Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Bence büyük bir sorun

REKLAM ALANI
    ugur volkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600+150=750 CBF
    Verdikten sonra kötü olacağıma,vermeden kötü olurum.Halbuki böyle yaparak onun canınını,benimde motorumu korumuş olurum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    asivezor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    altımda scooter hayalimde 600 f
    motosiklet verilmez. çünkü o iki tekerdir. ehliyeti olmayan birine verdin diyelim kaza yapsa allah lkorusun ölümle sonuçlansa o işin altından kalkamazsın. motosiklet kültürüne haiz olmuş bir adam da başkasından motor istemez. motor düşürenindir. üzerinde durulması gereken bir konu bu bence. topik için teşekkürler.

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bakın bu işin en güzel çözümü arızadır .. kimse elinde kalma ihtimali büyük bir motoru denemez.. arkadaşın ver bi tur mu dedi .. olm de yağ yakıyo parada yok ustaya götüremiyom .. motor sende iklen kitlerse sen ödersin bu şartla deneyeceksen al dene .. bide eğer kitlerse masrafı 1500 tl cik bunuda göze al ...valla bende çok tutuyo bu
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

ibocan33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bakın bu işin en güzel çözümü arızadır .. kimse elinde kalma ihtimali büyük bir motoru denemez.. arkadaşın ver bi tur mu dedi .. olm de yağ yakıyo parada yok ustaya götüremiyom .. motor sende iklen kitlerse sen ödersin bu şartla deneyeceksen al dene .. bide eğer kitlerse masrafı 1500 tl cik bunuda göze al ...valla bende çok tutuyo bu
    güzel yöntem ama burdan okuyanlar bunun numara olduğunu biliyorlar ve inanmıyacaklar :D

benim aklıma gelen yöntem şu kısa bir kurmaca diyalog ile gösterim
    m.i = motor isteyen m.s = motor sahibi

m.i: hacı verde bir tur dönim gelim ya
    m.s: olmaz hacı veremem
    m.i:Niye Olm benden değerlimi ?
    m.s:senden değerli değil ama veremem
    m.i: değerli değilse neden veremezsin
    m.s:olm ben bu motoru alırken annem gil yemin ettirdi başkasına verirsen bizim ölümüzü gör diye o yüzden veremem

olay bitmiştir :D
    www.sahildenturkiye.com

Turintr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xvs 650 Sport
    Ben artık kimseye vermiyorum. İlk başlarda ısrarlara dayanamayıp verdim. ( cümle yanlış anlaşılmasın motosikleti) Kaptırdım +18 oluyoduk :D
    650cc cruiser bu 250 kilo süremessin diyorum anlamıyor millet. Anca motosiklet ehliyeti olanalra verdim. ondada biraz canım yandı.

Hemen cevabım yiğidin atı motorcunun motoru istenmez. Bunuda ben buldum

Hay.alper.est - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Abi sen yine iyisn benim başımda arkadaş çetesi var Pikniye gidecekler para biriktiryorlar motor kiralıcaklar ehliyet yok bende var bana yok ölümüzü gör bak konuşmayız afra tafra yok şu kzı ayarlıcam Ben şu kzı ayarlıcam diyince ikna oluyor kiralıyorum Vebalı iki motor larak alıyorum gerçi piknikte elimi cebime atmıyorum arasıra küçük düşüşler yapıyorlar ama ben yinede durumu anlatıyorum onlara daha temkinli kullanıyorlar.Allahtan şimid eskişehire gidcem üniye uzaklar bende başkalarını bulsunlar
    ''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Tiger250
    _____________________ ___

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:51 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:46 PM ----------

Alıntı Maverick35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya arkadaşlar çok basit, motoru isteyene şöyle diyeceksiniz:

-"Tamam, al, istediğin yerden dön gel, bu dakikadan itibaren motor senin"

Bu "Motor senin" lafı, arkadaşınızın kulağına kar suyu kaçıracak "Ne demek o" diyecekler, siz de gülerek cevap vereceksiniz;

-"Arkadaşım, yani, düşersen ya da kaza yaparsan, zararı sen karşılarsın, ceza yersen sen ödersin"

Hıı...Bu lafı duyduktan sonra, arkadaşınız kendine güveniyorsa, motoru alır, sizin de içiniz rahat olur, yok güvenmiyorsa zaten motoru almaz.

Haaa..Bir de çok pişkinler vardır, bu lafı duyunca -"ya iyi ki, motorunu istedik" derler

a) Bunlara -"Ya sen ustasın, ne olacak ki?" dersiniz, motoru almaz

b) Bir arkadaşınız bu lafı söylerse, zaten arkadaşınız değildir.

Bu motor isteme olayı benim de başıma çok geldi, hatta şöyle abukça konuşmalar çok geçti;

Vatandaş: -"Benimde vardı böyle motor, ben de binerdim motora, ver bir bakayım"

Ben: -"Yaa...Sizin motor neydi?"

Tabii, ben, geçmişte bindikleri motoru Kawa ya da Yamaha olarak düşünüyorum ve aldığım cevap karşısında dumura uğruyorum.Cevap şöyle;

-"jawa vardı"

Eh be cahil kardeşim, Hyosung GT 250 R ile Jawa'nın nesi birbirine benziyorda, "Benim de vardı böyle motor" diyorsun.
    Ben diyecem ki;
    ben- al motor senin,
    .....- vallamı la, çekil bakim ver anahtarı...
    Kültür ve algılanışlar çok farklı.

tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşlar bunlar yaş küçükken olan muabbetler benim yaşım 42 artık akıllandım askerden gelince bende sizin gibi bütün arkadaşlarıma motorumu verdim çok ama çok zararını gördüm şimdi artık emanet vermiyorum aynen şunu söylüyorum

şimdi ilerden bir sarhoş sürücü çıksa sana vursa elin ayağın kırılsa ben annene babana ne derim trafikpolisi veya jandarma sana ehliyet olmadığı için 700tl çivarı bir para banada ehliyetsiz adama motor verdiğim için 150 tl artı birde motorun masrafı git internetten motor kazalarına bak günde kaç kişi kaza yapıyor

şimdiye kadar ikinciye israr eden çıkmadı bu arada motorum pahalı bir motor değil 100cc truva cup

Motorcuların bir çoğu ;İster baba parasıyla ister alınteriyle alınmış olsun,kaza anından sonra bilinci açık ise ilk motoruna bakar.Ben öyleyim ve birçok örnegini gördüm duydum.Hatta kaza anlatan birine ilk ;Motora nolldu ?sende bişey varmıydı ? Diye arkasından espirili bir gülüşle eklenir.Çünki motorun aksamları sürücünün bir uzluvu olmuştur.Adrenalinin dayanılmaz ağırlıgı acılarını hissetmeyi biraz ertelemiştir ve kanayan yada en küçük ihtimallerle parçalanan derisinin farkında degildir.Ve yerde boylu boyunca yatan nesne onun yavrusudur.Canının yandıgını ,kırıgını cıkıgının oldugunu bir tek sürücüsü faredeceğinden öyle ''melül melül '' Bakar sahibine.Bu motorcuyu kahreden ilk andır, kendinde önemli bişey yoksa Allahtan ....Gerisi hikayedir.Bu kadar önemsenen bir aracı bir motorcudan istemek zaten hata dır.Bu anları yaşamayan biri veya yaşayanda daha sonradan ''Aman cana gelecegine mala gelsin''Desede bu olaya bakış açısını degiştirmez..Heleki sen sırf merak ugruna bin ve GÜMMMMM

Motosikleti
    Honda CBR 125R
    cok zor bi durum valla bu :S versen bi dert vermesen bi dert. motor aldın Havalandın gibi vb şeler diyorlar cok sinir bozucu gerçekten. bi kaç kere arklarıma verdim ama daha hiç vermiyorum ister kırılsın ister öyle böle desin .. tınnnnnn '
    By.Speedy :bounce:

Motosikleti
    yamaha ybr 125
    motoru isteyene bu sözleri yazdırıp imzalatın.

motorsiklet sahibi,
    oğlum ........ un , ......... tarihinden sizin motorsikletinize binmesini uygun görüyorum.
    tüm ceza ve kaza masraflarını üstleniyor. sorumluluğu üstüme alıyorum.
    teşekkürler

motor isteyen: motor sahibi:
    velisi.:
    imza

böle bir izin kağıtı çıkartın içiniz rahat olsun

Alıntı piranha dört adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorcuların bir çoğu ;İster baba parasıyla ister alınteriyle alınmış olsun,kaza anından sonra bilinci açık ise ilk motoruna bakar.Ben öyleyim ve birçok örnegini gördüm duydum.Hatta kaza anlatan birine ilk ;Motora nolldu ?sende bişey varmıydı ? Diye arkasından espirili bir gülüşle eklenir.Çünki motorun aksamları sürücünün bir uzluvu olmuştur.Adrenalinin dayanılmaz ağırlıgı acılarını hissetmeyi biraz ertelemiştir ve kanayan yada en küçük ihtimallerle parçalanan derisinin farkında degildir.Ve yerde boylu boyunca yatan nesne onun yavrusudur.Canının yandıgını ,kırıgını cıkıgının oldugunu bir tek sürücüsü faredeceğinden öyle ''melül melül '' Bakar sahibine.Bu motorcuyu kahreden ilk andır, kendinde önemli bişey yoksa Allahtan ....Gerisi hikayedir.Bu kadar önemsenen bir aracı bir motorcudan istemek zaten hata dır.Bu anları yaşamayan biri veya yaşayanda daha sonradan ''Aman cana gelecegine mala gelsin''Desede bu olaya bakış açısını degiştirmez..Heleki sen sırf merak ugruna bin ve GÜMMMMM
    olay budur

Motosikleti
    inşallah olacak
    Alıntı < iLk@yy > adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor yanınada bi scooter almak lasım tüm grenajlarını söküp vericeksin çok isterse (=
    bu seferde el koyarlar aga 2-3 gün bende kalsın diye

bende şimdiden kara kara düşünmeye başladım en iyisi kaskı hiç çıkarmıcan kafadan

Motosikleti
    Honda CBR 125R
    Alıntı kubi123 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu seferde el koyarlar aga 2-3 gün bende kalsın diye

bende şimdiden kara kara düşünmeye başladım en iyisi kaskı hiç çıkarmıcan kafadan
    mahallede,sokakta inerken binerken görmiceklermi hic ))
    By.Speedy :bounce:

canercamalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    vermiceksin kardeşim verdiğin adam sürerken önüne bi çocuk fırlasa ALLAH vermesin çocuğa vurup öldürse herhangibir kabullenmeme durumunda ruhsat sahibi bişeyler i çiğnemeden yer yani

kim olursa olsun trafiğe açık alanda kimseye at avrat bide silahmıydı tüfekmiyde neydi işte herneyse verilmez
    ۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR

Motosikleti
    Var
    Vermiyceksin abi.. Kesinlikle.
    Benim motorumu verecegim sadece bir arkadasim var.. Onuda bazilari tanir burada. Ve sundan eminimki o benden bile daha iyi bakar benm motoruma.

Burada tanidigim bir türk arkadas var. Arkadas dersem ileri gitmis olurum.
    Sokakta gördümü merheba merhaba cok zorda kalirsak biraz sohpet.
    Gecen de beni gördü motorumla..
    -Ya sunu verde bir hafta sonu turluyayim.
    -Ok dedim vereyim motorumu sana ama..
    -Ama?
    -3500 euroyu verirsin bana. Gezersin..
    -Hmmmmmmmm
    -Hmmm ya

Benim taktigim bu....

Alıntı remzi66 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vermiyceksin abi.. Kesinlikle.
    Benim motorumu verecegim sadece bir arkadasim var.. Onuda bazilari tanir burada. Ve sundan eminimki o benden bile daha iyi bakar benm motoruma.

Burada tanidigim bir türk arkadas var. Arkadas dersem ileri gitmis olurum.
    Sokakta gördümü merheba merhaba cok zorda kalirsak biraz sohpet.
    Gecen de beni gördü motorumla..
    -Ya sunu verde bir hafta sonu turluyayim.
    -Ok dedim vereyim motorumu sana ama..
    -Ama?
    -3500 euroyu verirsin bana. Gezersin..
    -Hmmmmmmmm
    -Hmmm ya

Benim taktigim bu....
    E sende kazıklamaya çalışmışın adamı 3.200 Euroya aldın motoru daha bi ay geçmeden 3500 diyon adama ayıp değil mi senin bu yaptığın

Motosikleti
    Var
    Alıntı wert_35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    E sende kazıklamaya çalışmışın adamı 3.200 Euroya aldın motoru daha bi ay geçmeden 3500 diyon adama ayıp değil mi senin bu yaptığın
    Düz hesap olsun
    Actirma parasi plaka falan...

Alıntı remzi66 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Düz hesap olsun
    Actirma parasi plaka falan...

Motosikleti
    henüz yok :(
    haklısınız da insanın motoru yoksa ve özeniyorsa arkadaşları da sürekli etrafında dolanıyorsa istemeden duramıyorsun..
    ben bir kaç kez aldım arkadaşlardan gerçi scooter filandı ve sadece 300-400 m gidip döndüm geldim, sonra kuzeninkini almıştım Bartında o da vermemeye çalıştı ama utandı verdi, bende öyle bir heyecan varki vermese kaçırıcam, tamda zaten chopperları kullanmak nasıl bişeydir keyifli midir diye düşünürdüm hep.. görüntüsü ile hep chopper dı hayalim, kuzenin ki de çin malı adi bişey 150cc.. ama resmen beni chopperdan soğuttu, eşek ölüsü gibi, dönmesi dert durması kalkması dert, motordan soğudum yaw, bumuymuş motor dedim motor hayallerimi de yok etti biraz.. heyecandan biraz turladım hemde amasra nın yollarında köylere gidip geldim, ilk kez choppera bindim ve anayollarda gezindim.. öncesinde bir iki kez scooter kullanmıştım, yetenekli sayılıırm yani.. neyse birkaç kez yatırdım motoru tabi, çok ağır alışmışım bisiklet gibi sanıyorum hemen şuradan döneyim diye uğraşırken motor dönmüyor çok geniş alan lazım dönmesi için ve düz alan lazım yokuştada kalkamadım yine yatırdım.. debelendim biraz ya neyse bir iki saat deneyimim oldu.. beni biraz motorlarla ilgili hayal kırıklığına uğratmıştı ya neyse aradan bir yıl geçti tekrar sardı motor aşkı ve başlangıç için keeway düşünüyorum umarım kuzenin ki gibi değildir, kullanması keyiflidir. görünüşü çok hoş, pratik, küçük görünüyor yani..
    ve şimdi daha almadan bende düşünüyorum, bütün kuzenler, görenler filan isteyecek biliyorum, ben nasıl istediysem çok kolay kullanırım dediysem herkes öyle sanacak ve kırmadan vermemek için bin bir bahane uydurmak ikna etmeye çalışmak gerekecek..
    bu hep böyle, motoru olmayanın ve isteyenin gözü kalır, olan sakınır haklı olarak dengeyi kurmak insan mühendisliğidir..

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler