Merhaba arkadaşlar,
Cuma gününden beridir yani 5 gündür Babannemin rahatsızlığından dolayı Şişli Etfal hastanesini mesken tuttum.Acil serviste artık devamlı beklemekten oranın ortamına biraz alıştım sayılır.
Herneyse konuya geçeyim,babannem bugün ameliyat oldu ve kan gerekti 2 ünite kanı kan merkezinden aldık kuzenler ve arkadaşların yardımıyla aldığımız kana karşılık 4 ünite kan istediler verdik,ben hariç dişim de iltihap olduğundan antibiyonit kullanıyorum benimkini almadılar ama dişimin tedavisi bitince vermeye mutlaka gideceğim.
Konuya geçeyim kan vermeden önce form doldururken bir tane orta yaşlı bir abi yanıma yanaştı,-Kardeş senin grubun nedir? dedi,bende -Brh+ abi.dedim -Bize dedi acil brh+ kan lazım oğlum yatıyor verebilirmisin?dedi,bende-Tabi abi kan merkezine vereyim kagıtı onlar sana ulaştırsın dedim ama ne yazıkki antibiyotik kullandığım ve dişimde iltihap olduğu için veremedim(almadılar):( Bugün kantine çıktım baya bir düşündüm.Normalde erkekte 8 ayda bir kan vermek hem veren, bağış yapan için şağlık yönünden kurum için gerekli kan deposunun oluşması için gerekliymiş(kadını bilmiyorum ama yakın tarihlerdir heralde)
Konuyu kısa keseyim bugün kendime bir söz verdim artık 8 ay olmadı senede bir kan vermek için herhangi bir kan merkezine gideceğim.Şunuda eklemek istiyorum o kan isteyen abinin gözlerindeki çaresizliği,kan merkezinin kapısında yarı ağlamaklı beklemesi beni baya hüzünlendirdi.Bu konuyu buraya açtım ama mod. arkadaşlar gerekli buldukları yere taşırlarsa sevinirim.
Selamlar