Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
6. sayfa BirinciBirinci ... 4567 SonuncuSonuncu

Cumhurbaşkanı’nın Oğlu Polis Motorunda

REKLAM ALANI
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı aya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence tartışmaların ve özellikle de "eleştirel" bakışların özeti bu cümlede yatıyor. ben bu fotoğrafta "takunya" göremiyorum, ama kafalardaki önyargılar o fotoğrafa "takunyayı" oturttuğu gibi, objektif olmayan başka bir çok şeyi de oturtuyor. burda mesele;

1) cumhurbaşkanının oğlunun ticaret yapması ya da yapmaması değil, çünkü ülke ileri gelenlerinin çocukları ticaret yapamaz diye bir yasa yok. zaten ticaret yapmasalar bu sefer de "bunlar geçinecek parayı nerden buluor, demek ki devlet kasasınan yiyorlar" olurdu

2) cumhurbaşkanı çocuğunun havaalanına polis motoruyla götürülmesi değil, çünkü diğer türlü makam aracıyla gitse "bunun benzini nerden geliyor" diye sorulur, hatta üstüne "yahu bu makam arabası babası için değil mi, niye oğlu biniyor o araca" da eklenebilir sonuna. taksi tutsa ya da kendi özel aracıyla gitse mecburen arkasından koruma gidecek, gitmek zorunda (niye koruma gideceğini de ayrıca anlatmayalım, önceki mesajlarda bir arkadaş yazmıştı zaten). bu sefer "ne işi var bu kadar korumanın onun arkasında" olacak adı

velhasılı kelam, olay aslında bu fotoğrafın genel görüntüsünde değil, mesele, toplum olarak siz-biz diye ayrışmamızdan kaynaklı. çünkü eleştirel yaklaşımların hiçbirisi gördüğüm kadarıyla sağlam destekli altyapılardan kaynaklı değil. objektif bakıldığında bu fotoğrafta tek eleştirilebilecek yön artçının (kimliğini bir taraf bırakırsak) motora kasksız binmiş olması. artçının yasal olarak kask takma zorunluluğunun olup olmamasını bir tarafa bırakırsak yine de bu durum,

* hoş görülmemeli : çünkü her şeyden önce insanın kendi güvenliğiyle alakalı bir durum ve kaza durumunda asfalt düşen kişi için kimlik, cinsiyet, yaş ayrımı yapmıyor.

* hor görülmemeli : çünkü muhtemeldir ki bu artçı hayatında belki de ilk defa bir motosiklete bu kadar yakın oluyor (iniş stiline bakarak kanaat getiriyorum). dolayısıyla zaten bir motosiklet kültürü yok, kask ne işe yarar, olmazsa başına neler gelir, olsa nasıl takılır bilmiyordur.

konunun özüne dönersek, aslında bu kadar sayfadır tartışılan fotoğraf, asıl güvenlik yönüyle tartışılması gerekirken, siyasi yönüyle olaya damgasını vurmuş ve sebebi de aslında, toplum olarak siyasi görüşlerde kendi görüşümüz dışındakilere hoş görüyü öğrenememiş olmamız ve önyargılarımız. bu olay aslında taaa, doğumdan başlayan bir olgu. şehirlerde hemşehricilikle başlayıp, futbol takımı tutmakla devam eden ve siyas partileri de bu çerçevede değerlendiren toplumsal yapımızdan kaynaklanıyor. nerdeyse cumhuriyet kuruldu kurulalı, bu durum böyle gelmiş. herkes, kendi görüşünde olanların memleketi kurutuluşa, diğer görüşlerinse hep felakete sürekleyeceğini zannetmiş. oysa 80 küsür yıldır bu memleket halen yerli yerinde...

dolayısıyla bırakın bu cumhurbaşkanı oğlu, şunları yaptı, başbakan oğlu, şunları kullandı meselesini. sanki bu hasletler ters işlermiş gibi söylemlerden vazgeçin artık. sanki amerika'da obama'nın çocukları okula taksi ile gidip geliyor gibi, ingiltere'de kraliyet ailesi, gecekonduda yaşıyor gibi davranmayın.

olması gereken, gerektiği gibi oluyor zaten, dünyada da, bizde de...
    Nickdaş güzel yorum, her harfinin altına imzamı atarım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    alix35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sattım düğünden sonra bakıcam
    bence tartışmaların ve özellikle de "eleştirel" bakışların özeti bu cümlede yatıyor. ben bu fotoğrafta "takunya" göremiyorum, ama kafalardaki önyargılar o fotoğrafa "takunyayı" oturttuğu gibi, objektif olmayan başka bir çok şeyi de oturtuyor. burda mesele;

1) cumhurbaşkanının oğlunun ticaret yapması ya da yapmaması değil, çünkü ülke ileri gelenlerinin çocukları ticaret yapamaz diye bir yasa yok. zaten ticaret yapmasalar bu sefer de "bunlar geçinecek parayı nerden buluor, demek ki devlet kasasınan yiyorlar" olurdu

2) cumhurbaşkanı çocuğunun havaalanına polis motoruyla götürülmesi değil, çünkü diğer türlü makam aracıyla gitse "bunun benzini nerden geliyor" diye sorulur, hatta üstüne "yahu bu makam arabası babası için değil mi, niye oğlu biniyor o araca" da eklenebilir sonuna. taksi tutsa ya da kendi özel aracıyla gitse mecburen arkasından koruma gidecek, gitmek zorunda (niye koruma gideceğini de ayrıca anlatmayalım, önceki mesajlarda bir arkadaş yazmıştı zaten). bu sefer "ne işi var bu kadar korumanın onun arkasında" olacak adı

velhasılı kelam, olay aslında bu fotoğrafın genel görüntüsünde değil, mesele, toplum olarak siz-biz diye ayrışmamızdan kaynaklı. çünkü eleştirel yaklaşımların hiçbirisi gördüğüm kadarıyla sağlam destekli altyapılardan kaynaklı değil. objektif bakıldığında bu fotoğrafta tek eleştirilebilecek yön artçının (kimliğini bir taraf bırakırsak) motora kasksız binmiş olması. artçının yasal olarak kask takma zorunluluğunun olup olmamasını bir tarafa bırakırsak yine de bu durum,

* hoş görülmemeli : çünkü her şeyden önce insanın kendi güvenliğiyle alakalı bir durum ve kaza durumunda asfalt düşen kişi için kimlik, cinsiyet, yaş ayrımı yapmıyor.

* hor görülmemeli : çünkü muhtemeldir ki bu artçı hayatında belki de ilk defa bir motosiklete bu kadar yakın oluyor (iniş stiline bakarak kanaat getiriyorum). dolayısıyla zaten bir motosiklet kültürü yok, kask ne işe yarar, olmazsa başına neler gelir, olsa nasıl takılır bilmiyordur.

konunun özüne dönersek, aslında bu kadar sayfadır tartışılan fotoğraf, asıl güvenlik yönüyle tartışılması gerekirken, siyasi yönüyle olaya damgasını vurmuş ve sebebi de aslında, toplum olarak siyasi görüşlerde kendi görüşümüz dışındakilere hoş görüyü öğrenememiş olmamız ve önyargılarımız. bu olay aslında taaa, doğumdan başlayan bir olgu. şehirlerde hemşehricilikle başlayıp, futbol takımı tutmakla devam eden ve siyas partileri de bu çerçevede değerlendiren toplumsal yapımızdan kaynaklanıyor. nerdeyse cumhuriyet kuruldu kurulalı, bu durum böyle gelmiş. herkes, kendi görüşünde olanların memleketi kurutuluşa, diğer görüşlerinse hep felakete sürekleyeceğini zannetmiş. oysa 80 küsür yıldır bu memleket halen yerli yerinde...

dolayısıyla bırakın bu cumhurbaşkanı oğlu, şunları yaptı, başbakan oğlu, şunları kullandı meselesini. sanki bu hasletler ters işlermiş gibi söylemlerden vazgeçin artık. sanki amerika'da obama'nın çocukları okula taksi ile gidip geliyor gibi, ingiltere'de kraliyet ailesi, gecekonduda yaşıyor gibi davranmayın.

çok güzel yazmışsın....tebrikler....
    başkasının ayıbını ört ki; bi başkası da senin ayıbını örtsün...

canercamalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    belgelenmiş işte negüzel çakın 62 yi
    ۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    CBF150(inşallah 2 sene sonra)
    Alıntı AydoganX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Belki hatırlayanınız vardır. Bir topic vardı ;
    "Motosiklete nasıl binilir?" konusu Uzman TV eğitmeni birisi tarafından anlatılıyordu.

Arkadaşın biriside topic açmıştı. Paylaşmıştı.

Ama site ahalisinin genel yorumu ;

"yok canım, motosiklete binmeyi bilmeyen adamlardamı var?"

"Herkes bu şekilde biner." gibi cevaplar verilmişti.

İşte motosiklete nasıl binilmeMEsi gerektiğini gösteren bir resim

Sanki eksoza 'depik' atıyor eleman

acaba hayatında kaç kere motosiklete binmiş???

siyahus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 ZN - RR DD250- GV 250 - Yamaha MT-25
    Az bile , yakında başbakanda cumhurbaşkanıda oğullarına hanımlarına bizim paramızla ucak alırsa şaşmayın. Benzinleride öderiz paşa paşa gocunmadan hiç önemli değil. Hatta uçağada sokaktaki vatandaş kendi arabasıyla motoruyla yada sırtında götürsün getirsin isterlerse de şaşmam.
    Kendine yapılmasını istemediği başkasına yapma...

alix35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sattım düğünden sonra bakıcam
    acemi iken hepimiz o şekilde inip binmişizdir motora ne var yani.... benim artçım bazen abim olur bazen amcaoğlum binip inerken çoğu kez böyle yapıyorlar....bukadar abartmanın anlamı yok....kasksız binmiştir yanlıştır ama çoğumuz kasksız kullanmışızdır unutmayalım....
    başkasının ayıbını ört ki; bi başkası da senin ayıbını örtsün...

Motosikleti
    Fz6 satıldı

Konun “asıl” özüne dönersek;

Bürokratların çocukları elbette ticaret yapabilir. Ancak sermayeleri, sermaye yönetimleri tamamen şeffaf olmalıdır.
    Devlet imkanları kendi ticari faaliyetlerinin önünü açacak şekilde yönlendirilmemelidir. Ama ne ilginçtir ki ailesinde tacir bulunmayan,
    tacirlik geçmişi olmayan gencecik pırıl pırıl bizim bürokrat çocukları birer ticari dahi oluverdiler.
    Vergi indirimleri, günlük yasalar, yeni rant alanları hep bu şanslı çocukların lehine çalıştı.
    unutmayalım ki bu vekiller bizim çalışanlarımızdır. Maaşları yaptıkları iş karşılığı tarafımızdan ödenmektedir.

Siz özel harcamalarınızı şirket kasasından yapabiliyor musunuz?
    Maça, düğüne, derneğe, tatile şirket parasıyla gidebiliyormusunuz?

Benim için motora şöyle binmiş böyle binmiş umurumda değil. Bu insanlar ve sülaleleri sizin gibi düşünen
    arkadaşlar çoğunlukta olduğu için bu kadar rahat hareket ediyor ve ülke kaynaklarını kendi çiftliklerini yönetir gibi kullanıyorlar.

** Bulgaristan cumhurbaşkanı ödül törenine taksi ile gelip yürüyerek giderken bizim sanayi bakanı makam aracı ve koruma ordusu ile gidiyor
    ** cumhurbaşkanı düğüne yetişecek diye şehirler arası yol kapatılıyor
    **daha geçen gün arabayla eskişehire gittim, izmirden Manisa kulaya kadar Manisa valisinin aracının arkasındaydım 110 km yolun tamamı vali için kapatılmıştı. Sonra öğrendim vali Kulada iftara yetişecekmiş.

Böyle örnek yüzlerce var. Gelişmiş ülkelerde böyle şey olmaz, gelişmiş ülke insanı da böyle şeyleri normalmiş gibi kabullenmez.
    Siyaset, siyasetçileri ve tebaasını zenginleştirme amacı olarak yapılamaz

Karşılaştırdığın iki ülkede dünyayı parmağında oynatan (biz dahil) iki süper güç.

ozan_bursa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    geçenlerde köşeyazarlarıdan birisi hesaplamıştı
    eğerki makam araçlarından vazgeçersek tam teşekküllü 100lerce helikopter alabilirmişiz
    ister sahil güvenlikte kullna
    ister ambulans olarak
    ister yangın söndürücü
    ister asayiş
    nasıl istersen öyle kullan

not: ingiltere belediye başkanı işe bisikleti ile gidip geliyor
    Kelimelerin anlattığı kadarım..
    Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...

efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1_8
    İngiltere diye bi belediyemi açıldı...

Madem ingiltere belediye başkanı bisikletle gidip geliyor,senin neden 1 adet deuville ve 1 adette ybr var....

Şimdi diyeceksinki...

Para var imkan var,onlarda alsınlar,devletin malını kullanmasınlar....

Peki aldıklarında ne diyecezzzz....

Vay anasını satiymmm,devleti soyup soğana çevirdiler,aldıkları araçlara bak,,pehh....
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

Motosikleti
    -
    Alıntı efendy_iso adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Madem ingiltere belediye başkanı bisikletle gidip geliyor,senin neden 1 adet deuville ve 1 adette ybr var....

Şimdi diyeceksinki...

Vay anasını satiymmm,devleti soyup soğana çevirdiler,aldıkları araçlara bak,,pehh....
    nasıl bir alaka kurduğunu anlayabilirsem cevap vereceğim ama
    ben diyorum antartika
    sen anlıyorsun ana kara

düzelteyim de yanlış anlaşılma olmasın
    bir önceki mesajımda
    ingiltere belediye başkanı işe bisikleti ile gidip geliyor
    diye yazdığım cümle
    Londra belediye başkanı işe bisikleti ile gidip geliyor
    ya da
    ingiltere de bir belediye başkanı işe bisikleti ile gidip geliyor
    şeklinde olmalıydı
    anlam kargaşası yarattığım için özür dilerim

bahsi geçen belediye başkanının bu fotoğraftaki kişi olduğuna dair rivayetler var

Motosikleti
    Fz6 satıldı

Şimdi diyeceksinki...

Arkadaşım bir mesaj üstte bir iki bir şey anlatmaya çalıştım
    bi incelesen böyle yazmazdın her halde.

Kimsenin malına mülküne zenginliğine lafımız yok yeterki alın teri ile
    devlet imkanları "bizim paramız" kullanmadan yapılsın

Dİp dip not: Ozanbursa, İngilterede bir belediye başkanı demek istemiştir herhalde

Motosikleti
    R1_8
    İngiltere belediye başkanı bisikletle gidiyomuş yaa hani....

Ya aynı dünyada yaşamıyoruz,yada hiyerarşi'den haberiniz yok...

Ne yapsın yani,cumhurbaşkanıda bisikletlemi gezsin,bi tane kıytırık belediye başkanı geziyo diye....

Hey Allah'ım yaa....

Makam araçları imaj demektir,bu imajda dışardan gelen devlet adamları için çok önemli bi silahtır....

Obama türkiye'ye geldiğinde bisikletle yada helikopterle karşılayamassın...

Saçma sapan köşe yazarlarının,saçma sapan afaki düşüncelerini hiç bişeye dayandırmadan,direk midelerinden atmalarına nasıl sinirleniyorum....

Motosikleti
    Fz6 satıldı
    Dostum bunların gerçek düşüncelerin olduğuna inanmıyorum.

Londra belediye başkanı "kıytırık", bizim Aydın belediye başkanı Q7 ye biniyor tabi
    Londra dediğin ne kadar değer üretiyor ki Aydınla yarışsın

Madem sırf imaj için bu araçlara biniliyor, sadece yabancılar ziyarete geldiğinde
    bu araçlara binilsin başka zaman metrobüse binsinler olurmu ??

Motosikleti
    -
    aman sinirlenme
    gastrit yapar
    sonra ülsere çevirir
    boşver bu savsataları
    gül geç

devlet erkanının can güvenliğinin ve de telafisi asla mümkün olmayan zaman kaybının önlenmesi için geçiş üstünlüklerine kimsenin birşey dediği yok

hem ayrıca kimlere makam aracı gerektiğini belirlemek benim haddime düşmez

Obama yada Diğerlerinin ne maksatla geldiğinde nasıl karşılanacağı da devlet protokolleri ile belirlenmiştir

Motosikleti
    R1_8
    Yok abi gerçekten öyle düşünüyorum...

Metrobüse binsinler,benim açımdan sakıncası yok....

Fakat ya o metrobüste başına bişey gelirse,sapığın biri taciz ederse

Yada psikopatın biri tutar bi tane sıkarsa....Allah korusunn zaten kıldan iple ayakta duran ekonomimiz rezil olur....

O yüzden zırhlı araçlarda,özel uçaklarda gezmelerini destekliyorumm....

Makamlarında bi faydasını görmüyoruz bari makamlarından inişlerinde bi zararları olmasın dimi ama...

Ozan düşüncelerine safsata dediğimi hatırlamıyorum,onlar senin bunlarda benim düşüncülerim,benim için düşüncelerim ne kadar önemliyse,düşüncelerinde o kadar önemli,safsata kelimesi şık durmamış,zira düşüncelerime kulp takma yetkiside sende yok,en azından bu şekilde yok,çok ayıp....

Motosikleti
    Fz6 satıldı
    Yok abi gerçekten öyle düşünüyorum...

Metrobüse binsinler,benim açımdan sakıncası yok....

Fakat ya o metrobüste başına bişey gelirse,sapığın biri taciz ederse

Yada psikopatın biri tutar bi tane sıkarsa....Allah korusunn zaten kıldan iple ayakta duran ekonomimiz rezil olur....

O yüzden zırhlı araçlarda,özel uçaklarda gezmelerini destekliyorumm....

Makamlarında bi faydasını görmüyoruz bari makamlarından inişlerinde bi zararları olmasın dimi ama...

hah şimdi oldu tamamen katılıyorum
    hele sapık meselesine aman tanrım düşünemiyorum bile

Motosikleti
    R1_8
    Hı bu demek değilki daha öncekilerin bi faydasını gördük,onlarda aynıydılar...

Cumhuriyetimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatıyla hep geriledi,sonrasında gelen hiç kimse taş üstüne taş koymadı...

Dirayetli bi ülkeyiz çok şükür,iyi dayanıyoruz,ama nereye kadar acaba....

Denizli İl Temsilcisi BLACK_ICE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha YZF r125 2014
    bu ülkenin polisine teşekkür ederim hiç bir şahıs devlet aracını özel zevki için meşgul edemez tabi bu cumhurbaşkanının oğlu dimi o polisde o çocukda onun babasıda güneşin şekli gibi olsun kask bile yok yha utanıyorum sizlerden sayın cumhur başkanım ,bebesi ve emniyet teşkilatından

bu olaydan sonra bygkhn ve ben 155 i arayıp pizza getirmesini isticez hakkımız

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    artık yok
    Alıntı BLACK_ICE adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu ülkenin polisine teşekkür ederim hiç bir şahıs devlet aracını özel zevki için meşgul edemez tabi bu cumhurbaşkanının oğlu dimi o polisde o çocukda onun babasıda güneşin şekli gibi olsun kask bile yok yha utanıyorum sizlerden sayın cumhur başkanım ,bebesi ve emniyet teşkilatından

bu olaydan sonra bygkhn ve ben 155 i arayıp pizza getirmesini isticez hakkımız
    olayı kafadan koparıp atmışsınız. cumhurbaşkanı çocuğunu bir yerlere götüren polisi, pizza kuryesi yerine koyan bir düşünceyle tartışılabilecek bir konu değil bu konu zaten.

aynı polisin geçen yıl sınava geç kalan bir çocuğu da üniversite sınavına yetiştirdiği de yazıldı ama ilk mesajımdan sonra bile görüyorum ki hiç bir şey değişmemiş, herkes fotoğrafın görmek istediği kısmını görüyor...

Denizli İl Temsilcisi BLACK_ICE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha YZF r125 2014
    olayı kafadan koparıp atmışsınız. cumhurbaşkanı çocuğunu bir yerlere götüren polisi, pizza kuryesi yerine koyan bir düşünceyle tartışılabilecek bir konu değil bu konu zaten.

aynı polisin geçen yıl sınava geç kalan bir çocuğu da üniversite sınavına yetiştirdiği de yazıldı ama ilk mesajımdan sonra bile görüyorum ki hiç bir şey değişmemiş, herkes fotoğrafın görmek istediği kısmını görüyor...

aya bak sınava öğrenci yetiştirmek ayrı maça gideceek bebeyi uçağa yetiştirmek laçkalık ve yasal suçtur anayasayı aç oku aynen hepsi güneş cismi şeklidedirler artık
    ayrıca kaskta yok kafada o zaman hiç kimseye kasksızlıkdan ceza yazmasınlar

alo 155 yunus havalanı servislerimiz emniyet teşkilatımız tarafından başlamıştır

6. sayfa BirinciBirinci ... 4567 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler