ilhan geçmiş olsun gerçekten can sıkıcı bir olay
ilhan geçmiş olsun gerçekten can sıkıcı bir olay
Elbet güneş birgün bizim için de doğar...
Nasılsa su akar yatağını bulur...
polıs demâhh devlat demâh devlat demeg mıllet dimek. yani polis ni yapsa doğrudur. adam o kadar ünüforma giymiş işin eğitimini almış.
yanlış yapcak olsa onu oraya atamazlardı.
sen de egzosu değiştirmeseydin. polise laf uzatan diller tutulur aman dikkat.
Ben bu güne kadar '' Evraklarını ver bakayıım '' veya '' su evrakları versene'' diye bana hitap şekli olan polis memuru ile karşılaşmadım,görmedim..Hayatımda iki kez trafik cezası ( biri kırmızı ışık ihlali,diğeri hız limitlerine uymamak,onada cezayı ödedikten sonra kanuni yollardan itiraz edip haklı olduğumu ispatlama şansına sahip oldum ) yedim...Yapılan tüm asayiş ve trafik uygulamalarında ( tüm samimiyetimle söylüyorum) iyi akşamlar,iyi geceler veya iyi günler beyefendi şeklindeki hitaplarla karşılaştım.yaşımızla alakalı olabilir...
Gelelim sizin başınızdan geçen olaylar zincirine.Plaka ve egzost olayı tamamen sizin aleyhinize.Her durumda haksız ve yanlış uygulama ya maruz kaldığınızı düşünüyorsanız size işlem yapan memurdan kanuni yollardan şikayetçi olma hakkınız var....En basit örneği ile size işlem yapan memurun,imzalamanızı istediği belgeyi veya makbuzu imzalamayacaksınız.oda belgeye İMZADAN İMTİNA ETMİŞTİR şeklinde not düşecek.Polis memurlarının sol kol omuz altında sicil numaralarını yazılı olduğu patch ler vardır o numarayı bir yere not edeceksiniz ( şikayet durumunda memurun kimliği o numaradır ) o numara yok ise motosiklet veya araç plakasını,olay yeri ve saatini muhakkak bir yerlere not edinki lazım olduğunda kimlik tespiti daha kolay olsun....ondan sonra konunun,mağduriyetinizin açıkça ve kısaca belirtildiği bir dilekçe ile Bölgeye en yakın Polis karakoluna başvurup dilekçenizi işleme koydurup evrak kayıt veya müracaat numarasını istemeyide unutmayın...Bu andan itibaren dilekçeniz zaten işleme konacak ve kanuni süreç başlayacaktır.
Buraya kadar yazdıklarım tamamen haklılığınızın kanun yönetmelik ve kurallara uygun olduğu durumlarda geçerlidir,böyle olduğu iyice araştırılıp emin olunduktan sonra uygulanmasını tavsiye ederim.
Aksi durumda,karşı tarafın şahsınıza açacağı karşı davalar ilede karşılaşıp,tazminat gibi veya daha ağır olabilecek kanuni sonuçlara da katlanmak durumunda kalınabileceğini unutmamak gerekli.
Forumda baştan aşağı yazılanlar ağır itham ve karalama yazıları ile dolu,unutmayalımki bu siteye üye olur iken OKUMADAN kabul ediyorum diye işaretlediğimiz site kuralları size forumlarda yazdıklarınızdan dolayı geri dönebilir.
Adalet hepimize gerekli olan bir adalet unutmayalım......
Hepimiz şapkamızı önümüze koyup düşünelim lütfen.Eğitim gerçekten şart arkadaşlar.Ehliyetimiz ruhsatımız,sigortamız,kaskımız ve korumalarımız tam.Kullandığımız arac trafik seyir ve kurallarına uygun,bizde tarafik kural ve kaidelerine uyduğumuz müddetçe bize kimse ama hiç kimse ne ceza yazabilir nede aracımızı trafikten men edebilir.
Buraya kadar yazdıklarımda ne demek istediğimi anlamayan veya anladığı halde muhalefet edecek arkadaşlarımı Forumlarda açılan :::::::: alet kaç basar - ::::::alete 3 kişi bindik polis ceza yazarmı - :::::::::aletle tek teker nasıl yapılır şeklindeki başlıklara bakmaya devam etmelerini tavsiye ediyorum....Unutmayın o beğenmediğimiz Polis memurları bir gün gelir bizim can ve mal güvenliğimizi korumak durumunda kalabilir.
Bir yakınınıza,eşinize,çocuğunuza veya anne ve babanıza çarpıp kaçan aracın plakasını MOBESE sisteminden tespit edip sorumluların kanun önünde hesap vermelerini sağlayabilir ADALET ve KANUNLAR bir gün hepimiz için gerekebilir.
Buraya kadar yazdıklarım arasında sitemkar satırlar Konuyu açan arkadaşıma değildir,ona yol göstermek ve yardımcı olmak için bildiğim kadarı ile yol göstermek içindir....Sitem dolu olanlar sadece işi kabalığa vurup bilip bilmeden yazılanlaradır...Ayrıca tüm cevap yazanlardan ricam lütfen kimse yazdıklarımdan alınmasın,bunlar yaşadığımız olumsuzluklardır.
Kalın sağlıcakla.
LÜTFEN SOKAKLARA TÜKÜRMEYİN , ETRAFIMIZDA SURATINA TÜKÜRÜLECEK OKADAR ÇOK YÜZSÜZ VARKİ
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)