Tvs Apache '09 , Piaggio X9 250 '05 , Yamaha XT600 '94 , Honda CBF150 '11
Kelimelerin anlattığı kadarım..
Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...
yarın inş bende ehliyetimi alacağım yanlız arkadaşlar bişi soracağım benim b ehliyetimde gözlükle yazıyo şimdi yeni rapor da gözlük yazmadılar ne olacak gözlük te kullanmıyorum artık sadece pc başında kullanıyorum acaba yinede gözlüklemş yazarlar
raporda gözlük yoksa eski ehliyeti verirken belirt
yoksa eskide ne varsa aynısını yazıyorlar
sonra nerde senin gözlüğün diye uğraştırabilirler
biz eşime A2 alırken gözlük+lens diye ilave ettirdik çünkü mesai arkadaşım lens ile araba kullanırken problem yaşadı
bu konu her açıldığında aklıma bizzat yaşadığım şu olay geliyor
uludağa çıkıyoruz
milli park gişelerde jandarma kontrol yapıyor
bana sordu ehliyet varmı diye var dedim (göstermedim bile sadece var dedim)
sonra kafayı uzattı ve diğerlerine de sordu ehliyet varmı diye
evet var dedik
sonra merak, hayırdır diğerlerine neden sordun dedim
cevap muhteşem
- komutanım ehliyetsiz kimseyi yukarı salma dedi
hehehehe ben hastanede çalışıyorum özellikle rapora gözlük kullanmasına gerek yoktur yazdırdım ama bizim doktor dediki eğer kıl birine denk gelirsen tam teşekküllü devlet hastanesinden heyet raporu isteyebilirler dedi bende çok rahatsız oldum bu durumdan çünkü araç kullanırken bile takamıyorum gözlük bakalım ne olacak
benim için no problem....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
niye sen de var bizde yok ondanmı alıcaz bizde nasıl bi yaklaşımdır bu ya aslında uyarmamak lazım mışş. ayıp sana yakışmadı bu forumda böle bişeyi görmedim daha önce adam borca harca girmiş motor almış 3 ay sorada ehliyetini alıcak ya da 5 ay sora mesela o adam benim 3 ay sora alıcam ehliyeti alahtan topici açan arkadaş uyarmış sağolsun kişiliği düzgün bi insan bak ben hiç bilmiyordum biraz yalvarsam yırtarım diyordum hiç afları yokmuş onu öğrendim biraz daha tedbirliyim şimdi sağol arkadaşım sanada yakışmadı romeo
Bir Musibet Bin Nasihattan İyidir...
Öderlerse 700 Tl yi Akıllanırlar...
Saçma sapan bir denetim. Ehliyetin var mı? Trafik sigortan var mı? Var iyi geçççççç... Bunun yerine kask takmayana yaptırımı yüksek çok büyük cezalar getirilsin. Mont giymekte mecburi tutulsun. Ehliyet sormak yerine sınıfına göre motosiklet eğitim sertifikasına bakılsın. Kaskım yok montum yok ama kapı gibi ehliyetim var olduuu
Bu arada yanlış anlaşılmasın siz şimdi saldırırsınızda ehliyetsiz trafiğe çıkmaktanmı yanasın die ASLA!!! Ehliyetin yanısıra bu yazdıklarım ;)
i.V.i.B.i
bilinçlendirmek için uyarıyorum.. "ya biri şöyle dediydi ama biz kulak asmadık" desinler diye
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:26 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:16 AM ----------
hayatta en çok başımıza gelen müsibetlerden ders alırız. ya da bir arkadaşımızın başına geldiğinde kendimize de pay çıkarırz " ya benim başıma da gelirse" diye.. ben bu forumda başımdan bi olay geçmiş ve aktarmısım neden benim cahilliğimden.. çünkü o zamanlar benim ders çıkaracağım yada bana "olum şu şöyle olur ilk önce eksikliklerini tamamla" diye birşey sölemedi. daha çocuğum. bide gençliğin vermiş oluğu cesaret var tabiki. ilk yazdıklarımda da söyledimm. ben ödediğim cezaya değil söylediğim sözlere pişman oldum diye. ehliyetsiz kasksız montsuz arkadaşlar gelin bu eksizliklerinizi tamamlayalım
saygılar.
Burgman AN650 ABS Executive
KONTROLSÜZ GÜÇ, GÜÇ DEĞİLDİR!!
ya arkadaşlarniye sen de var bizde yok ondanmı alıcaz bizde nasıl bi yaklaşımdır bu ya aslında uyarmamak lazım mışş. ayıp sana yakışmadı bu forumda böle bişeyi görmedim daha önce adam borca harca girmiş motor almış 3 ay sorada ehliyetini alıcak ya da 5 ay sora mesela o adam benim 3 ay sora alıcam ehliyeti alahtan topici açan arkadaş uyarmış sağolsun kişiliği düzgün bi insan bak ben hiç bilmiyordum biraz yalvarsam yırtarım diyordum hiç afları yokmuş onu öğrendim biraz daha tedbirliyim şimdi sağol arkadaşım sanada yakışmadı romeo
kanun var kural var nizam var
uygulanıp uygulanmadığına birşey diyemeyeceğim ama
senin mantığınla gidersek adam kendisine uçak alsa onu da pilot sertifikası olmadan kullanması gerek
yapmayın ya
alın ehliyetinizi paşa paşa kullanın
almıyorsanızda binbir mazeret üretmeyin
suç işlediğinizin farkındasınız
bunun da mazereti olmaz
ha tatlı dille polisi bağlarım diyorsan o da hem senin hem de o polisin hepimize attığı sağlam bir kazık olur
lafa gelinde yaa avrupada yasalar şöyle kurallar şöyle herkes motorculara saygılı yol veriyor vs vs
neden yol veriyor, keyiflerinden mi yol verip kurallara uyuyorlar
hayır
biliyorlar ki
eğer denk gelir de bir şekilde yakalanırlarsa bunun cezası büyük
hemde çok büyük
kardeş
seni tanımam etmem
yazdıklarımın direkt olarak seninle bir alakası yok
ama biz toplum olarak böyleyiz
kurallara ne uyarız ne de uygularız
ondan sonra "ya trafikte neden böyle"
"neden yüzlerce arkadaşımız ölüyor binlercesi kaza geçiriyor" diyoruz
misal
kırmızıda geçmenin cezesı 1milyar olsa ve istisnasız her ışığa kamera konulsa ve bu ceza uygulansa kim bir daha kırmızı da geçmeye cesaret edebilir
kimse
bir bakmışsın ki 5 sene içerisinde o gıpta ile baktığımız avrupa daki trafik kültürü bizde de oluşmuş
ama
"yaa ben polisi bağlarım" zihniyetiyle belki kendimiz kurtulabiliriz ama farkında olmadan hepimize zarar vermiş oluruz
ilk temennimi tekrar ediyorum
umarım ne kadar kasksız ehliyetsiz plakasız gezen varsa hepsine ceza yazılır
bence bu denetimler daha da artmalı...
peki senin bu yaptığın yazı biçim ne ASLINDA HİÇ UYARMIYACAKSIN derken ehliyetsiz dolaşanlara diyorsun sen ilk motor aldığın gün hemen ehliyetini aldınmı ya da bi arkadaşının motosikleti vardı arkadaşın sana al bi kullan dene bakayım hoşuna gidecekmi dediği zaman dur ben bi koşu ehliyet alıp geleyimmi dedin bencil olma elbet alacağız bazen insanın istekleri herşeyin önüne geçiyor ki ben bu motosikelti alırken zevk için değil işe gidip gelmek için alıcam tasarruf yapmaya çalışıcam anladıysan maddi konuda iyi değiliz o yüzden ehliyet olayı biraz erteleniyor kaskımı takıp adam akıllı sürdüğüm sürece bişey olmaz kanun nizam bunu gösteriyor diyorsun hiç kanunsuz iş yapmıosun sanki sen tabi ya şimdi ehliyeti olmadığı zaman insanın bu ülkede ülke ekonomisi batar para burdan geliyor sermaye böle dönüyor ülkede ahh be kardeşim keşke biraz daha düzgün bir şekilde yazzsaydın daha kibar olurdu ha bu arada kibarlık demek insanların insanlara düzgün bi şekilde tabir,konuşma, ve davranış biçimine deninr bunu bi dene işine yarar emin ol
Arkadaş ehliyet sınavını kazandı dosyasını teslim etti ,ertesi günü trafikten ehliyetini alacak... motorla trafik şubesine giderken trafik şubesinin önünde cevirme yapmışlar. arkadaşıda çeviriyorlar tabe. Bi güzel cezayı basıyorlar. Her ne kadar ehliyeti hemen şurda alacağım ırt zırt dediysede adama okkalı bir ceza geçirdiler. Bisikletle gelseydin dediler... çok acı olay vallaha )) İlanen duyrulur..Vay ben duymadiim vay ben anlamdim yok...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)