Biliyorum çok oldum ama:(
Reklamlar
-
Arkadaşlar dediğim katlanabilir scooter alma planımın son noktasında babam el koydu.Oğlum bu kadar hasta olduğunu bilmiyordum.Bırak şu torneti morneti gel sana adam gibi motor alalım dedi.Dönek diyeceksiniz belki ama.Babam olaya el koydu.Aslında hiç üzülmedim.Sadece sizleri üzmenin kırgınlığı var içimde:(.Şimdi tek sorunum garaj.Dedemin evinin yanında bir duvar var.Bir tarafını eve yaslayarak bir garaj yapmak istiyorum.Bunu demirden mi yapayım yoksa betondan mı?.Hangisinin maliyeti daha ucuzdur.Malum babamıza destek yapacağız.Garajın maliyetini düşünmek zorundayım.
Reklamlar
-
Hangisinin maliyeti ucuz olursa onu yaptır.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
Yığma yani beton yaptırısan zahmetli ama sıcak olur her ikisininde maliyeti hemen hemen aynı, yığma malzemesi ucuz işçiliğe çok para verirsin. hele sıvayıda beton yaparsan dahada katlanır iş, uzarda uzar. Diyer alternatif alırsın 4 yada 5 köşebent demir aralarını köşebentlerle kuvvetlendirirsin, bunu kendin bilenem yaparsın al bir matkap bide jet taşı, kapanacak yerleri suntalam yada biraz pahalı sert malzeme kullanırsın yamurdan etkilenmez içinede strafor koydunmu canavar catısınıda uydur işte zaten sana yön veren olur işe hele bir başla.
(not:işim ,konstürktör ressam "proje çiziyorum")
-
gaz betondan çevir hem sıcacık hem maliyetsiz hem de duvarları kalın olsun. üzerine sıva + boya
jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.
-
alpayyuce adlı üyeden alıntı
Yığma yani beton yaptırısan zahmetli ama sıcak olur her ikisininde maliyeti hemen hemen aynı, yığma malzemesi ucuz işçiliğe çok para verirsin. hele sıvayıda beton yaparsan dahada katlanır iş, uzarda uzar. Diyer alternatif alırsın 4 yada 5 köşebent demir aralarını köşebentlerle kuvvetlendirirsin, bunu kendin bilenem yaparsın al bir matkap bide jet taşı, kapanacak yerleri suntalam yada biraz pahalı sert malzeme kullanırsın yamurdan etkilenmez içinede strafor koydunmu canavar catısınıda uydur işte zaten sana yön veren olur işe hele bir başla.
(not:işim ,konstürktör ressam "proje çiziyorum")
Suntalam ıslandığı zaman kabarmazmı.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
betondan yap derim..hei zevk senin...para senin...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
Peki bu dediğiniz şeylerin maliyeti nedir? Yaklaşık uzunluk olarak. 3-70-1.50
-
Radyal Temel at ama betonunu da c25 hazır beton attırki sağlam olsun aralarada demir sıkıştır tam olsun. yaw kardeşim nalburiyemi burası bildiğimiz yerden sor ne maliyeti?allaaa
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
-
Fiyatını bilmeme ama benim öyle uygun bir yerim ve boş vaktim olsaydı oturur harcını amrcını kendim karar, betonunu kendim atardım..olmadı demir profil kestirip betondan daha yalıtımlı suntalam + strafor üstüne de ince sıvayla harika iş olur..
-
-
Çelık konsıksıksyon dan yaP en saglamı
-
En ucuzu tuğladır. Tepesini de ondülin denen çatı kaplama malzemesi ile yapabilirsin.
harc karma ve sıva konularında biraz tecrübe gerekir ama yapamayacağın bir şey değil.
Eğer dekupaj testeren var ise ( yoksa da 35 liraya yapı marketlerde satıyorlar al bir tane ) ahşap bir kulübe yapabilirsin. Plakaları birbirine tutturmak için uzun matkap uçlu ahşap vidaları kullan. Bunları sıkmak için matkap veya akülü tornavidaya ( yüksek torklu ) ihtiyacın olacak. Kolay gelsin
-
kurubuz adlı üyeden alıntı
En ucuzu tuğladır. Tepesini de ondülin denen çatı kaplama malzemesi ile yapabilirsin.
harc karma ve sıva konularında biraz tecrübe gerekir ama yapamayacağın bir şey değil.
Eğer dekupaj testeren var ise ( yoksa da 35 liraya yapı marketlerde satıyorlar al bir tane ) ahşap bir kulübe yapabilirsin. Plakaları birbirine tutturmak için uzun matkap uçlu ahşap vidaları kullan. Bunları sıkmak için matkap veya akülü tornavidaya ( yüksek torklu ) ihtiyacın olacak. Kolay gelsin
Sağlam olurmu ahşap bir garaj sence .
-
arkadaşlar saçmalamayın, siz devletin kaldırımına, yoluna, boşluğuna izinsiz yapı yapabilir misiniz? istimlak bedeli denilen bişey vardır... yıkarlar Allah korusun bide motor içindeyken yıkarlar.. ha belki farkedilmez öylece yaşarsın bir ömür ama belediye tarafından yıkılma ihtimali de var ayrıca ceza bile yiyebilirsin....
-
ERDEM86O adlı üyeden alıntı
arkadaşlar saçmalamayın, siz devletin kaldırımına, yoluna, boşluğuna izinsiz yapı yapabilir misiniz? istimlak bedeli denilen bişey vardır... yıkarlar Allah korusun bide motor içindeyken yıkarlar.. ha belki farkedilmez öylece yaşarsın bir ömür ama belediye tarafından yıkılma ihtimali de var ayrıca ceza bile yiyebilirsin....
Sende kimsin kardeşim..Belediyedemi çalışıyorsun.
-
korkut 250 adlı üyeden alıntı
Sende kimsin kardeşim..Belediyedemi çalışıyorsun.
Haklısınız tabi devletin arsasına yapılmaz ama yaptığımız yer devlet yada belediye arsası değil evin projesinden arta kalan bir arazidir.Ayrıca ev değil içine cub motor girecek kadar bir garaj yapıyoruz.Hırsızlık da değil ayıpta değil sanırım
-
Arsa sizin degilse zabitalar yiktirabiliyor onuda goz onunde bulundurursaniz ona gore bir garaj yapsaniz iyi olur . Bizim o sekilde bir garajimizi arsa sahibinin de izni oldugu halde yiktirdilar.
-
demırcıye verecegın parayla dunyanın tugla ve çımentosunu alır ev yaparsın
booş kooooooooooyyyy gitsin
-
ustayıda bulup yolluyalımmı....
bul bitane usta al bimem kaçtane tuğla ordür be gülüm..buradan ne diyelim sana nekadar tutar altına beton dökecenmi çatısını yapıcanmı otomati kapı koyacanmı..
buradan bu nu nasıl çözelim ya..
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler