Abi neresi özgürlük?
kafa grenajından arka fren balatasına kadar
Düşün bi kere, yaz günü ve hava sıcak, kafanda kask, üstünde korumalı mont, dizlik, eldiven. Üç-beş dakka sonra motordan gelen sıcaklık da kıçına vurmaya başladı. Biraz hızlandın, kaskın içinde rüzgar uğultusu. Kırmızı ışıkta durdun, pişiyorsun sıcaktan.
gaz ı çevirmessen bunların çoğunda haklısın ama gaz kolu elinin altında sıcakladınmı acıcaksın serinliyeceksin
ışıklarda da açarsın fermuarını kaskının vizörünü olur biter
Vardın bir kafeye, üstündekileri çıkardın ama insanlıktan çıkmışsın; üstün başın, saçın terden sırılsıklam.
gaz açarsan sıcakllamassın sıcaklamassan terlemessin ve sırılsıklam olmassın!! ayrıca o üstündeki elbiselerini çıkartırken sana kafe de imrenerek bakmayan kız arkadası san abakarken yanında oturan saplardan başkası değildir.
Kışın zaten kullanamazsın. Sadece baharları, yağmursuz günlerde mi keyfi çıkacak bu meretin. Park derdi yok denir, nasıl yok? Bilmediğin bir mahalleye gelmişsin, akşam saati, artık bağlayacak elektrik direği, ağaç ara; tercihen aydınlık bir yer olsun.
bu işin
koruma kıyafetleri yağmurlukları buhar yapmayan vizörlü kaskı yağmur kaydırıcı spreyi su almayan bot ları vardır kullanırsan kışın da motor kullanmanın zevkini anlayacaksın
Öte taraftan arabaya kuruluyorsun, aç klimayı püfür püfür, müziği de aç, ohh. Ne rüzgar sesi, ne sıcak. Eşinle, çocuklarınla şakalaşarak, sohbet ederek git gideceğin yere.
iftardan 1 saat önce istoç tan havaalanına kadar 2 saat ten fazla bi sürede gelince ne klima kalıyo ne püfür ü kalıyo nede 2. püfürü inan bana müzikte istersen al bi mp3 benim gibi çıştak çıstak dinle kaskının içinde
ha ayrıca arabanın yeri başkadır motorun yeri başka ailenle elbette arabayı tercihj ediceksin
Yanlış anlaşılmasın, motora binebilmek için hafta sonunu iple çekiyorum. Sabah serinliğinde çıkıyorum, full koruma giyiniyorum ve atlıyorum motora. Eşim çocuklarla arabayla peşimden geliyor. Eh, böyle olunca da ancak ayda bir fırsat bulabiliyorum.
Bağdat caddesinde üstünde t-shirt, altında şort, motorla gezenleri görünce "yav işte böyle olsa bakkala bile motorla giderim" diyorum ama; arkadaşlardan duyduğum asfalt yanığı hikayeleri geliyor aklıma.
hepimizsenin gibi yiz bu paragrafta
Giriş faslı biraz uzun oldu, kusuruma bakmayın. Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Motor kullanmak hep böyle eziyetli mi olacak? Yoksa benim derdim acemilik mi?
motor kullanmayı eziyet olarak gördüğün sürece eziyet olacaktır.