arkadaşlar malum alman kalitesi belli en kötü arabaları opel... türkiyede kıral araba peki bmw dışında alman malı varmı
arkadaşlar malum alman kalitesi belli en kötü arabaları opel... türkiyede kıral araba peki bmw dışında alman malı varmı
Mercedes var.
Ortaya boyle bisey çikinca dogal olarak bir daha uretmediler.
AUDI var.
Henuz uretmediler ama cesaret toplamaya çalisiyorlar.
Tabii bir de Zundapp var.
MZ guzel bir yaris motosikleti uretti aslinda,bilmiyorum Turkiye'de var mi?
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Almanya da o kadar çok motorlu araç üreticisi var/vardı ki...
Benim bildiğim ve bulduüum Markalar aşağıda.
Mercedes Benz
Opel ( Dünyanın en iyi ve güvenilir markalarından biri)
BMW
VW
Audi
Ford
Porsche
Bugatti ( Fransada Ettore Bugatti tarafından kuruldu fakat bugün VW çatısı altında ve VW tarafından tasarlanıp üretilmekte)
Trabant
Motosiklet üreticileri:
BMW
MZ
Kreidler
Zündap
Hercules
Antik olanlar:
NSU
Horex
Çok az sayıda üretilmiş ve Antik olanlar:
Anker
Dürkopp
Göricke
Miele
Rabeneick
Rixe
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
Ford Almanya'da üretim yapıyor olabilir ama menşei Amerikan.
Doğrudur, Henry Ford 1903 yılında Ford'u kurmuş ve 1925 yılında Konrad Adenauer( zamanın Köln Belediye Başkanı ) ile sözleşme imzalayarak Almanya da üretilmeye başlanmıştır. Ford aynı zamanda İngilterede de üretim yapmakta.
Dipnot: Almaya da üretilen bir çok Ford modeli Amerika da satılmamakta...
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
konu baya bir horlamış olacak...
bmw haricinde çok satılan,tutulan,japonlar kadar ilgi gören motosiklet markası neden yok ? var da benim cahilliğim mi? araba konusunda bu kadar gelişmiş bir ülke,motosiklet konusunda neden ilgi gören bir marka yaratamamış ? bazılarınız içinden " lan bütün derdin bitti de bu mu kaldı ?" diyebilir.fakat aklıma takıldı birden... sebebi neydi ki ?
Ducati'de 2012'de Audi'ye satılmıştı. Alman olarak değerlendirilemez ama günümüz dünya ekonomisinde tek bir ulusa mal edilebilen ve global ölçekte satış yapan pek de fazla marka yok neticede.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)