ayağımı yerden kessin yter :D
ayağımı yerden kessin yter :D
herkese cevapları için teşekkür ediyorum..
Az hortlatalım ortalığı
İmza yok
Ne Oldu Ha, Vuruyummu Sırtına
Oğlum Bak Git
Bir arkadaş japon malı olarak çelik ve yuki markasınıda sölemiş ama bunlar benim bildigim kadarıyla çin malı yanlısım varsa düzeltin.
doğru biliyorsun düzeltmeye gerek yok . ek yapabiliriz
kawasaki hariç diğer çoğu markalar çin pazarından parça temini yapıyor die biliyorum
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
Kanuni de made in turkey yani %100 Türk malı diye satıyorlar. hatta bi ara kanuninin italyan bile olduğunu duymuştum
bizim koraydan başka bi insan böyle gereksiz soru sormaz bu alemde
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
şu konuyu bir daha hortlatalım bari :D
şase numarası J harfi ile başlayan motorlar japon malıdır
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
250 cc altındaki tüm motorlar çin, onun üstündekilerde belli oranda çin belli oranda o ülkenin parçalarından mamül gibi genel bir kanaatim var.Japonya üretimin önemli bölümünü kendi kontrolünde çine yaptırıyor diye biliyorum. ama bu bir kanaat. kulaktan dolma bilgiler. mantıklı geldiğinden araştırmadım. ilgilenmedim de. kimin yaptığı da önemli değil. benim kriterim fiyat performans uyumu. mala bakarım. o parayı eder mi etmez mi kendimce değerlendirim. Böyle bakınca çin motorları önde gidiyor.Japonlar pahalı,diğerleri çok pahalı.Gerekçesi de ar-ge yatırımlarının ilk çıkan motorlara fazla yüklenmesi.Çin de böyle bir şey olmadığından,(onlarda ar-ge demek arakla gel demek)üretim maliyetli düşük.Yüksek adet yapınca maliyet daha da düşüyor. dolayısı ile o mal o parayı fazla fazla yapıyor.Son zamanda önemli markaları satın almaya başladılar.Marka olmaya çalışmaktansa hazır marka almak daha ucuza geliyor. Bu da gelecekte Japon malları gibi kıymetli olacakları anlamına geliyor.Ancak japonlar o markalar için çok yatırım yaptılar.Sorunuzun tam cevabı da burada yatıyor.Marka kavasaki ama sahibi çin,yada hindistan...Olay buraya gidiyor.
honda c90 has japon malıdır.
Kawasaki ve Honda Tayland'da üretim yapıyor. Bütün markalar nerde ucuza olursa orda yapıyorlar. Şu ana kadar yapmayanlar da yapacak yer arıyorlar. Kaynak:
http://www.motorcyclistonline.com/ne...now-where-your
Japon Çin farkeder mi mühim olan kalitesi Çinli diyince ucuz ve kalitesiz ürünler gelir insanın aklına ama adamlar pazarın işçilik olarak nerdeyse tamamına sahip ancak iyiside var kötüsü de olay para da bitiyor
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)