ıslak bir kaza hikayesi. kıssadan hisse isteyenlere
-
07.09 tarihinde e5 pendik, ankara yönünde kırmızı-gri bir scooterın yanından gectim. yagmur zaten ıslak yola yavastan dusmeye basladı. devrimi düşürdüm takip mesafemi arttırdım. yagmurda iyice saganaga dondu. kaynarca üstgeçite dogru yaklastıgımda(iddia ediyorum! tüm istanbul'da e5 in ankara yonundeki en tehlikeli yeridir) 3 km once gectigim scooter sagımdan gecip takip ettigim aracın dibine girdi. trafik ustgecitte muhakkak(!) aniden yavaslar, cunku sehirler arası otobusler, minibusler taksiler vs yolcu indirme bindirme yaparlar ki cogu zaman bu SAG SERİTTENgerceklesir ve hafif yokus asagi gelen suruculer tatli virajın sonundaki bu duraklamayı son anda gorurler. uzerinde polar, gozunde gunes gozlugu olan korunmadan bi-haber scooter surucusu (bkz: ) biraz sonra yavaslayacagi kesin bu trafikte nasil hız kesecek diye dusunurken, takip ettigi aracların stop lambaları sırayla yanmaya basladı. ama scootercı o kadar yakın takip ediyordi ki eminim 2 ondeki aractan ilerisini gorebilecek durumda degildi. derken apachimizin arka lastik saga dogru akmaya basladi. kaza olacagina o kadar emindimki, kendimi nasil kaptirdiysam "duramazsın, sagdan kaç" diye bagirirken buldum kendimi. tam bu arada oda kendini ıslak zeminde kıç üstü kayarken ve sag seritten uzerine dogru gelen altın sarısı aracın soforune " ezme beni" bakislari atarken buldu. surucu yaklasık 30-40 m suruklendi kıç ustu, motoru ise 50 m kadar suruklendi ve gebze-harem minibusune carparak durabildi. surucude ufak tefek sıyrıklardan baska bir sey yoktur diye dusunuyorum, ama motor icin ayni seyi dusunemiyorum.
yagmurlu sezona giris yapiyoruz arkadaslar, lütfen dikkat edin. korumasız cikip kelleyi koltuga almayin, birakin fizik kurallari siz motorun üzerindeyken islesin.
Reklamlar
-
scooterler ıslak zeminde yolda durmuyor bile....dün bende arka tekeri kaydırdım virajda tam eve 20 metre kala düşüyordum son anda ayağımdan destek aldım...yağmurda kaskın üstüne düşen damlaların çıkardığı sese bayılıyorum...
başkasının ayıbını ört ki; bi başkası da senin ayıbını örtsün...
-
Aslın da tabi bu arkadaş düşmeyi çoktaaan haketmiş. İnşallah bu ona iyi bir ders olur.
Atın yiğidine doru , adamın yiğidine deli derler.
-
alix35 adlı üyeden alıntı
yağmurda kaskın üstüne düşen damlaların çıkardığı sese bayılıyorum...
varmı ki o damla sesini sevmeyen,her zaman diyorum yağmur altında motosiklet kullanmak çok zevkli oluyor,ama korumalar tam olduğu zaman.
facebook(Fazer Tutkunları)
-
-
Yazı İçin teşekürler.Abi ben daha acemiyim ehliyeti Bayramdan sonra alacağım İnş.Motoruda eğer bir aksilik çıkmassa İlk baharda.Şimdi öğrenmeye çalışıyorum.Çocuğun hatası Çok yakından takip etmesimi Yağmurlu havada
-
Scooter' ların çoğunluğu Çin malı ve lastikleri kauçuk değilde naylon ağırlıklı üretildiği için durma mesafesi artıyor. Motorunuz ne marka olursa olsun lastiklerinizin, kaskınızın kalitesine elinizden geldiğince özen gösterin ve dikkatli kullanmaya gayret edin. Bunlar motorcuyu hayata bağlayan üç önemli unsurdur. Önce tedbir, sonra gerisi Yüce Allah'ın takdiri.
-
benim motorun arka tekeri kilitlenmez frenleri sıkmadığım (hatta toprak yolda bile) için ama geçen gün asfaltta azıcık dokundum kilitlendi direk. aman dikkat
-
DaRk_OtToMaN adlı üyeden alıntı
.Çocuğun hatası Çok yakından takip etmesimi Yağmurlu havada
Elbette ki ... Islak kuru farketmez, ıslak daha riskli, takip mesafesini her zaman olması gerekenden bile fazla tutmalı aslında.
-
Yağmurlu havada otobanda hemde korumasız...scoot...ile aptal cesarati bence...
-
kesın onun scooterınde teyp te vardır ibrahım tatlı sesten ölürsem kabrımı gelme istemeeem geçmiş olsun demelı arkadaşa inşallah ders cıkarır
-
bencede yani...Hangi mantığa hizmet ediyosunde otobanda korumasız scooter ile ölümle dans ediyosun!
-
Levsy adlı üyeden alıntı
Elbette ki ... Islak kuru farketmez, ıslak daha riskli, takip mesafesini her zaman olması gerekenden bile fazla tutmalı aslında.
hmm teşekürler.
-
scooterla yağmurlu havada gezilirmi ya.
ben mesela yağmurlu havada fren kullanmıyorum
motor freni ile yavaşlıyorum..zaten lastikler ince.
-
vallaha bu adam çıldırmış olmalı scooterların tekerleri ufak olduğu için fazla viraja giremessin bendede var şimdilik scooter asya 150 t 19 a onu ilk aldığım günder beri fazla yatımıyorum virajlara zaten yatammasın alt taraf sürtmeye başlıor ve ufacık aksilikte gitti motor ve sen geçen arkadaşa verdim köy yolunda bilirsiniz topraklı ve çok engebeli olur sağ sola yatırıyor ama nasıl yatırma sağa bi yatıyor tmm gitttik diyorum sola yatırıor allahım yardım et en sonunda arkadaş bidaha viraja girdi bu sefer alt tarafı sol daki ayaklığı yere sürtü o sürtme esnasında çıkan ses ömrümdeen ömür aldım motor bide 0 km olunca iyice üzdü bende sinirlendim dur lan dur dedim in aşşağı geç arkama sana bidaha motor yok şaka maka bu da ayrı bi konu en sevdiğiniz insan bile olsa motorunuzu vermeyin veripte kötü olacağınıza vermeden kötü olun çünkü motoru verirsiniz gider birine çarpar en sizin başı ız yanar sora tatsız olaylar olur çok kötü hakaret ler edersiniz başınız yanar kurtulmaz ben yaşadım onun için biliyorum :( anlattığım olaydaki arkadaşımda motoru verme sebebim yalvardı artık sinirlendirdi o zaman arkanda olcam dedim ona göre gi yavaşça ama yavaş gitmedi tabi
-
Yağmurda scooter kullanılır mı?
Bir seneyi aşkın bir süredir mütemadiyen scooter kullanıyorum. Hem de Rize'de ki biraz coğrafyası olanlar bilir Türkiye'nin en çok yağış alan şehridir burası. Öyle böyle yağmurlar da değil...
Henüz bir sorun yaşamadım. Dikkatimi kaybetmediğim sürece de yaşayacağımı sanmıyorum.
Demek ki yağmurda scooter kullanılabilirmiş
-
Bende dün rampada fren yaptım zor topladım arabanın tekine giriodum
Yerler hafif çiseliydi..
-
iyi olmuş gerizekalıya.umarım bidaha motora felan binipte adımızı lekelemez.
evet arkadaşlar malum yağmurlar başladı lütfen çok dikkatli olalım ve tedbiri elden bırakmayalım.özellikle çise ve çiği çok tehlikeli arkadaşlar bunlara dikkat.
birde virajlara mümkün olduğunca yavaş girip yavaş yavaş çıkalım.takip mesafesini maximuma çıkaralım.ani frenlerden kaçınalım
ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....
-
ozrace adlı üyeden alıntı
iyi olmuş gerizekalıya.umarım bidaha motora felan binipte adımızı lekelemez.
evet arkadaşlar malum yağmurlar başladı lütfen çok dikkatli olalım ve tedbiri elden bırakmayalım.özellikle çise ve çiği çok tehlikeli arkadaşlar bunlara dikkat.
birde virajlara mümkün olduğunca yavaş girip yavaş yavaş çıkalım.takip mesafesini maximuma çıkaralım.ani frenlerden kaçınalım
Abicim ne freni vites küçültürken bile kayıyoz
-
bu tiplere hiç acımıyorum, ya gidecek birine vuracak ya da arkasından gelen sürücünün başını yakacak...
yağmurlu havalarda dikkatimi çekiyor da otomobil şöferleri de fazla sıkıştırmıyorlar
Insan paranin sahtesini yapar, para da insanin...
Ne güzel demiş büyük şair David Guetta: tHe wOrLD is MinE
http://derinpoker.blogspot.com/
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler