Biraz önce motosiketimi yanaştırırken komşu ile komik mi desem yoksa ağlanacak bir durum mu bilmiyorum acayip bir olay yaşadım. Öncelikle konuyu açıklayayım.
2alt katımızda oluran bir çocuk ben motoru park ederken, motorla ilgili sorular sorardı bana, hatta yağmurda brandam uçmuş onu bile haber vermişti. Motorlara meraklı bir genç yani. Yaşını tam bilmiyorum 15- 16 civarları olabilir. Sanırım evde de konusunu açmış motosiklete ilgili olup kullanmak istediğini.
Bu akşam babası ben motoru parkederken denk geldi, sinirli sinirli "Sen çocuklara kötü örnek olduğunun farkındamısın?" diye sordu. Bende "Pardon, anlamadım?" tarzında yüzümü buruşturdum. Önceleri mevzuyu sigara sandım ama baktım adamın elinde de sigara var. "Neden bahsediyorsunuz?" dedim. "Motordan bahsediyorum motordan, çocuğum senden gördü motosiklet istiyor, şimdi ben almasam bile ilerde daha çok isticek, bincek. Madem kendini düşünmüyorsun etrafındakileri düşün bari. Ben çocuğumun motora binmesini istemem, senin ailen nasıl izin veriyor anlamıyorum." falan demeye başladı. Bunları söylerken baya sinirli tabi. Ben de o sırada motorumu kilitlemiştim. "O sizin probleminiz" deyip gittim.
Adam motosiklete, uyuşturucu ile eşdeğer bakıyor. Bağımlılık yapıyor gerçi ama.
Sana ne kardeşim benden git çocuğuna anlat o zmn durumu.
Böyle insanlardan nefret ediyorum.
Sonra çocuğu buldum konuştum, yaşın küçük bak zamanı gelince olur herşey falan diye bahsettim. Tatmin oldu gibi... Babası umrumda değil ama bu yaşta uygun olmacayacağını düşündüğümden konuştum. Motosiklet yüzünden çocuğa vurmuş zaten bikaç gün önce. Yarım saat gibi bir süre konuştuk. Ona benim de küçüklüğümden beri istediğimi falan ama anca zamanı gelince olduğunu söyledim. Şimdilik bi süreliğine erteledi sanırım.
Sonuç olarak bu insan artık değişmez, motosiklet düşmanı olarak ölecek sanırım. Ama bir ayrıntı var. Oğlunu kazandık.