Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Köprü geçişleri hakkında,

REKLAM ALANI
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    Salcano 150-T4
    Yaklaşık bir ay kadar önce medyada köprü geçişlerinde kullanılan KGS kartlarına uygulana %20 lik indirimin OGS kullanımını teşvik amacıyla kaldırılacağı duyurulmuştu.ANA sebeb hava kirliliği.Bende karayollarına yazdım:

Haberlerde OGS kullanımını özendirmek için KGS'ye
    tanınan indirimin kaldırılacağı söylendi.
    1- Motorsikletler için OGS uygulaması başladımı?
    2- Motorsiklet KGS'lerine indirim devam edecekmi?

Kısa zamanda yanıtlamanız dileğiyle saygılar
    sunarım.

Cevabı burada:
    http://www.dosyaload.net/download.ph...424c0000273252

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Bilgilendirme için teşekkürler.
    AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    TVS Apache
    tesekkurler

Bildiğim kadarı ile OGS henüz motorsikletlerde yok ,ancak ben aracıma ait OGS yi motorsikletimde de kullanıyorum ,bu şekilde kullanmanın 3 riski var 1 ncisi arabamın plakasına kayıtlı OGS cihazını motorsikletimde kullanırken gişedeki cihazlar OGS mi okumazsa ceza gelir ,dikkatsiz geçişlerde OGS yi yanlış tutarsanız yine okumaz Ceza gelebilir 3 ncüsü kredi biterse yine siren öterde motorsikletimin plakasını çekerse inceleme sonucu Aracımın plakasına kayıtlı olan OGS cihazı motorsikletimin plakası ile uyuşmayacağından yine ceza gelebilir ,ama ben her şeye rağmen geçişlerde bekleme gibi bir sıkıntıya gelemediğim için bu şekilde kullanıyorum ayrıca motorsiklet geçiş bedeli ile araba geçiş bedelleri arasında fiyat farkı varmı bilmiyorum ama olsa bile o sıkıntıyı çekmemek için fiyat farkını düşünmem (her gün geçmiyorum ) , özellikle yaz aylarında anadolu istikametinden gelipte paralı yolun bittiği dönüş gişelerde müthiş kuyruklar oluyor ..

dalyan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Otoban girişlerindeki bilet veren cihazların motosikleti görmemesi de ayrı bir dert

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    keşke bunu siteye yazsaydınız ben yazanı kopyalıyorum cevap olarak
    bu şekilde bilgi daha iyi bir paylaşım içinde olucaktır

T.C.
    ULAŞTIRMA BAKANLIĞI
    Karayolları Genel Müdürlüğü

Sayı : B.11.1.TCK.0.13.04-419-5674 08/09/2009
    Konu : OGS ve KGS

Mustafa NİZAMOĞULLARI
    < mnz53@yahoo.com >

İlgi: 27/08/2009 günlü e-mailiniz.

Otoyol ve köprülerde otomatik geçiş sistemini teşvik etmek amacıyla, KGS ve OGS kullanıcılarına % 20 indirim avantajı sağlanmıştı.

Ancak, uygulamada KGS geçişleri işlerlik açısından manuel (nakit) geçişlerle benzerlik göstermekte ve dolayısıyla da KGS gişelerindeki geçişlerde OGS’li gişelere göre daha fazla zaman kaybı olmaktadır.

Bu nedenle, otoyol ve köprü gişelerinde sürücülerin zaman kaybını önlemek ve trafikte akışı sağlayarak kuyrukları en aza indirmek, gişelerdeki “dur-kalk”lara son vererek araçlardan çevreye salınan egzos gazı ve hava kirliliğini azaltmak, akaryakıt tüketiminde tasarruf sağlayarak ekonomik kayıpların önüne geçmek amacıyla KGS’ye uygulanan % 20’lik indirim kaldırılacak, OGS kullanıcılarına uygulanan % 20 indirim ise devam edecektir.

Ayrıca, KGS kullanan motorsikletlere geçiş ücretleri üzerinden % 20 indirim uygulanacaktır.

Bilgilerini rica ederim.

Kamil PEKER
    Genel Müdür a.
    Otoyolları Dairesi Başkanı

benim bu yazıda merak ettiğim birşey var
    Ayrıca, KGS kullanan motorsikletlere geçiş ücretleri üzerinden % 20 indirim uygulanacaktır.
    derken normal paralı geçişe göremi %20 yoksa kgs'de ödedikleri ücrete göre %20 indirimleri olacak

uygulama kötü değil aslen trafiği azaltmak için iyi bir düşünce ama çözümsel değil
    neden derseniz o gişelerdeki geçişten sonra malum 10 20 şeritlik yol 3-4 şeritlik yola dönüşüyor yine ve trafik yine yine ve yine her zaman olucaktır....istanbulda bunca araç trafikteyken nasıl çözülebilirki?

bu arada paylaşım için teşekkürler
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

İstanbul/Fındıkzade Bosna-Hersek/Sarajevo
    Motosikleti
    Keeway landcruiser 250/Arctic cat prowler 650
    Eğitim şart abi bizim ülkemizde şehirlerimizde hiçbir zaman trafik sorunu çözülemez çünkü insanlar trafik akışı yavaşladığında deli gibi şerit değiştiriyorlar ve trafiği daha da yavaşlatıyorlar amcam bir sol şeride geçiyor arkasındaki araba fren yapıyor sonra onun arkasındaki, onun arkasındaki derken bir şeritteki yaklaşık 15 20 araç durup devam ediyor tabi o durma esnasında bazı akıllılar bir yan şeride geçiyor o şeridinde sonu aynı oluyor aslında herkes şeridinden gitse hiçbir sorun olmayacak. gişelerde de çözüm zor tabi dediğin gibi 15 şerit 4 şeride dönüyor bir sağdan bir soldan arabalar birbirlerine yol verse daha az bekleme olur ama trafikte çok sabırsız ve agresif bir milletiz.

Forumdan Uzaklaştırıldı UmARsIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TDM900
    Motorsikletler için OGS var ancak neden bilmiyorum her banka vermi,yor ya da bilmiyor. Arnavutköydeki ziraat bankasından 5 arkadaşım OGS aldı ve kullanıyor. Kullanan kişilerden bir tanesi montunun sol kolundaki küçük cebin içine yerleştirdi, 3 tanesi her geçişte ogsyi okutmak için triplere giriyor, bir tanesi de Givi Topcase'in üst kısmındaki kırmızı (çok zor açılıp kapanana) bölmenin içine koydu. Hepsi de mutlu mesut geçiyor

STeReO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    değerli bir bilgi gerçekten de, kafamda soru işareti vardı bu konuda.. Teşekkürler..
    İnanın Çocuklar! Güzel Günler Göreceğiz, Güneşli Günler, Motorları maviliklere süreceğiz.

dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Aslında güzel bir uygulama bence,
    Çünkü KGS'si olmayıp da KGS gişesinde milletten KGS dilenip, trafiği dakikalarca kitleyen hanzolara acayip tilt oluyorum!
    Zaman kaybının azaltılıp trafiğin akışının hızlandırılması amacıyla nakit gişelerin kaldırılmasına tamamen zıt bir durum çıkıyor ortaya bu durumda. Olay amacını tamamen aşıyor yani, o zaman nakit gişelerini kaldırmasalardı.
    Bir de gişelerde yüksek fiyatla illegal KGS satan tipler var tabi..

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bir de KGS'ye en az 30 TL yüklemek gibi bir saçmalık var ki o da ayrı bir konu.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

uguratac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 600S ABS
    Alıntı dreamdark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslında güzel bir uygulama bence,
    Çünkü KGS'si olmayıp da KGS gişesinde milletten KGS dilenip, trafiği dakikalarca kitleyen hanzolara acayip tilt oluyorum!
    Zaman kaybının azaltılıp trafiğin akışının hızlandırılması amacıyla nakit gişelerin kaldırılmasına tamamen zıt bir durum çıkıyor ortaya bu durumda. Olay amacını tamamen aşıyor yani, o zaman nakit gişelerini kaldırmasalardı.
    Bir de gişelerde yüksek fiyatla illegal KGS satan tipler var tabi..
    Aynen nakit gişeleri bu kadar tıkanmıyordu. gerçi motosikletle ön tarafa sıyrılıp arabalardan önce geçebiliyoruz ama hatrımızı soranda çok oluyo arkamızdan. doğru düzgün bir iş yapmazlar illa plaka söktürcekler

canercamalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    Teşekkürler paylaşım için
    ۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR

kertenkele200 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeniden cbf 150
    o değilde genelde mahmutbeyden hadımköye otobanı kullanıorum ve cbf 150 motoruma gişede bilet vermio saçmalığa bak ama çıkarken parasını alıo madem bilet vermiyecen ağırlığı yetmiyor o zaman parada alma.fazer600üm vardı bir ay önce ona bilet verioduda buna vermio

Motosikleti
    DRZ400 SM
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir de KGS'ye en az 30 TL yüklemek gibi bir saçmalık var ki o da ayrı bir konu.
    O uygulamanın Ziraat'te olmaması gerek. Bank Asya öyle yapıyor maalesef.
    Bir de Bank Asya'da sıra çok daha uzun oluyor.
    Fakat Ziraat, KGS ve OGS işlemlerine ayrı vezne tahsis ettiği için müşteriyi çok az bekletiyor.
    Bu gözlemlerim bankaların Mecidiyeköy şubeleri hakkında.
    Başka şubelerde durum farklıysa bilmem.
    [B]J şimdi asker[/B]

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler