Motor muayene yeri ve cezası..
Reklamlar
-
27 Ağustos 2009, 21:22
Arkadaslar bende 125 cc lık motor var.. ve yaklasık 2 yıldr muayenesını yaptırmadım _? sorum olcak
ılk sorum , muayensını yaptırmadan satısını yapabılırmıyım _?
2. sorum ; 2 senedır muayenesını yaptırmadıgın ıcın ve ben sımdı yaptırmaya gıtsem muayne yerıne o yAPTırmadıgım 2 senenın muayene parasıdan baska cezası var mı _? ve muayne ne kdar 125 cc ıcın _?
son sorumda avrupa yakası b .koy tarafındayım en yakın motor muayene ıstasyonu nerde acaba _? araba muayenelerı ıle aynı yerdemı yoksa>?
SIMDI DEN ILGINIZE TESEKKURLER
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:13 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:39 PM ----------
yokmu bılgı veren
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:22 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:13 PM ----------
_?_?_? cevap yok mu
:bounce:_______:):cat::wiinkk: gri MONDİ ZN/ İSTANBUL / BAKIRKÖY :):cat::wiinkk:______:bounce:
Reklamlar
-
27 Ağustos 2009, 21:24
yıllık 63 tl den 24 ay cezası var
[B]Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum[/B]
-
27 Ağustos 2009, 21:29
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Muayene
Motorsikletler de diğer araçlarla aynı yerde muayene yapılıyor.
Normal ücret 63,72 TL.Gecikilen her ay için %5 gecikme bedeli ekleniyor.
Bu link'den bakınız.
http://www.arac.muayenesi.com/arac-muayene-cezasi.html
Ayrıca,trafik sigortası aynı durum.Onada gecikme bedeli uygulanıyor.Bilgisayar otomatik hesapladığından ne kadar olduğu tam bilinemiyor ama muayene gibi aylık %5 üzerinden günlük olarak hesaplandığı kesin gibi.
Ayrıca motorlu taşıt vergileri de yatırılmış olacak.Bununda gecikme zammı var.
www.trafik.gov.tr den bakılıyor.
Son olarak da karayollarının sitesinden köprü veya otoyol kaçak geçişi varmı?
www.kgm.gov.tr de otoyollar bölümünde.
Bunları temizlemeden hiçbir noter satış yapmaz.Taşıtlar vergi dairesinden satılabilir belgesi alman gereklidir.
-
27 Ağustos 2009, 21:35
allah yardımcın olsun ben ruhsatımı kaybetmiştim çıkarmak motorla aynı paraya denk geliyrdu motoru 200 tl ye sattım pehhh
OTOBÜSCÜ DEYİLİZKİ HOSTESİMİZ OLSUN
-
27 Ağustos 2009, 21:43
bende yaptırmayı düsünüyordum ama artkın direk vazgectim benim 4 sene Dir yok kimbilir kaca patlar.
-
27 Ağustos 2009, 21:56
muratx22 adlı üyeden alıntı
bende yaptırmayı düsünüyordum ama artkın direk vazgectim benim 4 sene Dir yok kimbilir kaca patlar.
yapma topraam ole gezilir mi yaw c. gezmek gibi bişey nası rahat olabiliynuz ki_?
-
27 Ağustos 2009, 22:06
ben muayeneye gittim zamanından önce bayan şaşırdı ilk defa süresi geçmemiş bir motorsiklet denk geldi diye yaptırın arkadaşlar eksiksiz gezin trafikte adımız kötüye çıkmasın
[B]Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum[/B]
-
27 Ağustos 2009, 22:11
yaptırma kardeşim birgün bir trafik çevirirse ve sana kaça patlar deyip yaptırmadığın muayene için yeni bir motorsiklet fiyatı kadar ceza yazarsa şaşırmazsın ama değilmi
-
27 Ağustos 2009, 23:05
Bu muayene yapılmazsa ne motoru satabilirsiniz, ne de trafikte rahatça dolaşabilirsiniz. Bu nedenle cezası neyse ödeyip, kafanız rahat şekilde gezmenizi öneririm.
Gün geçtikçe birikiyor gecikme cezaları, polis çevirse ayrıca bir dünya ceza, kısaca, böyle giderse motorun son sahibi olursunuz, satamazsınız da, sonunda da çürüyüp gider bir köşede, olan paranızı sokağa saçmak olur.
Zararın neresinden dönerseniz kardır.
Aşağıdaki faydalı başlığı incelemenizi öneririm:
http://www.motosiklet.net/forum/fayd...-tuv-turk.html
-
27 Ağustos 2009, 23:23
Sadece ceza yazmazlar, muayenesi olmayan tüm taşıtları trafikten men etme yetkileri var. Yani motoru alıp götürürler.
Muayene o kadar da zahmetli bir şey değil. Randevu alıp gidiyorsun, 20 dk'da işin bitiyor. 2 sene rahatsın ondan sonra.
-
28 Ağustos 2009, 00:13
emrello adlı üyeden alıntı
Sadece ceza yazmazlar, muayenesi olmayan tüm taşıtları trafikten men etme yetkileri var. Yani motoru alıp götürürler.
Muayene o kadar da zahmetli bir şey değil. Randevu alıp gidiyorsun, 20 dk'da işin bitiyor. 2 sene rahatsın ondan sonra.
aracı bağladıkları zaman günlük olarak park ücreti ödüyorsun
-
28 Ağustos 2009, 00:27
sanırım muaynesını yaptırmadan karsıdakı kısı razı olursa satısını yapabılıosun .alan kısı muaynesını yaptırcak yanı ruhsat cıkarabılmek ıcın
:bounce:_______:):cat::wiinkk: gri MONDİ ZN/ İSTANBUL / BAKIRKÖY :):cat::wiinkk:______:bounce:
-
28 Ağustos 2009, 00:37
arkadaşlar benim muayene aralık 2009 da bitiyor sigortada aralık 2008 de bitti ve ben gene ikisini birden yaptırmak istiyorum cezama filan hepsine razıyımda sorum şu olacak muayeneyi de 1 senelik yaptırsam dahamı pahalıya gelir sizce daha ucuz sa öyle yaptırıyım Allah a şükür şimdi gel deseler şimdi gidip tek seferde geçeceğime eminim(ukalalığıma bağışlayın)
Bianchi Falcon 125 41 N 3103
Hyosung MS3 250 35 AP 4831
Yeni bir gün, yeni bir savaş . . .
-
28 Ağustos 2009, 00:43
proximaa adlı üyeden alıntı
sanırım muaynesını yaptırmadan karsıdakı kısı razı olursa satısını yapabılıosun .alan kısı muaynesını yaptırcak yanı ruhsat cıkarabılmek ıcın
Vergi borcu yoksa temiz kağıdı çıkartıp noter satışını yapabilirsin, ama 1 ay içinde motoru alan kişi ruhsatı kendi üzerine tescil ettirmek zorunda ve muayene olmadan ruhsat tescil işlemleri yapılmaz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:43 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:40 PM ----------
anılyuksel adlı üyeden alıntı
arkadaşlar benim muayene aralık 2009 da bitiyor sigortada aralık 2008 de bitti ve ben gene ikisini birden yaptırmak istiyorum cezama filan hepsine razıyımda sorum şu olacak muayeneyi de 1 senelik yaptırsam dahamı pahalıya gelir sizce daha ucuz sa öyle yaptırıyım Allah a şükür şimdi gel deseler şimdi gidip tek seferde geçeceğime eminim(ukalalığıma bağışlayın
)
Muayaneyi 1 senelik yaptırmak nasıl oluyor, onu anlamadım
Muayene prosedürü belli, ücretini yatırıp vizeye giriyorsun, geçersen bandrol plakaya yapıştırılıp ruhsata işleniyor ve 2 sene boyunca da geçerli. Bu arada, motorun vergi borcu olmaması ve sigortanın da geçerli olması gerekiyor muayeneye girebilmek için.
-
28 Ağustos 2009, 00:48
dreamdark adlı üyeden alıntı
Vergi borcu yoksa temiz kağıdı çıkartıp noter satışını yapabilirsin, ama 1 ay içinde motoru alan kişi ruhsatı kendi üzerine tescil ettirmek zorunda ve muayene olmadan ruhsat tescil işlemleri yapılmaz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:43 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:40 PM ----------
Muayaneyi 1 senelik yaptırmak nasıl oluyor, onu anlamadım
Muayene prosedürü belli, ücretini yatırıp vizeye giriyorsun, geçersen bandrol plakaya yapıştırılıp ruhsata işleniyor ve 2 sene boyunca da geçerli. Bu arada, motorun vergi borcu olmaması ve sigortanın da geçerli olması gerekiyor muayeneye girebilmek için.
Tamm ıste muayenesını de kendı yaptırcak o zman...
-
28 Ağustos 2009, 01:33
ben 4-5 ay önce motoru alırken yaptırmıştım ozaman 70 tl fln vermis babam yani 70 liradan korkupta motoru yok etmek olmaz adam gibi biniyosan yaptırmak gerekir scooter olmasına rağmen trafik siqortası , kasko su , muyenesi var...
-
28 Ağustos 2009, 04:33
proximaa adlı üyeden alıntı
Tamm ıste muayenesını de kendı yaptırcak o zman...
Doğru anlamışsın.
-
30 Ağustos 2009, 12:23
haklısınız abi. zamanında takip etmedik şimdi cok kötü oldu
-
30 Ağustos 2009, 13:20
haklısınız abi. zamanında takip etmedik şimdi cok kötü oldu
daha fazla geciktirmeden yaptır bir an önce bence bu şekilde yakalnırsan bayağı yüklü bir ceza yersin
-
30 Ağustos 2009, 13:56
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler