Motorumun yağ değişim zamanı geldiği için yağını değiştirtmem lazım, bugün yamaha yetkili servisine gittim ve yağını değiştirmem gerektiğini söyledim, motorumun yağ kapasitesi 1350gr olduğu için 2 kutu 1lt lik yağ gideceğini söyledi bende tamam dedim ve ne kadar tutar diye sordum, usta 2 kutu yağ 25tl den 50tl dedi ve işçilik 50tl alacağını söyledi toplam 100tl tutar dedi, bana biraz fazla geldi, yağ değişimi için uğraşacağı süre olsun olsun 20dk usta işçilik çok almıyormusun dedim bizde böyle dedi, bende dedimki bu tutar bana çok gelecek sen en iyisi yağları bana ver ben kendim değiştiririm dedim bu seferde usta demesinmi yağı alacaksan bir kutu yağ 35tl dedi, bende dedimki senin niyetin heralde beni kazıkamak bende sen ne yağ alıyorum nede değiştiriyorum dedim çıktım gittim, kullanacağı yağın markası Yamalube 15 / 50 yamahanın internet sitesinde yağın fiyatı 15tl olarak geçiyor bana diyorki 35tl kafam takıldı adam bizi kazıklayacaktı, ilk söylediği rakam 25tl deseydi yine alacaktım ama 35tl demesi gerçekten esnaflık sayılmazdı. Ben zaten yağın nasıl değişeceğini biliyorum elimden bazı işler gelir sonuçta yapabileceğim bir iş gittim BP benzin istasyonuna gittim castrol 10 / 50 4 zamanlı full sentetik motor yağı aldım ve değiştirdim, bana olan masrafı 40tl oldu, sizlere de tavsiyem arkadaşlar servislere kesilmeyin elinizden geliyorsa kendiniz yağınızı değştirin