Benzin alırken motordan inelim
Reklamlar
-
22 Ağustos 2009, 01:20
ben bakırköy de shell benzin istasyonunda rastladım.pompacı motordan inmemi söylüyormuş anlamadım kasktan dolayı ve adamam mal mal bakıyodum sonra anladığımda motoruun stünden indim ve pompacı arkadaşa çok hak verdim
Oda bana sanırsam ingilterede olmuş o olayı anlatttı .Pompadan ve motordan kaynaklı bir elektriklenme olup benzin alev alıyor o sırada panik yapan motorcu arkadaş motoru zannedersem ileriye itiyor ve motor ayaklıktan ayağının üzerine düşüyor.Motor yandığından dolayı sürücü büyük hasar alıyor ve motoru üzerinden doğal olarak alamıyorlar.Pompacı yangın söndürme cihazını çaıştırana kadar arkadşta ciddi yanıklar oluşuyor..Bu olaydan sonra bu uygulama türkiyeye de geldi. Heryerde uygulanmıyor fakat ben yinede motordan inmeyi tercih ediyorum..
pompacı arkadaşın son dediği ise bu benzin alev alsa ikimizde anlayana kadar sen baya yanarsın bide bu cihazı çalıştırmam ve seni söndürme sürecim var bu risk yerine motordan inmen en kolayı dedi ve beni her benzin aldığımda motordan inmeye ikna etti..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:20 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:19 AM ----------
canercamalan adlı üyeden alıntı
banada bygrm (görkem) arkadaşım söylemişti sağolsun
evet caner banada söylenen aynen bunlar oldu
[B][COLOR="Gray"]Hyosung [/COLOR][COLOR="DeepSkyBlue"]GT[/COLOR]250[COLOR="Red"]R[/COLOR][/B]
[B][COLOR="Red"]Drift religion[/COLOR][/B]:cat:
Reklamlar
-
22 Ağustos 2009, 01:20
Bunu soran Bağdat Caddesi üzerindeki Shell benzincisi mi? Petrol Ofisi ile BP'nin arasında kalıyor sanırım. Geçenlerde ben de aynı olayı orada yaşadım. Aynı açıklamayı yaptılar ve gayet mantıklı geldiği için iniverdim hemen.
Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!
-
22 Ağustos 2009, 01:21
۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR
-
22 Ağustos 2009, 01:39
atlantic adlı üyeden alıntı
Bunu soran Bağdat Caddesi üzerindeki Shell benzincisi mi? Petrol Ofisi ile BP'nin arasında kalıyor sanırım. Geçenlerde ben de aynı olayı orada yaşadım. Aynı açıklamayı yaptılar ve gayet mantıklı geldiği için iniverdim hemen.
Shell benzincisi ama E-5 üzerindeki Merter Shell'de karşılaştım.
Demekki Shell bu uygulamanın üzerinde hassas anlaşılan.
-
22 Ağustos 2009, 01:40
Motoru aldığımdan beri hiç uyarmamışlardı fakat bende 3 hafta önce aynı uyarı ile karşılaştım. Sanırım bu aralar biraz daha hassaslaştılar bu konuyla ilgili... Ama bencede mantıklı ve doğru bir uygulama... Motor üzerinde gümbürtüye gitmek istemem açıkcası )
i.V.i.B.i
-
22 Ağustos 2009, 01:48
bi belgesel kanalında izlemiştim amerikada bayan arabasın deposunu doldurruyor bu esnada arabanın içine girdi bişeyler alıp çıkıyo ikinçi sefer arabanın içine girmeden daha (nasıl çekmişlerse güvenlik kamerası sanırın) bayanın eteğinden statik elektiriklenmeden kıvılcım çıkıyo ve birde alev alıyor ama kadın kurtulmuştu.
benzin alırken motosikletten inmeliyiz. benim depo selenin altında olduğundan başka çarede yok.
-
22 Ağustos 2009, 01:51
printman adlı üyeden alıntı
Shell benzincisi ama E-5 üzerindeki Merter Shell'de karşılaştım.
Demekki Shell bu uygulamanın üzerinde hassas anlaşılan.
Olabilir. Gayette iyi bir uygulama. Umarım diğer istasyonlar da uygulamaya başlarlar..
Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!
-
22 Ağustos 2009, 02:06
şehirler arası otobüste benzinlikte mola verip tüm otobüsün sigara içtiğini gördükten sonra ben bi pompacının bu kadar kuralcı olduğuna inanmıyorum
-
22 Ağustos 2009, 02:46
vanhelsing58 adlı üyeden alıntı
evet dediğin doğrudur o statik elektrik benzin buharı dediğimiz şeyle beraber bi anda parlayabilen bir olaydır
dynner adlı üyeden alıntı
Bu ne ya şakamı?
zaten telefon kapatmak kadar saçma bişey var,bu da yeni çıkmış heralde
telefonun elektronik devresi bu parlama olayını tetikleyebilen bir olaydır arkadaşım
printman adlı üyeden alıntı
çok doğru.
hemen aklıma başka bir sey geliyor, o pompacı arkadaşlar içinde böyle önlemler var mı aceba? kıyafetleri v.s. için, hiçde alıcı gözle dikkat etmedim bugüne kadar
statik ayakkabıları var burunları çelikten yapılıyor araba geçerse ayakları ezilmesin diye bazı yerlerde giymiyorlar kendilerine yapıyorlar normalde tümüyle yasak shell'de bu yüzden bi adamı işinden ettim hatta
enes_007 adlı üyeden alıntı
statik elktrik dediğimz olay evet olurmu olur.
dikkat edin
forumgrk adlı üyeden alıntı
şehirler arası otobüste benzinlikte mola verip tüm otobüsün sigara içtiğini gördükten sonra ben bi pompacının bu kadar kuralcı olduğuna inanmıyorum
özellikle çukur olan yerlere çok dikkat etmek lasım ızgaralar felan benzin buharı havadan ağırolduğu için buralarad bol bol bulunur
arkadaşlar lütfen dikkat edelim bu benzincideki kurallara çok ciddi sorun olabilir başınıza statik elektrik ve benzin buharı dediğimiz şey çok ciddi sonuçlara mal olabiliyor şahsen yarım günlük eğitim geçirdim bununla ilgili bununla ilgili detaylı konu açsam hiç fena olmayacak müsait olduğum bir zamanda
iyi akşamlar
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
22 Ağustos 2009, 02:59
Senelerce motor tecrübesi olan bir tanıdık bir keresinde sıcak bir yaz günü siyah renkli motoruyla 1-2 saat gezdikten sonra, benzincide mola verdiğini, motorun üzerinde oturur halde yakıt ikmali yaparken sakar pompacının benzini sıcak güneşin altında kavrulmuş siyah renkli depoya dökmesi sonucu motorun alev aldığını ve bir anlık refleksle motoru bir yana, kendini bir yana nasıl attığını anlatmıştı.
Siz siz olun benzin ikmali sırasında motosikletinizden inin. Ben hep öyle yapıyorum.
atlantic adlı üyeden alıntı
Atlantic gözümden kaçmış ne zaman aldın 250r'yi
Güle güle kazasız belasız kullan...
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
22 Ağustos 2009, 03:06
Cok tesekkürler bunu bizimle paylasrigin icin.
Ama bencede cok dogru bir fikir. Simdiye kadar hic aklima gelmemisti.
Ama zaten inmek mecburiyetinde kaliyordum simdiye kadar.Depo oturagin altinda.
Burada bu kurala cok uyani görmedim ben. Burada genelde herkes benzinini kendi doldurdugu icin cok motorluyu inmeden doldurduklarini görürüm.
Benzin tastigini yada baska bir sebepten alev alsa.. Hmmmmm
Anlayana kadar biraz grill olur insan..
Benim basima baska bir olay gelmisti buna benzer. (Arabayla)
Benzin almaya girdim gece yarisi. Benden baska kimse yok.
Öylede SIKISMISIMKI. Pompayi dayadim depoya hemen wc.
Döndügümde depo dolmus. Ödemeye gittigimde kasadaki adam bana.
-Birdaha deponuzu doldururken aracin yanindan ayrilmayin dedi.
-Ne olucakki zaten kimseler yok diye sacmaladim..
-Öyle demeyin cok seyler olabiliyor demisti bana..
-
22 Ağustos 2009, 04:01
GorkeM adlı üyeden alıntı
Doğru bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Küçük de olsa bir risk var.
Fakat;
Motosikletten inip yan ayağa aldığınızda motosikletin eğimi dolayısıyla depo ağzına kadar doldurulamayacak.
Hele eğer motorunuz çok yatıyorsa , 2/3 benzinle yetinmek veya elle dik tutmak zorunda kalacaksınız.
Bu da başka bir dava.
bende bu uygulamada ilk defa şaşırmıştım ama çok daha ilginç bişey geldi başıma motordan inip doldurduğumda depo olması gerektiği gibi 16 litre alabildi..daha önce üzerindeyken doldurttuğumda ise 12,5 litreyi geçemiyordu...bu işin sırrınıda hala çözemedim
-
22 Ağustos 2009, 04:54
ben motordan inip alırsam çeyrek depoda taşıyor
ayaklıkda çok egimli duruyor,
inmesem aklımda hep soru işareti kalıyor,
bazen düşünüyorum bacaklarım arasında alew topu...
düşünmek bile korkutuyor...
-
22 Ağustos 2009, 05:01
Moderatör
Hep Shell'den alırım ama henüz indiren olmadı.
Legends may sLeep.. But they never diE..!
-
22 Ağustos 2009, 05:07
-
22 Ağustos 2009, 05:14
BALIKCI-66 adlı üyeden alıntı
eminimki sende benim gibi sıkı sıkı sarılıyorsun motora,
pompacı kardeşde in desem saldırır şimdi pisikopat diye bulaşmıyordur
yok hacım bu Lucasın orda sürtünmeymiş, statik elektrikmiş pek anlamazlar.
zaten çevresinde sevilen bi şahsiyet değil, indirmiyolardır ondan dolayı
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
22 Ağustos 2009, 05:24
1 ay kadar önce caddede shell 'de başıma gelmişti başta tersledim ama sonra izah edince özür dileyerek hak verdim. neden heryerde uygulanmıyor dediğimde burası shell'in kendi yeri, aslında bütün pompacılara öğretiliyor ama arkadaşlar uygulamıyor, buradaki bütün çalışanlar minimum 2 yıllık üni. mezunu falan dedi. ne zaman oradan geçsem depoyu full luyorum orada.
-
22 Ağustos 2009, 07:02
Ridin' through this world, all alone. God takes your soul, you're on your own
-
22 Ağustos 2009, 09:11
Doobly adlı üyeden alıntı
Depo kapağı selenin altında olduğundan benzin alırken motordan inmek zorundayım =) aylardır bu benim kendi kuralım zaten.
aynen biz mecbur iniyoruz motordan zaten
OTOBÜSCÜ DEYİLİZKİ HOSTESİMİZ OLSUN
-
22 Ağustos 2009, 09:30
Eskiden yoktu. Eski köye yeni adet getirdiler. Tabi şöylede olabilir depoyu fulle kaç buda petrof ofislerinin farklı güvenlik tedbiri.
Yolver gitsin .
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler