Kaskla kullanılacak şekilde en profesyonel çalışan marka tag heuer (formula 1 pilotlarının kullandığı gözlük olarak tanınmıştı).Bu markanın gözlükleri 650.00 tl gibi başlıyor.Bence sadece motorda kullanmak için bu kadar para harcamaya gerek yok.Dunlop un nike ın gözlüklerinde var.Aslında bu işi cam numaralarını bilmeden söylemek zor.Bence çok sıkıntılı birşey çıkmaz yani 100-150 lira gibi çıkartılır.Veya evde bi kenar da atıl duran gözlüğünüz varsa onu da modifiye edebiliriz.Bunun için herhangi birşey istemem.www.efeoptik.com.tr vakit bulabilirseniz sitedeki modellerede bakabilirsiniz.
saygılar
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:21 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:30 AM ----------
Evet bu aslında bı sıkıntıyı gidermenin en az masraflı yolu ama kolları kısaltılan gözlük normal kullanımda kavrama mesafesi azaldığı için çok gevşek bir gözlük haline geliyor ama kaskla çok rahat oluyor.Bir kenar da atıl duran bir gözlük varsa nasıl olsa bu gözlüğü artık kullanmıyorum kask gözlüğü yaparım diyerek ayarlama yapılabilir.
Ben böyle yapmayı düşünüyorum,ama yeriniz doğunbankta sanırım bir uğrar motosiklet için uygun nikelarada bakarım.Güzel modeller var ama tag heuer marka gozlukler 650 den baslıyor yazmıssınız ben devamlı kırdığım ve kaybettiğim için fazla pahalı gelir sanırım.Bu forumu bu yüzden seviyorum her iş kolundan insan var
Sivrizekalı arkadaşınız bu kadar tüyo aldıktan sonra rahat duramadı, motosiklete binerken kullandığı numaralı güneş gözlüğünün kollarını budadı
İşte fotoğraflar. Uçlardan yaklaşık üçer santim aldım. Karşılaştırma yapılabilsin diye sağ taraf kesik, sol taraf henüz bütünken çektim fotoğrafları.
Kullandığım kask Şubert J1. Fakat onun içinde bile gözlük bir parça rahatsızlık veriyordu. Saat 6 yönüne bakmak için boynumu çevirdiğimde çerçeve tuhaf tuhaf esniyordu.
Fakat operasyondan sonra gözlüğü kask içinde denediğimde gördüm ki o sorun ortadan kalkmış.
Ayrıca gözlük kask takmazken de gayet sağlam duruyor gözümde. Hiç öyle düşecekmiş hissi falan vermiyor.
[B]J şimdi asker[/B]
dostum banada doktor vermıstı bunda üç dört sene önce hala evde duruyo bır turlu kullanamadım takmıs olsaydım sımdıye gozumuz duzelmıstı gerce o kadar bozuk degıl ama sanırım dünya göz hastanesınde lazerle tedavı edılıyomus bakalım bende yakında orayagıdıcem sende bı ugra nereye kadar takılırkı bu gozluk dımı yanı
booş kooooooooooyyyy gitsin
damdan düşer gibi olacak ama ben göz hstl. uzmanıyım;öncelikle lazer dedğiniz famto lazer
ile lasik(şu an en iyisi bu yöntem; 6 ayda bir yenisi çıkıyor teknik hala ideal değil,adamlar
yapıp bizim gibi az gelişmiş beyinli insanların yaşadığı yerlere satıyorlar ve sonuçları değerlendiriyorlar.bizimkiler de tv lerde yurdışından hastalar(onların az gelişmişleri) geliyor diye övünüyorlar.)teknik özellikle eksi numaralarda başarılı(-2.00ile -6.00 Dypt.) iyi sonuç
veriyor,tabii santral 5mm kornea yeterince kalın olmak kaydıyla.bu arada gece kamaşmaları
önemli bir sorun.ayrıca gözün 20-40 yaş arası numaraları pek değişmediğinden teknik bu yıllara hizmet eder daha sonra hiçbir değişiklik olmasa bile yakın gözlük takılması gerekir.bana kalırsa,illa yaptırmak isteyenler geri dönüşümsüz olan bu yöntem yerine (lasik) , geri dönüşümü olan yüzeyel ablasyon tekniğini yaptırsınlar.numaralar 4-5 yılda geri geliyor ama hayatınızın aktif yıllarında rahat edip yaşlılığınıza kazık atmış olmuyorsunuz.son olarak yaşayan hiçbir göz doktorunun tekniği bulan dr.fyodorof ve en çok uygulayan dr.palikaris bile bu yöntemleri kendilerine uygulamamışlardır.
çözüm:-öldükten sonra görmeye ihtiyacımız olmıyacağından kesinlikle tam kask tekılmalı.
-gözlük ve lens için optisyen arkadaş herşeyi söylemiş zaten,ilave olarak numaralı yüzücü
gözlükleri düşünülebilir fiyatları oldukça düştü 100 dolar civarında(yabancı sitelerde) kaskın
altında çok rahat olur,renklileri bile var.
-çok isteyenler de yüzeyel ablasyon yaptırabilirler.
konuya böyle ortadan girdiğim için kusura bakmayın.kazasız belasız iyi sürüşler...
- Ne zaman istersen beklerim dükkanda sürekli bir kask bulunur deneyerek bakarız.
- Jagadam,kesilen sap uçlarını bence biraz yumuşatmalısın ok gibi olmuş.Aslında o uçlar için kalın spor bağlamalar var bu bağlamalardan takılırsa uçlar rahatsız etmez.
- Bu arada Doktor bey lazerin her yönünü açık kalplilikle anlatmış teşekkür ederim .Her yerde bu açıklamaları duyamazsınız.Sitemizin ve Doktorumuzun kıymetini bilelim.
exess in şeffaf plastik bi modeli var. ben onu kullanıyordum yüze direk oturuyor ve kaskı takarkende çıkartırkende rahatsız etmiyor. farklı markalarda ona benzer gözlükler var ama onun kadar rahat değil.
gözlükteki sorun darbe aldığında camının kırılması ve 1 yılı doldurduğunda çerçevenin çatlaması ve kırılması.
Doktor bey çok doğru söylemiş. Bende bir lasik kurbanı olarak bu yöntemi kimseye tavsiye etmem. Hiçbir dostuma yaptırmam. Düşmanıma bile tavsiye etmem. Daha iyi bir görüş beklerken daha kötüsüyle karşılaşabilirsiniz. Özellikle motor kullanan arkadaşlar için lasik/prk vs büyük bir trajediye dönüşebilir. Bende 31 Temmuzda bu ameliyatı oldum motor kullanmıyorum ama ilk başlarda gece araba kullanırken çok zorlandım birde motor'u düşünün. Lasik 'den uzak durun. Asla gözlüklü halinizden daha iyi göreceğinizin garantisi yok. Aslında bu ameliyatın hiçbir garantisi yok. Herşey yüzdelerle, ihtimallerle, çoğunlukla lanse ediliyor. Yan etkilerinden ya hiç yada çok az bahsediliyor.
Bazı yan etkileri:
*Göz kuruluğu (gözde yanma batma) : Her 3 kişiden birine oluyor (Ben dahil) Etkisi çok uzun süre kalıcı olabiliryor. Suni göz yaşına mahkum oluyorsunuz.
* Işıklanmalar (Gash effects): Işık kaynakları etradında çizgilenmeler, hareler oluşması. Bu da her 3 kişiden birinde oluyor. En kötü tarafı kalıcı olabiliyor. Diğer yan etkiler içinde kalıcı olma ihtimali en yüksek yan etki bu.
(örn : )
* Yetersiz düzeltme veya numarada artış. Gözün tekrar ameliyat edilmesi için en az 6 ay beklenmesi gerekiyor ve ikinci ameliyat göze ilkinden daha fazla zarar veriyor.
* Kontrast kaybı.
Lazer ameliyatlarının tüm görsel yan etkilerini bu sitede görebilirsiniz.
http://www.visionsimulations.com/
Ve lasik yönteminde sizi en çok ürkütecek olan ise gözün yüzeyinden kesilen kapağın (flap) asla tamamen iyileşmemesi. Retinanın malesef kendini yenileme özelliği yok. Bunu test edecek kadar yaşayan bir insan yok. Yani aradan 10 sene bile geçce tıbbi bir aletle kolayca yerinden kalkar. Gözünüzün içine ince bir darbe aldığınızı düşünün.
Arkadaşlar şimdi benim bi önerim olacak ama % 100 emin değilim bundan
Ben bu yaz izmirde gözlükçüden gözlük alırken bir bayan arkadaş vardı güneş gözlüğü alıyodu ve içine numaralı cam koydurmuş tam olarak nasıl bilmiyorum ama hiç belli olmuyodu. Şimdi bazı kaskların güneş vizörü var acaba bu vizöre bunu uygulasak etkili bi sonuç verirmi kask kendiliğinden gözlük görevi görmüş olur. Ha bu olmazsa motorcular için olan gözlüklere bunu uygulamak mümkün olabilir nacizane fikrim budur
Numaralı cam takılabilecek güneş gözlükleri ,kendi içinde bulunan aparat sayesinde camı tutarlar.Bunun için normal bir güneş gözlüğünün içine veya kask vizörüne numaralı cam yapmak pratikte mümkün gibi görünmüyor.Camı vizöre sabitlemek için yapıştırıcı veya slikon kullanmak lazım buda hem vizörü hem camı bozabilir.Numaralı camaparatı olan bir güneş gözlüğü modeli fotosunu aşşağıdaki adresde görebilirsiniz.
http://www.oakleysunglassessale.com/...i/OL0089CA.jpg
Arkadaşlar gözlük probleminin en basit çözümü şudur: Gözlük almaya giderken kaskını yanına alırsın, kaskla denersin, uygun olanı alırsın. Hatta kaskla kullanmak için ayrı bir gözlük alırsan tipini falan da çok önemsemeden sadece kaskın içinde rahat oluşuna bakarak seçimi rahat rahat yaparsın...
Benim fikrim bu.
"in the land of the blind, one eyed is the king..."
Ya da benim gibi lens kullanırsınız :D
gözlük kullanan biri olarak şunu tavsiye edebilirim: kask çene açılır ve güneş vizörlü olmalı ki bir de numaralı güneş gözlüğü sorunu yaşamayın. en önemlisi de gözlük sapları spor model yani düz olmalı çünkü eğik saplı gözlükleri kulak arkasına yerleştirmek zor oluyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)