habertürkün haberi benmişim
-
25 Ağustos 2009, 11:54
http://www.efestenhaberler.com/index...rdetay&id=7075
Ömürlük Motor Sevdası
Manisa Akhisarlı Ümmet Perkitan isimli 52 yaşındaki motor sevdalısı Türkiye genelindeki motor sevdalılarının çoğu tarafından tanınan özel bir isim.
Ardahan’dan İzmir’in Selçuk İlçesine oradan Kuşadası’na Türkiye turu yaparak 26 günde geldiğini belirten namı diğer motorize gezgin 35 yılda 1 milyon kilometrenin üzerinde yol yaptığını belirterek; “Son 3 yılda sponsorlarımın sayesinde 4 defa motosiklet değiştirip 24 Türkiye turu yaparak 188 bin km yol kat ettim. Bu süre zarfında İki defa da kendi imkânlarımla Türkiye turu yaptım. Motosikletle yolculuk benim yaşam tarzım” dedi.
“Yetiştirme Yurdunda Büyüdüm Yalnızlığıma tek derman Motosikletlerim oldu”
Motosiklet sevdasının en büyük sebebinin giderilemeyen yalnızlık duygusu olduğunu ifade eden Perkitan; “Yetiştirme yurdunda büyümüş biri olarak ailemi hiç tanımadım. 18 yaşında kardeşlerimle tanıştım ama aradaki buzları kırıp da gerçek bir aile olamadık. Yalnızlığıma tek deva 35 yıl önce aldığım mobiletim oldu. İnsanların arabayla dahi bir yerlere gidesi gelmezken ben mobiletimle Türkiye turları yaptım. Ayrıca orijinal bekârım. Çok sevdim ama evlenmedim. Evlenseydim ya üzerdim yâda üzülürdüm çünkü ben yalnızlığa alışmışım.” şeklindeki sözleriyle motosiklet sevdasının nasıl başladığını anlattı.
4 yıllık hastalık ve tedavi dönemi dışında sürekli motosikletleriyle yaşamış
Motosiklet tutkusunun başladığı 17 yaşından beri 4 yıl kadar motosikletlerden uzak kaldığını ifade eden Ümmet Perkitan; “ Menenjit hastalığı nedeniyle 3 yıl, bir kazadan dolayı da 9 ay motosikletlerden mecburen uzak kaldım. Bu 4 yıllık süre dışında sürekli yollarda ve motosiklet tutkunlarıyla beraberim. Motorumdan uzak kalınca nefessiz kalmış gibi oluyorum. Motorumun üzerinde ve yollardayken başka bir dünyada yaşıyorum ayaklarım yerden kesiliyor” dedi.
35 Yılda 43 Motosiklet eskitmiş
Motorize gezgin olarak da tanınan Perkitan; 35 yıllık sevdasına 43 motosiklet sığdırdığını belirterek şunları kaydetti. “Motorun dilinden anlamak gerekiyor. Hız kadranının sonunda yazan rakama ibre değdirerek motorda sevilmez, motosiklet de binilmez. Bu sevda konsantrasyon, sakinlik, efendilik ve en önemlisi saygılı olmayı gerektirir. Motoruma İstanbul’da bindim mi İzmir’de inmeliyim diyen arkadaşlar var. Yok, böyle bir şey… İmkânsızı ancak hayal edebilirsiniz.”
Gerçek Mesleği aşçılık
Mesleğinin aşçılık olduğunu belirten Perkitan; “Gezginlikten kalan zamanım olduğunda aşçılık yaparak geçinmeye çalışıyorum. Fakat aşçı olarak değil motorize gezgin olarak tanınıyorum. Motosiklet tutkum nedeniyle aşçılık ek işim gibi oldu” dedi.
En büyük hayali Bakü ve Pakistan turu yapmak
Motorize gezginin en büyük hayali Çin malı olan motorunu yenileyerek Bakü ve Pakistan’a gitmek. Destek olunması durumunda motosikletle gidemeyeceği hiçbir yer olmadığını vurgulayan gezgin; “Destek oldukları takdirde motosikletle İspanya’ya Cebelitarık boğazına bile gidip gelebilirim. Çünkü benim için aslolan motosiklet sevdam, özgürlük tutkum” diyerek geleceğe dair hayallerini anlattı.
“Kask Kullandığım için utandım(!)”
Türkiye’de turizmin başladığı ilk yer olan Kuşadası’nda gördüğü motosiklet sayısından ve motor tutkunlarından çok memnun olduğunu dile getiren Perkitan; “Fakat Selçuk gibi Kuşadası gibi yolları motosikletlerle dolu bir turizm şehrinde kask kullanan bir tane bile motorlu görememiş olmak beni gerçekten çok üzdü. Hatta kask kullandığım için garip garip bakan bakışları görünce bir an olsun acaba bir hata mı yapıyorum diye kendimden utandım. Yollarda trafik kontrol noktaları var. Fakat sanırım Kuşadası’nda motosiklet kullananların dokunulmazlığı olmalı ki kasksız motor kullananlardan bir kişinin dahi durdurulduğunu görmedim” şeklindeki sözleriyle Kuşadası’nda kasksız motor kullananlardan dolayı duyduğu üzüntüyü vurguladı.
Ehliyetsiz ve Kasksız Motosiklet satılmasın(!)
Motosiklet kullanmanın trafikte öncelik hakkı gibi bir üstünlük vermediğini söyleyen motor gezgini; “Motosiklet kullanmak demek trafikte yarışmak, kural tanımamak ve ani şerit değiştirmeler yaparak diğer araçların sürücülerini zor durumda bırakmak demek değildir. Motosiklet ehli olan kişilere verilmeli, ehliyeti olmayanlara ve kask satın almayanlara motosiklet satılmamalı. Motor tutkunuyum diyen hiç kimse ehliyetsiz, kasksız ve korumasız motor kullanmamalı” dedi.
-geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
www.perkitan.com
BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT
Reklamlar
-
25 Ağustos 2009, 12:00
Oooo Ümmet abi,medyatik olmuşsun hadi hayırlısı.
AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
-
25 Ağustos 2009, 12:01
abi meşhur olmussun ama hakediyorsun bunu tebrikler
OTOBÜSCÜ DEYİLİZKİ HOSTESİMİZ OLSUN
-
25 Ağustos 2009, 12:03
snaken adlı üyeden alıntı
abi meşhur olmussun ama hakediyorsun bunu tebrikler
habere ne gerek var ümmet abi zaten meşhur...
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR
-
25 Ağustos 2009, 12:03
Ümmet abi sen haber olmıcaksın da kim olucak ya
sen bir efsanesin allahtan senle motoshow da tanışma fırsatı buldum
sana hayırlı sürüşler dilerim gezilerden haber bekliyoruz senden
http://img30.imageshack.us/img30/9673/imageqhg7.gif
-
25 Ağustos 2009, 12:07
Bu haber yakışmış sana abi Nice Güzel haberlere
-
25 Ağustos 2009, 12:10
-
25 Ağustos 2009, 12:20
Bu yazına insallah bir sponsor cıkarırda pakistan yolu acılır
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
-
25 Ağustos 2009, 12:22
Ümmet abi seni tanımayanmı var yolların adamı
Yolver gitsin .
-
25 Ağustos 2009, 12:25
Kangren olmuş tüm kollara adanmıştır.
Eğer bir yıl sonrasını düşünüyorsan, bir tohum ek. Eğer on yıl sonrasını düşünüyorsan, bir ağaç ek. Eğer yüz yıl sonrasını düşünüyorsan, insanları eğit.
-
25 Ağustos 2009, 12:46
ben seninle tanışmak istiyorum abi çok merak ediyorum seni
cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın
:
-
25 Ağustos 2009, 12:55
ustam niye daha güzel motorlarla yapmıyorsun bu işi veya yaptınmı bilmiyorum ama altındaki motor pekte uzun yol yapılacak tarzda değil sanırsam bundan mı daha fazla zevk alıyorsun_?
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
-
25 Ağustos 2009, 12:56
www.perkitan.com
-
25 Ağustos 2009, 12:57
OGLUMVE BEN adlı üyeden alıntı
ben seninle tanışmak istiyorum abi çok merak ediyorum seni
ümmet perkitan adlı üyeden alıntı
ben kafasında saçı oln arkadaşlarla tanışırım,araştırdım sen kelmişin
Daha söze gerek yok....
Kangren olmuş tüm kollara adanmıştır.
Eğer bir yıl sonrasını düşünüyorsan, bir tohum ek. Eğer on yıl sonrasını düşünüyorsan, bir ağaç ek. Eğer yüz yıl sonrasını düşünüyorsan, insanları eğit.
-
25 Ağustos 2009, 12:58
htmetin adlı üyeden alıntı
ustam niye daha güzel motorlarla yapmıyorsun bu işi veya yaptınmı bilmiyorum ama altındaki motor pekte uzun yol yapılacak tarzda değil sanırsam bundan mı daha fazla zevk alıyorsun_?
bütçem buna yettiği için dostum,ve kalitesi kadar hız yapıyorum pekte rahatsız değilim,elbette daha güçlü motorla dolanmak isterim ama imkansızlıklar işte.
www.perkitan.com
-
25 Ağustos 2009, 13:00
Çok geç kaldılar bence daha ilk turundan itibaren takibe alınmalıydı.
İlerleyen günlerde de Ümmet abimize yakışır haberler gelecektir .
Dilin söylediği veya kalemin yazdığı bütün üzücü kelimelerin içinde en üzücüsü şudur,KEŞKE"
-
25 Ağustos 2009, 13:02
cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın
:
-
25 Ağustos 2009, 13:06
Ümmet abi iyice ulusal bir kahraman oldun artık.İmzalı fotoğrafını bizden esirgemezsin degil mi
-
25 Ağustos 2009, 13:20
Ümmet abi seninle mersin de tanışmıştık.umarım tekrar görüşürüz.
-
25 Ağustos 2009, 13:22
Celedin
Özgürlüğü damarlarımda hissetmek gibi bir şey.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler