Kuşadası Dolmus duraklarında Beklerken 10dk 45 motor geçti ve sadece 2 tanesinde kask vardı oda yüzü acık olan kasklardan kask takanlardada baska hiç bir korumalık yoktu bu polisler uyuyomu ne bu sorumsuzluk...
Kuşadası Dolmus duraklarında Beklerken 10dk 45 motor geçti ve sadece 2 tanesinde kask vardı oda yüzü acık olan kasklardan kask takanlardada baska hiç bir korumalık yoktu bu polisler uyuyomu ne bu sorumsuzluk...
(K)aza (A)nında (S)eni (K)orur
aynı anda dört motorlu gördüm kavşakta 1 tanesinde kask vardı. 1/4 yinede iyi dedim kasklıya biraz yaklaştım polismiş meğer.kask olayında bende çok gevşeğim takamıyorum bi türlü.hiç kaskla motor kullanmadım daha.
arkadaşlar çok haklısınız beni kask çok sıkıyo.kafamda ağırlık gibi hissediyorum.kapalı olanda ise nefes darlığından ölcek gibi oluyorum.birazda psikolojik heralde.kış geldi oldu ben kışın motora binmiyorum.inşallah seneye iki tane almayı düşünüyorum arkama binenide güvene almak için.
valla bende şu kask takmayanlara öfke duyanları, kin kusanları anlayamıorum sizene kardeşim??????
herkesin hayatı kendi hayatı değilmi? Hayatına önem veren kaskını takar!!! önemsemeyen, etrafa hava atarken tanınmak isteyen kaskını takmaz derdi sizemi düştü???
boş bi topic bence silinebilir...
erdem kardeşim bence çok yanlış düşünüyosun.umarım bu topici açan biri insanları seven biridir sevmese niye açsın.demekki motora binenlerin ölmesini istemeyen biri.
kim duymak isterki motosikletli 90 km hızla giderken düştü kafası parçalandı diye.duyan kişi mutlaka bu habere üzülür.
bence insanlığa çok yaralı bi topik.teşekkürler açana.
ben anayola çıktımmı takarım hayatta binmem kasksız ama çarşı içindede sıcak havada takınca nefes alamıyorum siyah bide bnm kask o anda kaza yaparım =) bayıltıcı oluyor
siz bide beni görseniz bi ls2 cartoon aldım diye ilçede söğen kalmadı bi kaska okadar paramı verilir.illa bşyerlerimiz paröalanıncamı aklınıza gelecek kova ilçede 2 tane iyi kask takan olurmu ya millet ısık beklemede iken lastik yakıyolar.birinde öküz kornası birinde soba egzosu.saat 2 de adamın hava fitreleri ve egzosları açık kesici yaparak geliyor. kınıyorum
Kanuni Breton 125 siyah,Yamaha YBR 125 siyah (2009),Yamaha RX 135 KİNG(Yeşill)-Yamaha RX135 KİNG,(Sİyahh) Black
Daha sımdı admın tekı carptı bana ayagımda ufak bı cızık war allaha sukur bısey olmadı ama Kaskım saysınde kafaya bısı olmadı !
Ölümlü motosiklet kazalarıın artmasından zevk mi duyuyorsun =? Bi şey yanlışsa ki yanlış olduğu bariz belli. Tepkisiz, yorumsuz kalınmamalı. Sistem bi gün kendini yeniler ve her kez kask takarmı bilmiyorum ama bunun sağlanması için herkez senin sergilemiş olduğun duyarsızlık seviyesinde olaya yaklaşırsa hiç şansımız yok.
Arkadaşlar ben de cmt günü kaza geçirdim hatta .http://www.motosiklet.net/forum/moto...high-side.html burada da yazdım uzun uzun. Sıkılmayacak olan okuyabilir. Sadece dizliğim olmadığı için sol dizimi baya bi hırpaladım şimdi hergün pansuman, yürürken baston gibi eziyetlerle uğraşıyorum. Kaskım ve montum daha ağır bir yaralanmadan beni korudu ama dizliklerimi de takmış olsaydım şimdiki acıları yaşamıyor olacaktım. Dizlik olmaması sadece acıya tahammül etmek zorunda bırakıyor insanı ama kask olmaması sizi öldürür iyi ihtimalle de insan sınıfından çıkartıp bitki familyasına yerleştirir ki bunu da herhalde kimse istemez...
Takmanın en büyük zararı da saçların bozulması ve çıkarttığınızda kafanızın terden ıslanmış olması oluyor ki ben her zaman bunları tercih ederim.
dostum şu sıralar yeni motor alacakların şansı çok düşük neden dersen piyasada kasksız dolaşıp şehir içinde kurallara uymayan magandalar yüzünden bu motorlu magandalar hiç bir kurala uymuyorlar hal böyle oluncada çocluğuna çocuğuna kardeşine motor alacak olan direkman vazgeçiyor tek sebep şu magandalar tabi sen almışsın cbr 600 ü kafam rahat diyorsun ama bence başkaları yüzünden yeni başlayacakların başı yanmamalı ben şahsen yolum 1 km bile olsa takıyorum kaskımı ve yaptığımdan pişmanda değilim
sana şöyle bir olay anlatim
bugn telefonumm çaldı ekrana baktım isimsiz numara ama numara yabancı gelmiyor açtım telefonu geçen seneye kadar aramın çok iyi olduğu bir arkadaşımın kardeşi ve bana abisinin kaza geçirdiğini söylüyor nasıl oldu dediğimdeyse bisikletle giderken düştü ön maşa suratı parçaladı yüzünde dikişler var dedi
bisiklette bu şekilde olduysa motorda düşse ne olur acaba düşün artık gerisi sana kalmış
www.sahildenturkiye.com
arkadaşlar ben takmasınlar demiyorum ama herkes kendi hayatını yaşıyor.
kask takmayanlar sonlarının ne olacaklarını gayet iyi biliyorlar, onlar hayatlarını hiçe sayıyorsa ben haaaayli hiçe sayarım...
herkese kazasız belasız sürüşler...
abi öyle sadece kaskla olmaz.
bir tez atıyorum ortaya alan alır..
1. Sıfır Koruma = Ölüm Riski %90 Sakat Kalma = %98,9
2.Kask Koruma = Ölüm Riski %40 Sakat Kalma = %80
3.Full Koruma = Ölüm Riski %10 Sakat Kalma = %25
Not : Şiddetli bi çarpışma baz alınmıştır.Kendi görüşüm alan alır.
eklemek yada çıkartmak isteyende olursa hayır demem
Everybody can't be motorcylyst...!
Ama Abi öyle bi dedinki kask takmayın takıpta pişicekmisiniz dermişcesine oldu sen eminimki takıyosundur ben bu foruma katılmadan önce bende kask takmanın ne kadar yararlı oldugunu bilmiyordum simdi daha motoru almadan korumalıkları siparis ettim siz büyüklerin yorumlarıını biz kücükler aklımızın bi köşesine öyle böyle yazılıo
Kazasız sürüsler dilegiyle
(K)aza (A)nında (S)eni (K)orur
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)