Dur dur bulacağız bir çare.
Dur dur bulacağız bir çare.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
Ben de kapalı kask kullanıyorum. Gözlüğü tak çıkart çok rahat olmasa da alışıyor insan. Lens kullanımında rüzgar alınca gözde kuruma sorunu olabilir. Lazer ameliyatı için öncelikle gözünüzün uygun olması lazım. Benim kornea ince çıktığı için olamadım. Ayrıca ameliyattan sonra ışık hassasiyeti olabiliyor. Gece araç kullanımı da pek uygun olmuyor diye biliyorum.
Bende numaralı gözlük kullanıyorum ama bende bir sorun olmuyor.
Fotoda bekliyoruz sorun daha iyi anlaşılır .
''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''
Ben gözlük takmaya 8 yaşında başladım.20 li yaşların sonuna kadar kullandım.Malum motosiklet üzerinde özellikle kışın ızdıraptı resmen.Sonra yaklaşık 2 yıl öncesine kadar lens kullandım.Ondada bahsedildiği gibi kuruma v.s yüzünden sorunlar yaşadım.Lazer sonrasında bütün sorunlar mazide kaldı.Gece ışık kırılmaları operasyon sonrasında 2-3 ay devam etti.Şu an hiçbir sorun yok.Uzun yola özellikle gece çıkıyorum.Dikkat edilmesi gereken kullanılan lazer tekniği.Yeni nesil cihazlarda eskilerde olduğu gibi yan etkiler yok.Bende yıllarca bu tekniğin gelişmesini bekleyerek yakın takip edenlerdenim.Bence zamanı gelmiş.Gözlük zor iş.
AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
korkut ılgılendıgın konu sanırım...
Korkut,önce yapılan işlemi anlatayım.Önce gözün en dış tabakası kapak şeklinde kaldırılıyor(sinir ucu bulunmadığı için his yok).Sonra lazer ile gözün kendi malzemesinden ısı yardımıyla bir mercek oluşturuluyor.En son kaldırılan kapak yerine yapıştırılıyor ve çok kısa bir zamanda eski haline geliyor.Dolayısıyla işlem görmemiş bir gözden farkı kalmıyor.Ancak operasyon sonrasındaki ilk 24 saat ve sonrasındaki 4-5 günlük periyotda dikkatli olunması gerekiyor.Kısacası ilk gün çok önemli ve biraz ağrılı oluyor.Tavsiyem iyi araştır.Hala eski teknoloji ile bu işi yapanlar var.
AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
Arkadaşlar öneri tavsiye ve ilgilendiğiniz için tek tek teşekkürler.Lazer için gittim ama numaralarım küçük olduğu için yapmadılar,gündüz zaten sorun olmuyor geceleri ışıklar rahatsız ediyor ve uzağı görmede sorun yaşıyorum.Akşam eve gidince foto ekleyeceğim şuan işteyim.Full face kaskı bende her zaman tercihe diyorum ama çeneden açılır kaskıda düşünüyo değilim eğer bir artısı yoksa almamda gereksiz bugün feyizoğluna gidip deneyeceğim olursa alacağım artık mecburen.Gözlüklerimin kenarları çok ince olmasına karşın kulaklarımda ağrı yapıyor takması biraz zorluyor giderken yukarı doğru kalktığındna dolayı üstü net altı bulanık görüyorum buda sinir bozuyor haliyle.Bugün kesin bir çözüm bulacağım tabikide sizinle paylaşacağım bu sorunla karşılaşan arkadaşlara yol göstermesi için.Tekrar teşekkürler.
Saygılar
Ben karşıda bir hastaneye gitti bana ömür boyu artık dikkat edeceksin sonuçta lazer tedavisi olmuş bir göz dedi... Şimdi benim anlamadığım kask takıyoruz ama yeri geldiği zaman vizörü kapatmıyoruz ve dolayısıyla rüzgar alıyor gözlerimiz bunun zararı olabilirmi yada senin başına böyle bir durum geldimi. Sana pm atıyorum özel göz hastanesinin adını.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
Yorumumu özelden attım.Benim normal olarak yüksek miyop olduğum dan dolayı(göz iç basıncının fazla olması sebebi ile) hayat boyu dikkatli olmam gerekli.Ancak operasyon kaynaklı herhangi bir ek dikkat gerekliliği ile ilgili bir bilgim yok.Motosiklet kullanırken herhalikarda kask,gözlük gibi bir korumaya gereksinim var.Havadaki en küçük bir zerre ( toz v.s) yüksek süratte göze çarptığı takdirde hasara neden olabilir.Bir kaynaktan okuduğuma göre,motosiklet kullanıcılarında,kasksız kullanım nedeni ile yıllar içinde göz kuruluğu,dış tabakada sertleşme v.s gibi göz problemleri oluşuyormuş.
25 senedir gözlüklüyüm
Gözlüğü full face kask ile de,çene açılır kask da kullanabiliyorum
Ama ben çene açılır kaskı tercih ediyorum,bana daha kolay geliyor böyle kullanmak.
Kask ile birlikte gözlük kullanmak için öncelikle gözlüğün sap kısmının yumuşak olması gerekir,aksi takdirde gözlük sapının şakaklara yaptığı baskı baş ağrısına yol açar
Benim bir göz -2.00 diğeri -2.50 o zaman ne yapacaksınız :D 2 parça vizörmü :D
şakası bir yana ben lens kullanıyorum ama gözlüklede marushin cross tipi vizörlü kaskla hiçbir problemim olmuyor. bence kaskın değiştirilmesi yada lens kullanılması en pratik çözüm lenslerin markası iyiyse çabuk kuruma yapmıyor şahsen baya marka değiştirdim buldum sonunda iyisini.
Bu krallığın tacı kask , tahtıda motordur.
"htmetin"
ben lazer vertigo kask kullanıyorum ve vizör kısmından gözlüğü takıp çıkarmak çok rahat oluyor. arkadaşımın gdr ve ls2 kasklarını takmayı deniyorum, başaramıyorum. arkadaşımın kasklarının ikisininde elmacık kemikleri hizası çok dolgulu olduğundan gözlüğün sapları geçmiyor. sonuçta kullandığın kask kafanı çok sıkmıyorsa gözlüğü rahat rahat takabilirsin.
ben daha bir defa kaskla motor sürdüm o da direksiyon sınavında, dün onda bile dedim eğer bu iş boyle ise ne yapacaz.Tam üstüne konu açılmış,Takipteyim başlığı ..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)