek gecmemek gerekıyormus sanırım ben bıraz gectım ve 2 kısı bındım sorun yaratırmı suan 160 km de bundan sonra yavas gıtsem ıse yararmı ve baska kımseyı bındırmesem yararlı olurmu suan bır sorunum yok rodaj olayınada ınanmıyorum bence sorun yaratmıyacaktır.

3 tane sorum var.
    1.Motorumu aksam park ettıgımde sabah yerde mermerde cok az yag goruyorum damlaları altından damlatıyor bu bır sorun yaratırmı yoksa her motormu yapar?
    2.sorum arka fren kampana ılk gunlerdekı gıbı tutmuyor arka fren cok bosaldı eskıden frene cok az basınca tutardı artık kokleyınce anca tutuyor bu fren ayarıyla ılgılı heralde bır sorun olcagını dusunmuyorum.
    3.kadranım dun 40 km hızla gıderken bırden 0 a dustu sonra durdum hıc kıpırtı yoktu bıraz kadrana vurdum ve kapatıp actım calısmıyordu sonrakı gun calısmaya basladı buda bır sorun yaratırmı neden durmus olabılır?

Arkadaslar sızden cevap beklıyorum bu yag akıtma olayı aklımı karıstırdı on fren dısk abs bazen gıcırdama yapıyor neden acaba?
    ve rıca edıyorum cın malı falan yapar gıbı yorumlar atmazsanız cok sevınırım.
    rodaj demek 45-50yi geçmemek değildir. sürekli aynı devirde kullanmamak demektir, sürekli 40km ile gidersen ileride sorun yaşayabilirsin
    geçici olarak 60-70 km hız olabilir, daha fazlası zararlı.
    2 kişi binilmemesi tavsiye edilir motoru fazla zorlamamak için
    rodaj olayınada inan misal rodajı farklı yapılan iki mondial 150 zat, arkadaşınki 80km yapamıyor, benimki 110 yapıyor
    1) bu tarz motorlarda oluyor, bendede var, bi sorun yaşamadım henüz, ancak yağ seviyesini kontrol etmek lazım sıksık
    2) diğer markaları bilmiyorum ama mondiallerin arka frenleri boşalıyor sürekli, arka tekerin ordaki vidadan sıkmalısın ara ara
    3) benim km de duruyodu bazen, parmağımla tıklatınca düzeliyodu, ama km teli ile ilgili probleminde olabilir
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    2011 Honda Cbr 125RR
    ya rodaj diyince bişi merak ediyorum birisinden duymuyştum ama hiç inanmamıştım yüksek devirde kulanırsan rodajdeki motoru ilerde daha iyi hız yapabiliyorumuş acaba dorumu?
    Tedbir Senden Taktir Allahtan...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    evet sabıt kullanmıyorum km olarak ve ozaman sorun yok arkama ınsan almamaya gayret gostercem + olarak frenı ayarlıcam ozaman tekerın ordan o sorun degıl bosalması yanı. hız sayacı yanı km gostergesı calısıyor suan bır sorun olursa garantısı ıcın goturcem. altından aksamları cok az akan sey yag kaygan ve benzın kokmuyor bakalım servıse bırgun ugrıcam. ozaman suanlık sorunum yok. on dısk fren gecen tak tak edıyordu cok ısındıgı ıcın hehralde durup sogumasını bekleyınce duzeldı

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    Alıntı serhan123 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya rodaj diyince bişi merak ediyorum birisinden duymuyştum ama hiç inanmamıştım yüksek devirde kulanırsan rodajdeki motoru ilerde daha iyi hız yapabiliyorumuş acaba dorumu?
    mantık olarak hiç yüksek devir yapmazsak ileri kmlerde zaten yapması zorlaşır motorun. o yüzden yüksek devir yapılır ama sürekli değil. motor parçalarının birbirine alışması lazım öncelikle
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Nipp10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    91 Honda CG 125
    Ara sıra inceden basacaksın. ikisi de olmaz sürekli.
    тнє ρσωєя σƒ ∂яєαмѕ... www.facebook.com/ugurbas

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler