Arkadaşlar az önce başka bir sitede şöyle bir yazıya rastladım aynen kopyalıyorum, adam trafik şubesine de A2'li biriyle gitmiş, tek gitsem olmayacak sanırım.
15 GÜn önce 3.00YTL den fazla para vererek bi motosiklet aldım.
Bende O gördüğünüz motoru çekilen mağdurlardan daha doğru ehliyetsiz motor kullanlardandım....
Bi trafik çevirmesinde 2 gün önce trafik ekipleri tarafından kendi üzerime olan 200cc motorum ile yakalandım.
İlk önce trafik ekiplerini takip edip motorun çekileceği otoparka gittim
Sonra trafik ekipleri " Araç Trafikten Men " tutanağını doldurup bana verdikten sonra bende onlara anahtarı teslim ettim.
Ertesi gün trafik amirliğine gidip 55 kişilik sıraya adımı yazdırdım tüm gün sıra gelmedi bi işlem yapamadım ....
Ertesi gün gene gitmek zorunda kaldım.Ve işlemlerimi yaptırabildim
Öncelikle Sıraya gene adını yazdırdım 60 kişilik sıraya tekrar girdim.
Sıra geldikten sonra elimdeki trafikten men kağıdı ile Mahkeme Tutanağı hazırladılar
Sonra baya bi bekledikten sonra ceza işlemlerini yaptılar
Daha sonra yanımdaki A2 ehliyetli arkadaşlımla ceza işlemlerini tamamladıklan sonra
Mahkemeye sevk ettiler ve 645 YTL para cezası kestiler
Ayrıca otopark parası çart parası çurt parası derken yaklaşık 100 ytl masraf
Bi dünya eziyet ve sonuçta aracı parktan çıkardım ama benimde canım çıktı
Siz siz olun Ehliyetsiz Ruhsatsız Kasksız Muaynesiz ve benzeri eksik işlemsiz sakın trafige çıkmayın 3 gündür canım çıktı ve ayritten bi dünya param gitti hiç kimseye tavsiye etmiyorum Sakın ama sakın aklı olan yapmaz ...
iyi de yani cezayı ben yedim, kendi motorumu sürerken yedim, olayla alakası olmayan birini sırf A2 ehliyeti var diye neden trafik şubesine alsınlar ki olayın mantığı nedir?
700 lirayı buluyor ehliyetsizlik cezası... motoru parktan ne kadar erken çıkarırsan o kadar az park parasıı ödersin...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
pff ya çok kötü bir durum boşu boşuna para cezası boşu boşuna zmn kaybı gerçi bende ehliyesiz sürüyorum ama akşamdan akşama çıkıyorum inş. benimde başıma gelmez
Tedbir Senden Taktir Allahtan...
geçmiş olsun ehliyetin önemini bu yazıları okurken bir kez daha anladım
arkadaşlar motoru otoparktan alayım, ehliyeti alana kadar binmeyi düşünmüyorum zaten, insan başına gelmeden anlamıyor bazı şeyleri. Beni dinleyin bir an önce ehliyetinizi alıp rahat rahat sürün, istediğiniz saatte istediğiniz yere içiniz rahat ederek gidin. :(
Size ehliyetsilikten degil,yetersiz ehliyetten ceza yazmalari gerekmiyor mu?
B sinifi ehliyetim var demissiniz.
Ruhsat sahibine ceza, ehliyetsiz birine aracini verdigi için kesiliyor.
Siz kendi aracinizi kullaniyorsunuz. Yani bu durumda ceza yememeniz gerekir.
Merak ettim sonuç ne olacak.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
evet B sınıfı ehliyetim var 2003'ten beri. Kendi motorumu kullanırken yakalandım ve yetersiz ehliyetten ceza kestiler. Sanırım 650-700 lira gibi bir para çıkacak cebimden. :(
sabah 8:30'da elimdeki trafikten men kağıdıyla trafik şubesinin kapısında olucam A2'li bir arkadaşımla, ordan kadıköy adliyeye geçip savcıdan bi güzel cezayı yiyip otoparka motoru almaya gidicem.
an itibariyle 750 lira cezamı yiyip 8 lira da otopark parası ödeyip motorumu almış bulunmaktayım, gerçekten çok can sıkan ve sancılı işlemler arkadaşlar siz siz olun ehliyetsiz yola çıkmayın :(
15 gün içerisinde ödersem 562,50 TL veya 750 TL'yi 4 taksitte ödeme imkanları var.
Geçmiş olsun hallettiğine sevindim. Nakit paran varsa peşin öde 200 tl ye yakın bir para cebinde çıkmayacak.200 tl karda olursun diyeceğim ama nasıl bir kar olacağını çözemedim.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)