çevremizin (özellikle yaşlıların) motosiklet karşıtlığı!! :D
Reklamlar
-
14 Ağustos 2009, 20:52
Reklamlar
-
14 Ağustos 2009, 21:02
valla kardeşim; benim üzerimde de aynı baskıyı uyguluyorlar buna kız arkadaşım da dahil
-
14 Ağustos 2009, 21:08
ben artık ailemin yanında motosiklet konusu açmıyorum , savaş çıkıyor
-
14 Ağustos 2009, 21:10
babamla aram bu aralar zaten iyi değil bir yerde motor görünce yada benden motor lafını duyunca feci sinirleniyor nerdeyse dövecek :D
[B][I][U]TEK RAKİBİM THY[/U][/I][/B]
-
14 Ağustos 2009, 21:20
Ben ailemden böyle bi sıkıntı çekmiyorum ama gerçekten de bu sıkıntıyı yaşayan bir çok kişi tanıyorum.Yani bu normal bir durum.
-
14 Ağustos 2009, 21:25
tutankhamon adlı üyeden alıntı
Ben ailemden böyle bi sıkıntı çekmiyorum ama gerçekten de bu sıkıntıyı yaşayan bir çok kişi tanıyorum.Yani bu normal bir durum.
senin baban seni sevmiyo çöpte bulmuslar seni
-
14 Ağustos 2009, 21:33
ailem artık diyor ki; Oğlum elektrikli bisiklet alalım daha güvenli değilmi?Hem motoru ne yapacaksın bi sürü masrafı var Allah yardımcım olsun
KASKSIZ SÜRÜŞ MÜ? EVİNE DÖN EVLAT:bounce:
-
14 Ağustos 2009, 21:34
Motosiklet tehlikelidir diyen kişiler genellikle yolda motosiklete saygısı olmayan yolun sadece kendisi için yapıldıgını sanan kişilerdir. bu genel geçer bir izlenimdir.
Hayatında motosiklete binmemiş yada artçı olarak binmiş ve sürücü tarafından korkutulmuş kişiler bu yaklaşımı sergiler.
Günümüz Türkiyesinde motosikletlerden hem bandrol vergisi hem ötv-kdv yüksek oranda alınmaktadır. bunun yan sıra ikinci el satışlardada noter ve devir işlemleri için epey yüklü miktar ödemekteyiz. hal böyleyken motosiklet yollarda pek fazla hesaba katılmamaktadır.
bunlara ilaveten yollarımız o kadar berbat ki balık sırtları, gereksiz kasisler baştan savma yapılmış yamalı yollar mantar gibi yapılmış logar kapakları vs,vs. bunlar 4 tekerliler için çok büyük sorun oluştururmamakta ama iş iki tekere gelince en ufak bir denge kaybı hayati sonuçlara yol açmaktadır.
ailesi karşı çıkan arkadaşlar ikna yoluyla halletmeye bakmalıdır. hatta bunun birde psikolojik etkileme yolu vardır. mesela odana motosiklet resimleri asabilirsin. kendine bi tane kask al geceleri sarıl yat. pazar günleri tv yi kimseye kaptırma motosiklet yarışlarınıizle. vs, vs.
-
14 Ağustos 2009, 21:36
-
14 Ağustos 2009, 21:38
Motosiklet Eğitmeni
Ihtiyarlarla ilgili kisim, hangi çevrede oldugunla ilgili.
Bu fotografi yarim saat kadar once, dukkanin onunde otururken telefonla çektim.
Dede 75 yasinda var.
Motoruna atlayip, para çekmeye gelmis.
Bu sadece bir ornek.
Hergun onlarcasini goruyorum.
Ihtiyar neneler, dedeler, motosikletlerinin ustunde kugu gibi suzuluyorlar yollarda.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
14 Ağustos 2009, 21:43
asivezor adlı üyeden alıntı
Motosiklet tehlikelidir diyen kişiler genellikle yolda motosiklete saygısı olmayan yolun sadece kendisi için yapıldıgını sanan kişilerdir. bu genel geçer bir izlenimdir.
Hayatında motosiklete binmemiş yada artçı olarak binmiş ve sürücü tarafından korkutulmuş kişiler bu yaklaşımı sergiler.
Günümüz Türkiyesinde motosikletlerden hem bandrol vergisi hem ötv-kdv yüksek oranda alınmaktadır. bunun yan sıra ikinci el satışlardada noter ve devir işlemleri için epey yüklü miktar ödemekteyiz. hal böyleyken motosiklet yollarda pek fazla hesaba katılmamaktadır.
bunlara ilaveten yollarımız o kadar berbat ki balık sırtları, gereksiz kasisler baştan savma yapılmış yamalı yollar mantar gibi yapılmış logar kapakları vs,vs. bunlar 4 tekerliler için çok büyük sorun oluştururmamakta ama iş iki tekere gelince en ufak bir denge kaybı hayati sonuçlara yol açmaktadır.
ailesi karşı çıkan arkadaşlar ikna yoluyla halletmeye bakmalıdır. hatta bunun birde psikolojik etkileme yolu vardır. mesela odana motosiklet resimleri asabilirsin. kendine bi tane kask al geceleri sarıl yat. pazar günleri tv yi kimseye kaptırma motosiklet yarışlarınıizle. vs, vs.
yazdıklarına kesinlikle katılıyorum.
mobiletim var dı,3 seneden beri kullanıyordum.senin dediğin gibi odamın her yerine motor resimleri asmıştım(motoron dergisi sağolsun)
babam karşı cıkıyordu ybr 125 e almama ama ağzım alana kadarhiç susmamıştı.bir gün gelip yanıma sana motor almaktan başka careyok diyiip bana ybr 125 aldı.
Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir ! ϜϓſϞ BAŞBUĞ ATATÜRK
-
14 Ağustos 2009, 21:52
"eskiden motor alanların kaydını nüfustan silerlermiş." sıkça duyarım bunu :D
Ayvalık Motosiklet Tutkunları (A.M.T)
-
14 Ağustos 2009, 22:20
bu taktiği hemen uygulamaya başlıyorum
KASKSIZ SÜRÜŞ MÜ? EVİNE DÖN EVLAT:bounce:
-
14 Ağustos 2009, 22:44
[COLOR="Red"][I][U][B]::shhh::ÖLMEKTEN DEĞİL UNUTULMAKTAN KORKARIM::shhh::[/B][/U][/I][/COLOR]
-
14 Ağustos 2009, 22:57
coq adlı üyeden alıntı
Ihtiyarlarla ilgili kisim, hangi çevrede oldugunla ilgili.
Bu fotografi yarim saat kadar once, dukkanin onunde otururken telefonla çektim.
Dede 75 yasinda var.
Motoruna atlayip, para çekmeye gelmis.
Bu sadece bir ornek.
Hergun onlarcasini goruyorum.
Ihtiyar neneler, dedeler, motosikletlerinin ustunde kugu gibi suzuluyorlar yollarda.
benim dedem 67 yaşında geçen mart sonu a2 ehliyetini aldı ve hergün motor kullanıyor.
-
14 Ağustos 2009, 23:05
-
14 Ağustos 2009, 23:31
bu konu yuzunden babam motorumu zincirlemişti 2 hafta kullanamadım xD
-
14 Ağustos 2009, 23:35
taksimde toplanalım arkadaşlar pankartları hazırlayın , ben çevik kuvvetle konuşurum fazla coplamazlar bizi
-
14 Ağustos 2009, 23:37
Motosiklet sahibi olmak genellikle aileler tarafından tehlikeli olduğu için hoş görülmez. Karşı çıkılır. Kaza anında darbeye maruz kalma ve dolayısıyla yaralanma olasılığımız diğer araçlara göre kat kat fazladır bunu hiç motosiklete binmemiş olan aile fertlerimiz de birkaç saniyede idrak eder ve karşı çıkar. Peki kazalar bizim 2 tekerli özgürlük makinelerimizden mi kaynaklanır? Yoksa 4 tekerli güven abidelerinden mi? Tartışılır. Bir yere varacağımızı bilsem tartışcam ama varamayız. Kasklarımızı takıp yola devam edelim aileden izini koparanlarla, izini koparamayanlarla da burada birlikteyiz zaten.
-
15 Ağustos 2009, 00:03
Moderatör
Motor almadan önce gözler faltaşı gibi açılsada, alındıktan kısa bir süre sonra alışıyorlar, hatta hoşlarına bile gidiyor sizi robocop gibi gördüklerinde. Akrabalara hava bile atılıyor, motorla taaa nerelere gidip geliyorlar diye.
Legends may sLeep.. But they never diE..!
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler