600 cc bi motoru düşündüğümüzde nerdeyse 1600cc bi araba kadar benzin yaktığını görürüz bunun sebebi nedir
600 cc bi motoru düşündüğümüzde nerdeyse 1600cc bi araba kadar benzin yaktığını görürüz bunun sebebi nedir
yüksek devir. alete ne kadar devir çevirttirirsen o kadar çok benzin ihtiyacı doğar.
yakıt sarfiyatı direkt olarak silindir hacmi x devir ile alakalı
yani 600 cc x 8000 devir = 1200 cc x 4000 devir
Kelimelerin anlattığı kadarım..
Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...
düşük devirlerde çalışan bi gv 650 bile 5-6 litre yakıyorsa bunda motor teknolojisi iile alakası da var mı
Erdem ne kadar zamandır bu motosiklete sahipsin ?
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
edii kaptan bisey sorcam senin motor ne kadar yakiyor peki yani km kac yakiyor
Daha seri yada torklu olduğundan olabilirmi.??
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
kullanımımı bağlı şehir içi 20 liraya 50 km gidemediğim oluyor. şehir dışı 250 km yi 50 liraya gittiğimde oluyor.
yani ortalama hesap yaparsak,
şehir dışı 20 liraya 100 km gidebiliyosun (tabi ben uzun yolda 100-120 den sonra 6 ya atıp gazlamıyorum )
dimi erdem yak olm o motoru bak ben sattım kurtuldum. cup alcam
Ben bunun yapılan hız ile alakalı olduğunu düşünürüm. Sonuçta araba ile şehirler arası 90-100 km ile seyr edilirken 600cc motosiklet ile genelde 120 nin altına inilmiyor. Hal bu iken; 1600cc bir arabayıda 130-120-140 km lik hızlar ile kullansanız en 8 lt yakar derim ben.
SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA
Slm arkadaslar, kawasaki zzr1400 200 hp, bu makıne 4 zamanlı değilde 2 ZAMANLI OLSAYDI_? km'de ne yakardı _?
Evet herkes devir yüksek falan diyor ancak bence bir sorun var. Sonuçta benim motorum 150cc ve 120 kg, bir araba 1500 cc ve 1200Kg, yani benim 10 katım kadar. şimdi ortalama 6000 devirde sürüyorum araba ise 3000 devirde sürüyor.
Şimdi bu mantıkla bana söyleyin. Eğer araba benden 10 kat ağır ve CC yüksek ise. O 3000 devir çevirirken benim 30.000 devir çevirmem gerekirki aynı yakıtı yakalım
1200 kg ağırlığını iten bir motor ile 120kg ağırlığı iten bir motor ne olursa olsun aynı yakamaz. Bu akıllara tek bir soru getiriyor ?
Motorların fazla yakması bilinçli mi yapılıyor ?
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)