Bugün ikinci kazamıda yaptım!
Reklamlar
-
Merhabalar, yine ufak bir kaza atlattım. Kadıköyde düşük hızda giderken gösterge paneline bakıyordum. Öndeki araç nedensiz yere yolun ortasında durunca (sövmek istemiyorum forumda adama içimden sayıyorum.) Bende aniden frene bastım yine ön klitlenince motoru düşürdüm. Bende düştüm arkadan gelen motorlu kafama çarptı allahtan kask vardı. Bu ikinci kazam hep düşük hızlarda yaşadım umarım yüksek hızda bir kaza yaşamam.
Bir soru sormak istiyorum farklı başlık açmak forumu kirletmek istemedim. Motorum birinci vitese geçerken sorun yaşıyor. Bazen geçmiyor. İkinci viteste kaldırmak zorunda kalabiliyorum. Bazende geçti sanıp iki yerine 3. viteste gidiyorum acemi olduğum için. Vites bire geçerkende gacırt gucurt diye ses çıkarıyor. Bu neden kaynaklanıyor olabilir eskiden sorunum yoktu.
Reklamlar
-
vites dişlilerine bir baktır diyeceğim ama acemi olduğunuda söylüyorsun geçişleri düzgün devirde yapmadığında arka teker kampanasından da ses gelir....ama genede iyi bir ustaya göster yada tecrübeli bir sürücü bul ona göster ...ustalar acemi olduğunu anlarsa öper de ondan...
-
Yok ya durduğumda bire attırıyorum anca. Birinci vitese düşürmenin giderken motor için zararlı olduğunu söyledi birisi. Ne kadar doğru bilemicem. Motoru komple bir bakıma götürücem artık.
-
Keşke arka fren sıksaydın.Geçmiş olsun.
-
Turintr adlı üyeden alıntı
Yok ya durduğumda bire attırıyorum anca. Birinci vitese düşürmenin giderken motor için zararlı olduğunu söyledi birisi. Ne kadar doğru bilemicem. Motoru komple bir bakıma götürücem artık.
uygun devirde vitese atarsan ara gazla 1ede takabilirsin motoru
fakat 1. vitese takarken özellikle dururken daha hissedilir ve duyulur oluyor trak ve tak die bir geçiş sesi vardır bu çoğu motorda olan bir ses dert etme ama bunun haricinde fazla bir ses duyuyorsan servise gitmen gerekecektir düşündüğün gibi
sana geçmiş olsun forumda bol bol takılıp sürüş teknikleri hakkında bilgi donanımı edinmeni tavsiye ederim
bu arada motorun marka modeli nedir?
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
Moderatör
Geçmiş olsun, motorunun markası ve modeli ayrıca kilometresi nedir?
Legends may sLeep.. But they never diE..!
-
debyraja tam deil yarım basıp dene
[B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]
-
dynner adlı üyeden alıntı
debyraja tam deil yarım basıp dene
sonra tekere kalk bu amcan gibi
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
öncelikle gecmıs olsun motorun markasını bılmeden yorum yapamıcam kucuk cc li ise debyraj ile alakalıdır halata bak halat kopmak üzere olabilir yada motorun yagı incelmisse de olabilir zor gecer basıma geldı bunlar kavrama dan dır hocam tekrar gecmıs olsun
-
benimde honda eğitimte kullandığım motorda vardı bu vites sorunu boştan bire geçmiyor 2 den 1 e geçiyordu hocaya söyledim yine anı arıza kahretsin a felan gibi birşeyler söylemeye başladı nedenini bilmiyorum.Bu arada motor cbf 150 idi
-
Benim motor yamaha dragstar xvs 650
-
Geçmiş olsun.Allah kaza bela göstermesin.
(K)aza (A)nında (S)eni (K)orur.
-
geçmiş olsun. debriyaj tam ayırmıyor olabilir. debriyaj ayarına baktır istersen...
-
-
aya adlı üyeden alıntı
geçmiş olsun. Debriyaj tam ayırmıyor olabilir. Debriyaj ayarına baktır istersen...
geçmiş olsun..
Bence de. Ilk aklıma gelen debriyaj oldu..
-
biri kazamı dedi
-
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
-
Benim dediim olayı deneyebilrsn debryajı tam kavrarken vitesi deiştrceksn yarım debryajdan kastım oydu. yani tamamen sıkmayarak 2 parmakla nasıl sıkılıyorsa öyle sıkarak.
[B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]
-
çok geçmiş olsun arkadaşım Allah beterinden saklasın
-
Geçmiş olsun arkadaşım,benim kuzende kaza yapmış geçen gün bacağını incitmiş telefonla konuşurken ıslak zeminde kaymış ama kask yok bişey yok elemanda.Dikkat etmek lazım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler