Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Motosiklet Gerçekten Özgürlük Mü?

Motovento
    REKLAM ALANI
    myagdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda FES 250 Foresight; CBF 150, NC750S
    Slogan olmuştur, görür, duyarız yeri gelir tekrarlarız. Motosiklet özgürlüktür diye...

Abi neresi özgürlük? Düşün bi kere, yaz günü ve hava sıcak, kafanda kask, üstünde korumalı mont, dizlik, eldiven. Üç-beş dakka sonra motordan gelen sıcaklık da kıçına vurmaya başladı. Biraz hızlandın, kaskın içinde rüzgar uğultusu. Kırmızı ışıkta durdun, pişiyorsun sıcaktan. Vardın bir kafeye, üstündekileri çıkardın ama insanlıktan çıkmışsın; üstün başın, saçın terden sırılsıklam. Kışın zaten kullanamazsın. Sadece baharları, yağmursuz günlerde mi keyfi çıkacak bu meretin. Park derdi yok denir, nasıl yok? Bilmediğin bir mahalleye gelmişsin, akşam saati, artık bağlayacak elektrik direği, ağaç ara; tercihen aydınlık bir yer olsun.

Öte taraftan arabaya kuruluyorsun, aç klimayı püfür püfür, müziği de aç, ohh. Ne rüzgar sesi, ne sıcak. Eşinle, çocuklarınla şakalaşarak, sohbet ederek git gideceğin yere.

Yanlış anlaşılmasın, motora binebilmek için hafta sonunu iple çekiyorum. Sabah serinliğinde çıkıyorum, full koruma giyiniyorum ve atlıyorum motora. Eşim çocuklarla arabayla peşimden geliyor. Eh, böyle olunca da ancak ayda bir fırsat bulabiliyorum.

Bağdat caddesinde üstünde t-shirt, altında şort, motorla gezenleri görünce "yav işte böyle olsa bakkala bile motorla giderim" diyorum ama; arkadaşlardan duyduğum asfalt yanığı hikayeleri geliyor aklıma.

Giriş faslı biraz uzun oldu, kusuruma bakmayın. Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Motor kullanmak hep böyle eziyetli mi olacak? Yoksa benim derdim acemilik mi?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    KAWASAKİ VN 800
    benim öyle bir sorunum hiç olmadı,gülü seven dikenine katlanır,terinede kaskınada korumayada katlanır,sen demek fazla bir hevesin motor sevgin yok bunları yazmışsın,ben 17 yıldır motor kullanıyorum hiç sıkılmadım,üşenmedim,bıkmadım,bana tercih yapacaksın deseler önce motorum derim

Tabi motosiklet özgürlüktür..

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eşinizi de motora bindirip çıkın uzuuun bir seyahate, işte o zaman hangisinin daha özgürce olduğunu anlayacaksınız. Bakkala çakkala motorla gitmek özgürlük değil, trafite sıkışmadan, arabaların giremeyeceği yollara girebilmek, doğa ile iç içe olmak, yol kenarındaki tarlalardan geçerken çiçeklerin, bitkilerin kokusunu teneffüs etmek vs.vs.
    Otomobilin içinde hiç birini yaşayamazsınız.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

Motosikleti
    Burgman UH 150
    vallahi motor özgürlük kime ne derse desin motorlar avrupayı turladım ve hayatımda böyle keyif aldıgım bişey yoktu araba motorun yerini tutamaz
    http://img30.imageshack.us/img30/9673/imageqhg7.gif

kempes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA SILVERWING400 2006
    Benim için ölene kadar motorsiklet özgürlüktür....

Alıntı myagdi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Slogan olmuştur, görür, duyarız yeri gelir tekrarlarız. Motosiklet özgürlüktür diye...

Abi neresi özgürlük? Düşün bi kere, yaz günü ve hava sıcak, kafanda kask, üstünde korumalı mont, dizlik, eldiven. Üç-beş dakka sonra motordan gelen sıcaklık da kıçına vurmaya başladı. Biraz hızlandın, kaskın içinde rüzgar uğultusu. Kırmızı ışıkta durdun, pişiyorsun sıcaktan. Vardın bir kafeye, üstündekileri çıkardın ama insanlıktan çıkmışsın; üstün başın, saçın terden sırılsıklam. Kışın zaten kullanamazsın. Sadece baharları, yağmursuz günlerde mi keyfi çıkacak bu meretin. .
    Zaman zaman bende böyle düşünmedim desem yalan olur ama yinede
    istanbul içinde arabaya göre çok daha rahat olduğu inkar edilemez ayrıca arabadan daha zevkli bir kullanımı var ..
    Bence motorsikletin keyfini almak için Antalya ve benzeri yerlerin iklimine sahip yerlerde ,trafiği istanbul gibi olmayan şehirlerde yaşamak lazım..

alemdar2442 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Hiç kimse özgür değildir eğer sen 600 cc bir makinenin yaktığı benzin ortalama aynındır ama sen ortalamaya göre kullanıyorsan sen özgür değilsin eğer sen bilgisayarın başında kılavyeyle bu yazıları sisteme aktara biliyosan sen özgür değilsin eğer bir eşya aldığında senden kdv alınıyorsa sen özgür değilsin daha doğrusu kimse özgür değildir özgürlük trafikte rahat seyretmekmi ben belki uçacam,eğer bu dünyada yaşıyorsak biz özgürmüyüz ben ayda yaşayacam belki biz dünyaya gelirken anne babamızı seçdikmi yok o zaman biz özgür değiliz her konuda o yüzden özgürlüğü tanımlarken bir kere daha düşünün derim daha çok yazardımda anlayan anlar zaten
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

Motosikleti
    mz 301 etz
    motorsiklet yani kısaca 2 teker i icat edenden allah razı olsun diyor her defasında arkasından dualarımı eksik etmiyorum
    konu motor yani 2 teker olunca konuşmaya 4 tekerle kıyaslamaya gerek yok bence...
    her halukarda 2 teker 4 tekeri yer bitirir sömürgesi haline getirir
    benim kendi şahsi düşüncem budur yakında olsa uzakta olsa araba yerine her zaman motoru tercih ederim
    hatta ve hatta inanın bana dünyanın en iyi 4 teker arabasını verseler bitarafada 2 teker ss koysalar wallahi ss yi alır giderim

4 TEKER BEDENİMİZİ 2 TEKER RUHUMUZU TAŞIR

canercamalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    Abi neresi özgürlük?

kafa grenajından arka fren balatasına kadar

Düşün bi kere, yaz günü ve hava sıcak, kafanda kask, üstünde korumalı mont, dizlik, eldiven. Üç-beş dakka sonra motordan gelen sıcaklık da kıçına vurmaya başladı. Biraz hızlandın, kaskın içinde rüzgar uğultusu. Kırmızı ışıkta durdun, pişiyorsun sıcaktan.

gaz ı çevirmessen bunların çoğunda haklısın ama gaz kolu elinin altında sıcakladınmı acıcaksın serinliyeceksin ışıklarda da açarsın fermuarını kaskının vizörünü olur biter

Vardın bir kafeye, üstündekileri çıkardın ama insanlıktan çıkmışsın; üstün başın, saçın terden sırılsıklam.

gaz açarsan sıcakllamassın sıcaklamassan terlemessin ve sırılsıklam olmassın!! ayrıca o üstündeki elbiselerini çıkartırken sana kafe de imrenerek bakmayan kız arkadası san abakarken yanında oturan saplardan başkası değildir.

Kışın zaten kullanamazsın. Sadece baharları, yağmursuz günlerde mi keyfi çıkacak bu meretin. Park derdi yok denir, nasıl yok? Bilmediğin bir mahalleye gelmişsin, akşam saati, artık bağlayacak elektrik direği, ağaç ara; tercihen aydınlık bir yer olsun.

bu işin
    koruma kıyafetleri yağmurlukları buhar yapmayan vizörlü kaskı yağmur kaydırıcı spreyi su almayan bot ları vardır kullanırsan kışın da motor kullanmanın zevkini anlayacaksın

Öte taraftan arabaya kuruluyorsun, aç klimayı püfür püfür, müziği de aç, ohh. Ne rüzgar sesi, ne sıcak. Eşinle, çocuklarınla şakalaşarak, sohbet ederek git gideceğin yere.

iftardan 1 saat önce istoç tan havaalanına kadar 2 saat ten fazla bi sürede gelince ne klima kalıyo ne püfür ü kalıyo nede 2. püfürü inan bana müzikte istersen al bi mp3 benim gibi çıştak çıstak dinle kaskının içinde ha ayrıca arabanın yeri başkadır motorun yeri başka ailenle elbette arabayı tercihj ediceksin

Yanlış anlaşılmasın, motora binebilmek için hafta sonunu iple çekiyorum. Sabah serinliğinde çıkıyorum, full koruma giyiniyorum ve atlıyorum motora. Eşim çocuklarla arabayla peşimden geliyor. Eh, böyle olunca da ancak ayda bir fırsat bulabiliyorum.

Bağdat caddesinde üstünde t-shirt, altında şort, motorla gezenleri görünce "yav işte böyle olsa bakkala bile motorla giderim" diyorum ama; arkadaşlardan duyduğum asfalt yanığı hikayeleri geliyor aklıma.

hepimizsenin gibi yiz bu paragrafta

Giriş faslı biraz uzun oldu, kusuruma bakmayın. Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Motor kullanmak hep böyle eziyetli mi olacak? Yoksa benim derdim acemilik mi?

motor kullanmayı eziyet olarak gördüğün sürece eziyet olacaktır.
    ۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kırmızı aşkım ybr, sonrakı YAMAHA R_1 veya R_6

slm

slm her yerde 4 gormekten bıktım, arazide 2 ağaç arasında 1mt mesafeden gecebılırmısın. Sıkışık bır trafıkte en fazla kaç tane teneke sollayabılırsın, tek tekere kallkabılırmısın, 0 km. 100 km hıza 2,4 sanıyede cıkabılırmısn, daracaık caracık sokaklarda kızlar mısket yuvarlarken aynanı cızdırmeden gıdebılırmısın, tayıp mazota ve lpgye %40 zam yaptığında ne yapabılırsın, ŞİMDİ AKLIMA GELDİ UZUN ZAMANDIR ZAM YAPMIYORLAR_????? yÜZ<DE KAÇ ZAM GELECEK
    benim öyle bir sorunum hiç olmadı,gülü seven dikenine katlanır,terinede kaskınada korumayada katlanır,sen demek fazla bir hevesin motor sevgin yok bunları yazmışsın,ben 17 yıldır motor kullanıyorum hiç sıkılmadım,üşenmedim,bıkmadım,bana tercih yapacaksın deseler önce motorum derim
    Eşinizi de motora bindirip çıkın uzuuun bir seyahate, işte o zaman hangisinin daha özgürce olduğunu anlayacaksınız. Bakkala çakkala motorla gitmek özgürlük değil, trafite sıkışmadan, arabaların giremeyeceği yollara girebilmek, doğa ile iç içe olmak, yol kenarındaki tarlalardan geçerken çiçeklerin, bitkilerin kokusunu teneffüs etmek vs.vs.
    Otomobilin içinde hiç birini yaşayamazsınız.

ozan_bursa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    yağmurda kullanmayan sensin
    yağmurda kullanan bir çok kişi var
    ben kışın da kullandım hatta yolda kar varken uludağa bile çıktık

gelelim korumasız kullanmama olayına
    herkesin de bildiği gibi prezervatifsiz daha zevklidir ama risk almak istemeyen prezervatif kullanır
    Kelimelerin anlattığı kadarım..
    Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...

scuderia06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tenere 700 ,Yamaha Wr250 R 2013
    kimseye aldırma sen dogrusunu yapıyorsun baskalarının etkısı altında kalma korumalarını her zaman tak bende senın gıbıyım ancak artık onlardan bırını gıymedıgım zaman basıma bir sey gelcek gıbı hıssedıyorum o sıcak asfaltın tadını bırak korumasızlar yasasın ben yasamak ıstemıyorum...
    Instagram: gezgin_endurocu
    https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
    https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1

Motosikleti
    Monero 250 cmx a Hedef Custom Chopper !
    Motorsiklet Bır TUTKUDUR VAZGECILMEZZZZZZZZz

BİROL 78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HAYABUSA
    kim demişse çok doğru demiş.
    facebook(Fazer Tutkunları)

Doru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    EEfeendiim. Tüm arkadaşlar zaten bence de doğru olan göüşleri yazmışlar. Eksik olmasınlar .Bize de kala kala bir özlü atasözü kalmış ; " Koça boynuz yük olmaz "
    Atın yiğidine doru , adamın yiğidine deli derler.

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    motosikletin şu veya bu olduğunun bir önemi var mıdır?
    yani biz tanımlanma şekli yüzünden mi motora biniyoruz?

Alıntı ozan_bursa adlı üyeden alıntı
    herkesin de bildiği gibi prezervatifsiz daha zevklidir ama risk almak istemeyen prezervatif kullanır
    başka hiçbir şekilde örnek verilemezdi zaten, bravo diyorum, ahlak anlayışına bak

Terrorizer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cbr 600f
    Ben bu konuda bazı motorcu akrabalarımla bile bazen konuşup tartışıyorum. O kask mont sana yük olmuyor mu ? Motora çanta tak yanında taşıma vs...
    Verdiğim cevap konu az çok değişse de değişmiyor.
    " Koça boynuzu yük olmaz "
    Ps: Doru nickli abimizin de aynısını yazdığını yeni görüyorum =)
    ★★ ----- Decaying organic matter ----- ★★

Motosikleti
    mz 301 etz
    Alıntı canercamalan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi neresi özgürlük?

kafa grenajından arka fren balatasına kadar

Düşün bi kere, yaz günü ve hava sıcak, kafanda kask, üstünde korumalı mont, dizlik, eldiven. Üç-beş dakka sonra motordan gelen sıcaklık da kıçına vurmaya başladı. Biraz hızlandın, kaskın içinde rüzgar uğultusu. Kırmızı ışıkta durdun, pişiyorsun sıcaktan.

gaz ı çevirmessen bunların çoğunda haklısın ama gaz kolu elinin altında sıcakladınmı acıcaksın serinliyeceksin ışıklarda da açarsın fermuarını kaskının vizörünü olur biter

Vardın bir kafeye, üstündekileri çıkardın ama insanlıktan çıkmışsın; üstün başın, saçın terden sırılsıklam.

gaz açarsan sıcakllamassın sıcaklamassan terlemessin ve sırılsıklam olmassın!! ayrıca o üstündeki elbiselerini çıkartırken sana kafe de imrenerek bakmayan kız arkadası san abakarken yanında oturan saplardan başkası değildir.

Kışın zaten kullanamazsın. Sadece baharları, yağmursuz günlerde mi keyfi çıkacak bu meretin. Park derdi yok denir, nasıl yok? Bilmediğin bir mahalleye gelmişsin, akşam saati, artık bağlayacak elektrik direği, ağaç ara; tercihen aydınlık bir yer olsun.

bu işin
    koruma kıyafetleri yağmurlukları buhar yapmayan vizörlü kaskı yağmur kaydırıcı spreyi su almayan bot ları vardır kullanırsan kışın da motor kullanmanın zevkini anlayacaksın

iftardan 1 saat önce istoç tan havaalanına kadar 2 saat ten fazla bi sürede gelince ne klima kalıyo ne püfür ü kalıyo nede 2. püfürü inan bana müzikte istersen al bi mp3 benim gibi çıştak çıstak dinle kaskının içinde ha ayrıca arabanın yeri başkadır motorun yeri başka ailenle elbette arabayı tercihj ediceksin

hepimizsenin gibi yiz bu paragrafta

motor kullanmayı eziyet olarak gördüğün sürece eziyet olacaktır.

ozan_bursa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motosikletin şu veya bu olduğunun bir önemi var mıdır?
    yani biz tanımlanma şekli yüzünden mi motora biniyoruz?

başka hiçbir şekilde örnek verilemezdi zaten, bravo diyorum, ahlak anlayışına bak

ahlaksızlıkla ne alaka şimdi

reklamları dönen satılan ve oldukça da sık kullanılan bir ürün ile koruma konusunda ilişki kuruldu

olayı artniyetle çarptırmayalım lütfen
    Kelimelerin anlattığı kadarım..
    Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...

REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler