Navigasyon cihazı olmadan nasıl navigasyon yapılır...
Reklamlar
-
15 Ağustos 2009, 17:13
Reklamlar
-
15 Ağustos 2009, 19:24
kesin kayboluruz en güzeli kuryegasyon , yolda gördüğünüz herhangi bir kuryeye sorarsınız o size gösterir , ama dağ başında kurye bulmak biraz zor olabilir
-
15 Ağustos 2009, 19:31
ben eski kuryeyim.... navigasyona falan ihtiyacım yok.....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
15 Ağustos 2009, 20:14
Moderatör
Eminim faydalı birşeydir ama zor geldi okumak
Türk'üz biz, her yol ayrımında birini çevirir sorarız. Ben sormam bile hatta, 32453984. hissim kuvvetlidir, genelde doğru yöne saparım.
Legends may sLeep.. But they never diE..!
-
16 Ağustos 2009, 15:40
Lucas adlı üyeden alıntı
Eminim faydalı birşeydir ama zor geldi okumak
Türk'üz biz, her yol ayrımında birini çevirir sorarız. Ben sormam bile hatta, 32453984. hissim kuvvetlidir, genelde doğru yöne saparım.
Okumasan da bi yerlerde aklında kalsın.İlerde belki lazım olabilir.Ben bugünlerde 17 sene önce Uludağ'ın eteklerinde okuduğum yatılı okulu ziyarete gidicem.Okuldan Uludağ'a çok karmaşık yollar olduğunu hatırlıyorum.Belki bu yöntemle kaybolmadan yolumu bulurum.Bu yöntemi bizzat uygulayarak test edicem.Bakalım faydalı olucak mı?
-
16 Ağustos 2009, 16:27
Ben baska sekil yapiyorum hep isime yariyor bu yöntem ;, evden çikan yolla basliyorum;
1 400m ilerde sag (cadde..ismi.)
2 250m sol (cadde ismi..)
3 1.2km dönerkavsak 2inci çikis (cadde ismi..)
4 ..
Böyle devam ediyorum , motorun metre göstergesi var ve her döndügümde sifirliyorum ve birdaha ki dönme noktasina verilen metre takip ettinmi dönülecek yer karsan geliyo cadde ismidi yaziyo zaten bu sekil asla kaybetmedim gerçekten bana yariyo bu google map..
-
16 Ağustos 2009, 16:33
TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı
ben eski kuryeyim.... navigasyona falan ihtiyacım yok.....
bazen öyle bir gerek olur ki kendin bile şaşırırsın, bazende bakarsın navigasyonda yollar bitmiş sadece noktasın(Kıyıköy gezisinde başıma geldi) bu durumda devreye mantığın girer.
Sonuç olarak Navigasyon büyük nimet fakat yeterli olmadığı durumlarda olabiliyor. Ama gerek yok demekte teknolojiye direnmekten başka birşey değil.
Kawasaki Ninja 250r: 0/13.000km, VFR 800:13.000/ --- km
-
16 Ağustos 2009, 16:46
kocc adlı üyeden alıntı
Ben baska sekil yapiyorum hep isime yariyor bu yöntem ;, evden çikan yolla basliyorum;
1 400m ilerde sag (cadde..ismi.)
2 250m sol (cadde ismi..)
3 1.2km dönerkavsak 2inci çikis (cadde ismi..)
4 ..
Böyle devam ediyorum , motorun metre göstergesi var ve her döndügümde sifirliyorum ve birdaha ki dönme noktasina verilen metre takip ettinmi dönülecek yer karsan geliyo cadde ismidi yaziyo zaten bu sekil asla kaybetmedim gerçekten bana yariyo bu google map..
Aslında google earth'e yeni bi fonksiyon eklicekler.Mesela rotayı çizeceksin , programda sana text dosyası olarak çıktı verecek.Mesela 400 mt sonra kuzeybatıya dön , 1 km sonra güneye dön ..... gibisinden maddeler halinde sıralıyacak.Aslında her yol ayrımında benim yukarıda çıkardığım gibi jpeg dosyası çıkaracak.Daha kapsamlı olur.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:46 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:45 PM ----------
istanbulccc adlı üyeden alıntı
bazen öyle bir gerek olur ki kendin bile şaşırırsın, bazende bakarsın navigasyonda yollar bitmiş sadece noktasın(Kıyıköy gezisinde başıma geldi) bu durumda devreye mantığın girer.
Sonuç olarak Navigasyon büyük nimet fakat yeterli olmadığı durumlarda olabiliyor. Ama gerek yok demekte teknolojiye direnmekten başka birşey değil.
Ayrıca bazı navigasyon cihazlarında gittiğin yolu hafızaya kayden bir fonksiyon varmış.Böylece kaybolduğumuzda aynı yoldan geri dönerek dönüş yolunu bulabiliriz.Teknoloji büyük nimet.
-
16 Ağustos 2009, 18:41
CallofJuarez adlı üyeden alıntı
Aslında google earth'e yeni bi fonksiyon eklicekler.Mesela rotayı çizeceksin , programda sana text dosyası olarak çıktı verecek.Mesela 400 mt sonra kuzeybatıya dön , 1 km sonra güneye dön ..... gibisinden maddeler halinde sıralıyacak.Aslında her yol ayrımında benim yukarıda çıkardığım gibi jpeg dosyası çıkaracak.Daha kapsamlı olur.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:46 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:45 PM ----------
Ayrıca bazı navigasyon cihazlarında gittiğin yolu hafızaya kayden bir fonksiyon varmış.Böylece kaybolduğumuzda aynı yoldan geri dönerek dönüş yolunu bulabiliriz.Teknoloji büyük nimet.
Cihazdan bağımsız mesala ben IGO8 kullanıyorum, gittiğim yerleri hafızasına kaydediyor, daha sonra google earth üzerinden izleyebiliyorsun. ekmek kırıntısı taktiğine gerek yok zaten rotayı verdin mi hemen sesli olarak tarif ediyor.
Cep telefonumda ise Garmin var ondada şöyle bir güzellik var mesala yol mu tarif edeceksin karşındaki Garmin kullanıcısı ise kısa mesaj ile rotayı yolluyorsun
Son zamanlarda en sevdiğim özellik ise hız kameraları veya radarları harita üzerinde görmek böylece kazalara kurban gitmiyorsun. Mobil radarlar hariç onları anlamak daha kolay sabit hızla giden genelde renault araçlar oluyor.
Not: Navigasyon cihazları Hız kameraları veya radar cihazlarını tespit edemez, sadece elle harita üzerine işlenen dataları gösterir. Yani yasal olmayan birşey yok.
Saygılar.
Kawasaki Ninja 250r: 0/13.000km, VFR 800:13.000/ --- km
-
16 Ağustos 2009, 19:30
Ya birakin Allah askina karayollari haritasi neyinize yetmiyo(en guncelinden) bi tane edinin oldu bitti.........
Ben Felegin Tekerine Comak Sokariiiiim
Kirli Dunyadaki Kirlenmemis Duygular Adina...
Listen To Your Heart/Roxette/19.10.1988
-
17 Ağustos 2009, 00:37
deli_mavi adlı üyeden alıntı
Ya birakin Allah askina karayollari haritasi neyinize yetmiyo(en guncelinden) bi tane edinin oldu bitti.........
Arkadaş haklısın da gt250r ile bende asfalttan çıkmıyordum.Öyle olunca karayolları haritası yetiyodu.Ancak şimdi cbf150'ye geçince biraz enduro yapabiliyorum.Yani dağ bayır gezmek istiyorum.Benim gezeceğim yollar da malesef karayolları haritasında mevcut değil.
-
17 Ağustos 2009, 00:49
http://mercedes.infotech.com.tr/rtext.asp
Bu link daha çok işe yarar... İyi geceler
İşlerin yolunda gidiyorsa ,sakın endişenme hemen geçer :!:Morphy :-)
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/106287-2012-dogu-karadeniz-gezimiz-3850-km.html
-
17 Ağustos 2009, 13:06
yolda yürüyen bikaç adam görüp sorsak nasıl olur. 3 farklı kişi aynı yeri gösteriyorsa muhtemelen doğrudur sayılmaz mı. ama yine de arkadaş bişeylerle uğraşmış. bi çeşit navigasyon olayını çözmüş. ancak yanılmıyorsam google earth taki harita 2005 ten kalma. yanıltabilir.
AKILLILAR DÖVÜŞMEDEN KAZANIR, cahiller kazanmak için dövüşür
-
17 Ağustos 2009, 13:26
player77 adlı üyeden alıntı
yada bunu kullanın,
http://www.tr.map24.com/
navigasyon cihazlarına data satan bir yer, o yüzden navigasyon cihazınız olmadan da gerekli tüm detayları alabiliyorsunuz. Rotayı ve tüm yol bilgilerini cep telefonuna kaydedin ve yola çıkmaya hazırsınız.
-
17 Ağustos 2009, 13:30
ya osra sora bağdat bulunur ne gerek var bunalra
[B]Motor, her an öleceğinizi bildiğiniz için zevklidir...[/B]:bounce:
-
18 Ağustos 2009, 00:19
XT.225 adlı üyeden alıntı
ya osra sora bağdat bulunur ne gerek var bunalra
Ben bugün sordum.Yanlış yol tarif ettiler.20 km gittikten sonra başkasına sordum.Senin ne işin var burda yanlış gelmişsin dedi.Hadi bakalım 20 km'yi tekrar geri döndük.Ama iyki yanlış yol tarif etmişler.Keles-tunçbilek yoluna girdim yanlışlamaya.Ne manyak manzara varmış.40 km fazladan yaptık ama olsun o manzaraya değermiş.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler