Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

İlk defa motor alacağım..?

REKLAM ALANI

Öncelikle merhaba..

Biliyorum bu konuyu açtığımda hepiniz bu konulardan sıkıldık diyorsunuz ama nette aramalar yapmama rağmen hep eski tarihli konulara rastladım..

A2 ehliyetimi 1-2 hafta sonra alıyorum...Ve motor alacağım...

Hani şimdilik 4.000 tl maksimum fiyat benim için..

Yamaha ybr 125...modeli alacaktım...Ama Kanuni Racer 200s modeli arasında kararsız kaldım...

İlk defa alıyorum sizlere göre acemi sayılırım...Bana böyle kısa cevaplar değilde kardeşinize nasihat verir gibi tavsiyede bulunursanız sevinirim.

İlk kez aldığım için heycan var hemen alıp sürmek istiyorum ama sonra Allah korusun sağlam birşey alayım..

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

yamaha ybr al dikkatli kullan korumasız ehliyetsiz kesinlikle trafiğe çıkma
    [B]Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum[/B]

Motosikleti
    yamaha xt 660r \ ybr 125ESD
    Honda cbf 150 ya da ybr 125 alabilirsin bunlarda sorun yaşamazsın...

ve aldığın motorla bol bol boş yollarda trafiği olmayan yollarda tecrübe yap motoru tanımaya çalış dikkatli ol sana bişey olmasın
    [B]Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum[/B]

fireblade1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kanuni ve yamahayı aynı kefeye koyman pek doğru değil..4000 tl paran varsa:
    -honda cbf150
    -yamaha ybr 125
    -honda cbr 125(racing)
    -TVS apache
    -Zealsun Zs 150-19(cruiser) aklıma gelmeyen bi kaç motor daha var..madem 4000 tl paran var..bu saydıklarımın hepsi kanuni den daha iyidir..
    Here I'm,on the road again.... ultrAslan

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    ybr 125 city var bende ve 8 tl ye 170 km. yol gidiyor titreşim, gürültü, çabuk deforme olma, yarıştırıp millete madara etme gibi bir problemi yok. ekonomik sağlam ve hızlı.
    Sınıfında tek motosiklet geçebiliyor: Honda CBR 125R. [e artık o kadar da olsun (125 cc. katagorisi)]
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bişeyler
    ybr125-cbf150-tvs apache üçlüsünden birini seçip ikinci el seçeneklerine bak. mümkün olan en temiz ve ucuzunu bulmaya çalış. kalan paranıda koruma kıyafetlerine yatır. ilk motorun geçici olacaktır, fazla para yatırma ve altımda nasıl durucak gibisinden düşünceleri kafana takma.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.......Kanuni'den vazgeçtim

Yamaha ybr 125 ile Honda CBF 150 arasında düşünüyorum....

Honda da güzelmiş...Şimdi bu ikisi arasında kaldım...sağolun.

Motosikleti
    JİNLUN JL 250-5 ELEGANCE
    Alıntı fireblade1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu saydıklarımın hepsi kanuni den daha iyidir..
    Zealsun denen ne olduğu belirsiz,parçası yok ustası yok kalite yönünden kanuniyle aynı motor,neyi kanuniden iyidir???Bilip bilmeden b...k atmayın
    [COLOR="Red"][I][U][B]::shhh::ÖLMEKTEN DEĞİL UNUTULMAKTAN KORKARIM::shhh::[/B][/U][/I][/COLOR]

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    hıç düşünmeden honda cbf 150,inan yerinde olsam duşunmeden cbf alırım.

fireblade1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı _ferkan_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zealsun denen ne olduğu belirsiz,parçası yok ustası yok kalite yönünden kanuniyle aynı motor,neyi kanuniden iyidir???Bilip bilmeden b...k atmayın
    Kanuni racer dediğin motor,racerden başka herşeye benziyo..Zealsun en azından adının hakkını veriyo yani cruisere benziyo..
    ayrıca şu topicteki anket sonuçlarına bakarsan:http://www.motosiklet.net/forum/mark...oll-129-a.html
    Here I'm,on the road again.... ultrAslan

Motosikleti
    yamaha ybr 125
    kanuni demeeee lütfenn madem 4bin liran var o zmn kanuni lafı absurrrddd.

neyse ben ybr 125 kullanıyorum. gayet memnunum benimde ilk motor deneyimim 0 ybrye binmek oldu. scotere bile binmemiştim.

canavar gibi pek motordan anlamam sadece yıkıyorum. hiç bi sorunla karşılaşmadım.

servise gitme gibi sorunun olmuyo. sağlam motor. i

bazı arkadaşlar demiş. cbr 125 diye ama bunu 2el alırsın. honda da güzel ben baya araştırdım ve honda da karar kıldım.

ybr 125 city var bende ve 8 tl ye 170 km. yol gidiyor titreşim, gürültü, çabuk deforme olma, yarıştırıp millete madara etme gibi bir problemi yok. ekonomik sağlam ve hızlı.
    Sınıfında tek motosiklet geçebiliyor: Honda CBR 125R. [e artık o kadar da olsun (125 cc. katagorisi)]
    özgür akman

ybr ile cbr aynı kategori değil bence biri race biri commuter aynı kategoriye alırsan

sana ybryi geçicek 3 motor daha sayıyyım aprilia , derbi, yzf 125 bunlar cbryi de çok süper tokatlar ama fiyatları yüksek 9 bin civarı o yüzden aynı sınıfa alamayabiliriz.

Maverick35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki VN800- 2003
    Hem YBR 125 hem de CBF 150 kullanmış bir arkadaşım var, YBR 125'i öve öve bitiremiyor.

Bir arkadaş yazmış "CBF 150 veya YBR 125 al" diye, çok doğru, özellikle YBR 125 yeni başlayacak biri için çok ideal.

Seçim yaparken, senin için bir kıstas da "sahibinden.com" adlı site OLABİLİR(bak, OLABİLİR diyorum, OLUR demiyorum), orada bakarsın kaç tane YBR 125 kaç tane CBF 150 ve kaç tane Kanuni Racer ilanı var.Çok ilanı olan motosiklet, çok tercih edilen, alanı satanı çok olan motosiklettir.

Aslında Yamaha ybr 125 i alacktım %100 bu gün ikisinede baktım yamahaya dışardan baktım kanuniye bindim baktım....Birazda kafam karıştırıldı görüntüde güzel olunca biraz etkilendim diyebilirim...Ama yinede ilk tercihim ybr 125 olacaktı....

Honda'yıda uzaktan bu gün gördüm şimdi netten araştırınca önerdiğiniz model olduğunu gördüm.

Sanki ybr 125 tipi daha güzel ve sıfır motor alacğım...Arada yaklaşık 500 tl fark var..İlk kez alacağım ve kask,mont,dizlik vb gibi extra masraflarımda olacak motor dışında..

Birde trafiğe bir ücret veriliyormuş emin değilim ama 250 tl gibi birşey konuşuluyor...Sanırım ybr 125 alacağım ama yinede hondaya bakacağım... teşekkür ederim hepinize.

Motosikleti
    Cbf 250
    cbf 150 pisman olmazsın
    O Seleye Bindin mi Bir Daha Inemezsin.

Motosikleti
    JİNLUN JL 250-5 ELEGANCE
    Alıntı fireblade1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kanuni racer dediğin motor,racerden başka herşeye benziyo..Zealsun en azından adının hakkını veriyo yani cruisere benziyo..
    ayrıca şu topicteki anket sonuçlarına bakarsan:http://www.motosiklet.net/forum/mark...oll-129-a.html
    En azından parçası var ustası var kanunin, bozulunca sipariş et gelsin.Sap gibi ortada kalmıyosun zealsuncular gibiSonra ondan bundan parça uydurmaya çalışn

---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:16 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:14 AM ----------

Arkadaşım KANUNİ RACER alacaksan 2.el almanı şiddetle tavsiye ediyorum.En babasına 2000 tl den fazla verme hadi aeo
    [COLOR="Red"][I][U][B]::shhh::ÖLMEKTEN DEĞİL UNUTULMAKTAN KORKARIM::shhh::[/B][/U][/I][/COLOR]

Omicron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gitti Güzelim GSR
    hangi motoru alırsan al öncelikle yapman gereken trafiğe kapalı bir yolda yavaş gitmesini öğrenmektir. kukaları sırala yoksa herhangi bir kutu da olabilir etrafında slalom yap. daha sonra kukalar arasındaki mesafeyi kısalt tekrar slalom yap. yavaş gitmesini öğren önce. motoruna alış. yavaş giderken neler yapabileceğini öğren. daha sonra yavaş yavaş hızlanırsın motorunu tanıdıkça. önce emeklemeyi öğren sonra koşarsın. benim nacizane tavsiyemdir.
    AKILLILAR DÖVÜŞMEDEN KAZANIR, cahiller kazanmak için dövüşür

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    YBR 125 iyi bir seçim olur.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

ilhan007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125 '08
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    YBR 125 iyi bir seçim olur.

myagdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda FES 250 Foresight; CBF 150, NC750S

Kesinlikle Japon al

Kesinlikle Japon markaları tercih et. Yamaha YBR iyidir. Honda CBF 150'i de göz ardı etme.
    Hangi motoru alırsan al, satın alabileceğin en pahalı kaskı al, onu takmadan evden bakkala bile gitme. Mont, eldiven, dizlik olmazsa olmaz.
    Trafiğe çıkmadan önce, bıkıp usanıncaya kadar bulabilirsen geniş bir park yerinde, yoksa ara sokaklarda hızlanma, yavaşlama, ani manevra, ani fren çalış.
    Sonra sabah erken saatler gibi, yolların boş olduğu saatlerde falan kullan.
    Reflekslerinden emin olmadan kalabalık yollara çıkma.
    Mümkün oldukça gece motor kullanmaktan kaçın derim.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler