Biri bana vites geçirmeyi öğretsin lütfen !!!
Reklamlar
-
Evet arkadaşlar bilen bilir dün bir motosiklet aldım,korumalarımı giydim vurdum kendimi yollara.Bisiklet kulanmanın çok faydası var gerçekten dengede hiç bir problem yaşamadım.Virajlarda dönerken motoru yatırırkende gayet başarılı idim.Ama bu vites işini çözemedim bir türlü lütfen biri bana bunun tekniğini mekanizmasını açıklayabilirmi ???Aşağıdaki resimdeki gibi iki kollu bir vites kolumuz var.Diyelimki şu anda boşta ve stop halinde,debriyajı sıkıyorum,1. ci kolu aşağı doğru basıyorum birinci vitese atıyor.Şu anda birinci viteste,ikinci vitese atmak için yine debriyajı sıkıyorum 2.ci kola basıyorum ama atmıyor.Ama bunlar motor stop halindeyken oluyor.Neden neden neden çözemedim ben bu işi???Gezerken geçiyordu ikinci vitese eve getirdim makinayı bağladım çocuklar yitip düşürmesinler diye birinci vitese atıyım dedim attım bide ikiye bakıyım dedim ama böyle oldu.Stop halindeykende geçmesi gerekmiyormu?Lütfen sizlerden yardım bekliyorum .Yada ben yanlış yapıyorumGalipa şanzımanı mahvettikLütfen biri bana nasıl vites attıracağımı söyleyebilirmi?Fotoğraflı bir anlatım olursa çok daha yardımcı olursunuz şimdiden teşekkürler.
[COLOR="Red"][I][U][B]::shhh::ÖLMEKTEN DEĞİL UNUTULMAKTAN KORKARIM::shhh::[/B][/U][/I][/COLOR]
Reklamlar
-
nerde oturuyosun ferkan efendi?
akşam batıkentte toplanıyoruz. olmazsa gel pratink yapalım.
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
Çekici teker hareket halinde değilken vitese takarsın ama Motosikleti yerinden hareket ettirmezsen diğer bir üst vitese geçiremezsin.geçmez gayet normal bir durum.
Nasılsın Kuvvetmira
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı
nerde oturuyosun ferkan efendi?
akşam batıkentte toplanıyoruz. olmazsa gel pratink yapalım.
Ahh be Fatih abi ben bulamamki batıkent filan ben yabancıyım ANKARAya anca kızılay ulus başka bilmemMamak akdere de oturuyorum abi.
[COLOR="Red"][I][U][B]::shhh::ÖLMEKTEN DEĞİL UNUTULMAKTAN KORKARIM::shhh::[/B][/U][/I][/COLOR]
-
Arkadaşım bende yeni başladım motora Önce birinci vitesten çıkarman gerekmezmi?. belki motorfarkı vardır. Benim motorda aynı kolla vites değişiyor arkadaki iki numarayı anlamış değilim odamı vites.
Ayıptır söylemesi benim motor regal raptor dd250 gösterdiğin birinci kolu aşşağı bastırdığında 1. vitese geçiyor debriyajla beraber tabi, sonra tekrar debriyaj ve aşşağı indirdiğim vites kolunu yukarı kaldırıyorum 2. vites bu işlemi dör deva yaptığımda 5. vites oluyor. sonra düşürmek istediğimde tekrar debriyaj ve aşşağı bastrıyorum.
-
Sıkma canını. Motoru olduğu yerde biraz iler-geri yaparsan geçecektir. Durduğun yerde şanzımanı mahvetmek pek olası değil.
Hangi istiklal vardir ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlariyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir. M.K.ATATÜRK
Türkçemizin utanılacak birşeyi yok, ya sizin?
-
_ferkan_ adlı üyeden alıntı
Ahh be Fatih abi ben bulamamki batıkent filan ben yabancıyım ANKARAya anca kızılay ulus başka bilmem
Mamak akdere de oturuyorum abi.
tamam adamım sen bilirsin. iyice alışmadan yoğun trafiğe girme, bi boş mekanda iyicene bi yokla motorun varını yoğunu.
korkut 250 adlı üyeden alıntı
Nasılsın Kuvvetmira
sağoool müdürüm. uğraşıyoruz işte iş, güç, ferkan
sende ne var ne yok?
-
bende mamakta oturuyorum akşam buluşalım istersen paşa merkez camiini biliyormusun
-
debriyaja basıyorsun.... sonra ayağınla bir konumuna bas
vites yükseltmek içinde ayağını 2 konumuna bas...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
korkut 250 adlı üyeden alıntı
Çekici teker hareket halinde değilken vitese takarsın ama Motosikleti yerinden hareket ettirmezsen diğer bir üst vitese geçiremezsin.geçmez gayet normal bir durum.
Nasılsın Kuvvetmira
İnşallah be abi gerçekten bişey olmasını istemiyorum.Kontak açık ama motor stop halinde viteslerin geçmesi gerekmezmi yahuÇünki bi abim motor aynı durumdayken vitesleri çatır çatır geçirmişti
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:18 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:16 AM ----------
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
debriyaja basıyorsun.... sonra ayağınla bir konumuna bas
vites yükseltmek içinde ayağını 2 konumuna bas...
Cevap için teşekkürler abi ama kontak açık motor stop halindeyken 2.ci vitese geçmemesi normalmi? Bunu soruyorum lütfen yanlış anlamayın bilmiyorum ilk motorum bu kusura bakmayın lütfen
-
Mamakta bildiğim motorcu var istersen akşam gider gösteririz numaram 05054040460
durduğu yerde normalde motoru ileri geri yaptığında ikinci vitese şıkırt diye geçer. çünkü dişliler karşı karşıya gelmiş ola bilir baskı balatayı ayırman bile yetmez anlata biliyormuyum.
-
-
İnşallah be abi gerçekten bişey olmasını istemiyorum.Kontak açık ama motor stop halinde viteslerin geçmesi gerekmezmi yahu
Çünki bi abim motor aynı durumdayken vitesleri çatır çatır geçirmişti
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:18 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:16 AM ----------
Cevap için teşekkürler abi ama kontak açık motor stop halindeyken 2.ci vitese geçmemesi normalmi? Bunu soruyorum lütfen yanlış anlamayın bilmiyorum ilk motorum bu kusura bakmayın lütfen
Öncelikle motorun hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin...Bilmiyorum k.bakmayın diyosunda, bilmemek ayıp değil, ama inanmamak ayıp dostum geçmemesi normal denilmesine ragmen bi türlü inanmıyosun abinin geçirdiğini söylüyorsun, biraz motorla haşır neşir olduğunda motoru ileri geri ufak hareketlerle sende geçirebilirsin..
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
-
KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı
.sağoool müdürüm. uğraşıyoruz işte iş, güç, ferkan
sende ne var ne yok?
İyilik çok şükür.
İnşallah be abi gerçekten bişey olmasını istemiyorum.Kontak açık ama motor stop halinde viteslerin geçmesi gerekmezmi yahu
Çünki bi abim motor aynı durumdayken vitesleri çatır çatır geçirmişti
Kontak açık olsun yada olmasın çalışsın yada çalışmasın tekerlek hareket etmediği sürece ilk harekette vitesi geçirirsin ama tekerlerlek hareket etmediği sürece bir sonraki vitese geçmez.
Muhtemelen abin tekeri ileri geri hareket ettirerek viteslere geçirmiştir.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
Tamam abilerim çok teşekkür ediyorum sizlere ALLAH razı olsun sizlerden.
-
Dostum benım motorumdada 2 mandal var ve benim motorumda hareket halinde ıyı vitese geçiyo hareketsizken zor geçiyo! Ve 2 senedir biniyorum, ıkısıde aynı şanzıman koluna, baglı 1 basıp 2 vitese geçmek için boşluk (yanı boş vites)var o boşluğu iyi öğren gerisi gelir iyi sürüşler.
-
Eyvallah.
-
ferhatdm adlı üyeden alıntı
Dostum benım motorumdada 2 mandal var ve benim motorumda hareket halinde ıyı vitese geçiyo hareketsizken zor geçiyo! Ve 2 senedir biniyorum, ıkısıde aynı şanzıman koluna, baglı 1 basıp 2 vitese geçmek için boşluk (yanı boş vites)var o boşluğu iyi öğren gerisi gelir iyi sürüşler.
Tamam bugün iyice bir antrenman yapayımTeşekkürler hepinize
-
dururkende vites bazen denk gelir, şıkır şıkır geçer.
madem duracan koltuk takımı alsaydın yau :D
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler