Verdikten sonra kötü olacağıma,vermeden kötü olurum.Halbuki böyle yaparak onun canınını,benimde motorumu korumuş olurum.
Verdikten sonra kötü olacağıma,vermeden kötü olurum.Halbuki böyle yaparak onun canınını,benimde motorumu korumuş olurum.
motosiklet verilmez. çünkü o iki tekerdir. ehliyeti olmayan birine verdin diyelim kaza yapsa allah lkorusun ölümle sonuçlansa o işin altından kalkamazsın. motosiklet kültürüne haiz olmuş bir adam da başkasından motor istemez. motor düşürenindir. üzerinde durulması gereken bir konu bu bence. topik için teşekkürler.
bakın bu işin en güzel çözümü arızadır .. kimse elinde kalma ihtimali büyük bir motoru denemez.. arkadaşın ver bi tur mu dedi .. olm de yağ yakıyo parada yok ustaya götüremiyom .. motor sende iklen kitlerse sen ödersin bu şartla deneyeceksen al dene .. bide eğer kitlerse masrafı 1500 tl cik bunuda göze al ...valla bende çok tutuyo bu
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
güzel yöntem ama burdan okuyanlar bunun numara olduğunu biliyorlar ve inanmıyacaklar :D
benim aklıma gelen yöntem şu kısa bir kurmaca diyalog ile gösterim
m.i = motor isteyen m.s = motor sahibi
m.i: hacı verde bir tur dönim gelim ya
m.s: olmaz hacı veremem
m.i:Niye Olm benden değerlimi ?
m.s:senden değerli değil ama veremem
m.i: değerli değilse neden veremezsin
m.s:olm ben bu motoru alırken annem gil yemin ettirdi başkasına verirsen bizim ölümüzü gör diye o yüzden veremem
olay bitmiştir :D
www.sahildenturkiye.com
Ben artık kimseye vermiyorum. İlk başlarda ısrarlara dayanamayıp verdim. ( cümle yanlış anlaşılmasın motosikleti) Kaptırdım +18 oluyoduk :D
650cc cruiser bu 250 kilo süremessin diyorum anlamıyor millet. Anca motosiklet ehliyeti olanalra verdim. ondada biraz canım yandı.
Hemen cevabım yiğidin atı motorcunun motoru istenmez. Bunuda ben buldum
Abi sen yine iyisn benim başımda arkadaş çetesi var Pikniye gidecekler para biriktiryorlar motor kiralıcaklar ehliyet yok bende var bana yok ölümüzü gör bak konuşmayız afra tafra yok şu kzı ayarlıcam Ben şu kzı ayarlıcam diyince ikna oluyor kiralıyorum Vebalı iki motor larak alıyorum gerçi piknikte elimi cebime atmıyorum arasıra küçük düşüşler yapıyorlar ama ben yinede durumu anlatıyorum onlara daha temkinli kullanıyorlar.Allahtan şimid eskişehire gidcem üniye uzaklar bende başkalarını bulsunlar
''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''
arkadaşlar bunlar yaş küçükken olan muabbetler benim yaşım 42 artık akıllandım askerden gelince bende sizin gibi bütün arkadaşlarıma motorumu verdim çok ama çok zararını gördüm şimdi artık emanet vermiyorum aynen şunu söylüyorum
şimdi ilerden bir sarhoş sürücü çıksa sana vursa elin ayağın kırılsa ben annene babana ne derim trafikpolisi veya jandarma sana ehliyet olmadığı için 700tl çivarı bir para banada ehliyetsiz adama motor verdiğim için 150 tl artı birde motorun masrafı git internetten motor kazalarına bak günde kaç kişi kaza yapıyor
şimdiye kadar ikinciye israr eden çıkmadı bu arada motorum pahalı bir motor değil 100cc truva cup
Motorcuların bir çoğu ;İster baba parasıyla ister alınteriyle alınmış olsun,kaza anından sonra bilinci açık ise ilk motoruna bakar.Ben öyleyim ve birçok örnegini gördüm duydum.Hatta kaza anlatan birine ilk ;Motora nolldu ?sende bişey varmıydı ? Diye arkasından espirili bir gülüşle eklenir.Çünki motorun aksamları sürücünün bir uzluvu olmuştur.Adrenalinin dayanılmaz ağırlıgı acılarını hissetmeyi biraz ertelemiştir ve kanayan yada en küçük ihtimallerle parçalanan derisinin farkında degildir.Ve yerde boylu boyunca yatan nesne onun yavrusudur.Canının yandıgını ,kırıgını cıkıgının oldugunu bir tek sürücüsü faredeceğinden öyle ''melül melül '' Bakar sahibine.Bu motorcuyu kahreden ilk andır, kendinde önemli bişey yoksa Allahtan ....Gerisi hikayedir.Bu kadar önemsenen bir aracı bir motorcudan istemek zaten hata dır.Bu anları yaşamayan biri veya yaşayanda daha sonradan ''Aman cana gelecegine mala gelsin''Desede bu olaya bakış açısını degiştirmez..Heleki sen sırf merak ugruna bin ve GÜMMMMM
cok zor bi durum valla bu :S versen bi dert vermesen bi dert. motor aldın Havalandın gibi vb şeler diyorlar cok sinir bozucu gerçekten. bi kaç kere arklarıma verdim ama daha hiç vermiyorum ister kırılsın ister öyle böle desin .. tınnnnnn '
By.Speedy :bounce:
motoru isteyene bu sözleri yazdırıp imzalatın.
motorsiklet sahibi,
oğlum ........ un , ......... tarihinden sizin motorsikletinize binmesini uygun görüyorum.
tüm ceza ve kaza masraflarını üstleniyor. sorumluluğu üstüme alıyorum.
teşekkürler
motor isteyen: motor sahibi:
velisi.:
imza
böle bir izin kağıtı çıkartın içiniz rahat olsun
vermiceksin kardeşim verdiğin adam sürerken önüne bi çocuk fırlasa ALLAH vermesin çocuğa vurup öldürse herhangibir kabullenmeme durumunda ruhsat sahibi bişeyler i çiğnemeden yer yani
kim olursa olsun trafiğe açık alanda kimseye at avrat bide silahmıydı tüfekmiyde neydi işte herneyse verilmez
۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR
Vermiyceksin abi.. Kesinlikle.
Benim motorumu verecegim sadece bir arkadasim var.. Onuda bazilari tanir burada. Ve sundan eminimki o benden bile daha iyi bakar benm motoruma.
Burada tanidigim bir türk arkadas var. Arkadas dersem ileri gitmis olurum.
Sokakta gördümü merheba merhaba cok zorda kalirsak biraz sohpet.
Gecen de beni gördü motorumla..
-Ya sunu verde bir hafta sonu turluyayim.
-Ok dedim vereyim motorumu sana ama..
-Ama?
-3500 euroyu verirsin bana. Gezersin..
-Hmmmmmmmm
-Hmmm ya
Benim taktigim bu....
haklısınız da insanın motoru yoksa ve özeniyorsa arkadaşları da sürekli etrafında dolanıyorsa istemeden duramıyorsun..
ben bir kaç kez aldım arkadaşlardan gerçi scooter filandı ve sadece 300-400 m gidip döndüm geldim, sonra kuzeninkini almıştım Bartında o da vermemeye çalıştı ama utandı verdi, bende öyle bir heyecan varki vermese kaçırıcam, tamda zaten chopperları kullanmak nasıl bişeydir keyifli midir diye düşünürdüm hep.. görüntüsü ile hep chopper dı hayalim, kuzenin ki de çin malı adi bişey 150cc.. ama resmen beni chopperdan soğuttu, eşek ölüsü gibi, dönmesi dert durması kalkması dert, motordan soğudum yaw, bumuymuş motor dedim motor hayallerimi de yok etti biraz.. heyecandan biraz turladım hemde amasra nın yollarında köylere gidip geldim, ilk kez choppera bindim ve anayollarda gezindim.. öncesinde bir iki kez scooter kullanmıştım, yetenekli sayılıırm yani.. neyse birkaç kez yatırdım motoru tabi, çok ağır alışmışım bisiklet gibi sanıyorum hemen şuradan döneyim diye uğraşırken motor dönmüyor çok geniş alan lazım dönmesi için ve düz alan lazım yokuştada kalkamadım yine yatırdım.. debelendim biraz ya neyse bir iki saat deneyimim oldu.. beni biraz motorlarla ilgili hayal kırıklığına uğratmıştı ya neyse aradan bir yıl geçti tekrar sardı motor aşkı ve başlangıç için keeway düşünüyorum umarım kuzenin ki gibi değildir, kullanması keyiflidir. görünüşü çok hoş, pratik, küçük görünüyor yani..
ve şimdi daha almadan bende düşünüyorum, bütün kuzenler, görenler filan isteyecek biliyorum, ben nasıl istediysem çok kolay kullanırım dediysem herkes öyle sanacak ve kırmadan vermemek için bin bir bahane uydurmak ikna etmeye çalışmak gerekecek..
bu hep böyle, motoru olmayanın ve isteyenin gözü kalır, olan sakınır haklı olarak dengeyi kurmak insan mühendisliğidir..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)