Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Kontra tekniği ile yatırma açısı

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Öz_Musti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de bir türlü bu güveni ve limiti oluşturamadım kendimde.
    ...
    Kaymadan önce zaten hafifçe kaymaya başlıyorsun diye söyleyenlere de güvenemiyorum.
    Guven ve limit onemli. "Bir deneyeyim" diye yapilacak isler degil, basinizda egitmen olmadigi muddetce. Motosikletin suspansiyon ve lastiklerinin, yola ve surusunuze verdigi tepkileri tanidikca limitler artiyor zaman icinde. Eger artmiyorsa, lastik ve suspansiyon izin vermiyordur, ya da teknikte sorun vardir.

"hafifçe kaymaya başlama" olayi kesinlikle kural degil. Iyi suspansiyon ve lastik, durumunu surekli bildirir "yat baba daha var" der, "az kaldi koyacam ona gore" der. Dilinden anlamak ta tecrube ile olur. Kotu suspansiyon ve lastik dilsizdir, hissizdir. Limite yaklasana kadar susar, limiti gecirir gecirmez koyar.

Suspansiyon konusmuyorsa, ya da biz duymuyorsak, bir baska deyisle, kendimizi guvende hissetmiyorsak, hiiic zorlamamak lazim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Guven ve limit onemli. "Bir deneyeyim" diye yapilacak isler degil, basinizda egitmen olmadigi muddetce. Motosikletin suspansiyon ve lastiklerinin, yola ve surusunuze verdigi tepkileri tanidikca limitler artiyor zaman icinde. Eger artmiyorsa, lastik ve suspansiyon izin vermiyordur, ya da teknikte sorun vardir.

"hafifçe kaymaya başlama" olayi kesinlikle kural degil. Iyi suspansiyon ve lastik, durumunu surekli bildirir "yat baba daha var" der, "az kaldi koyacam ona gore" der. Dilinden anlamak ta tecrube ile olur. Kotu suspansiyon ve lastik dilsizdir, hissizdir. Limite yaklasana kadar susar, limiti gecirir gecirmez koyar.

Suspansiyon konusmuyorsa, ya da biz duymuyorsak, bir baska deyisle, kendimizi guvende hissetmiyorsak, hiiic zorlamamak lazim.
    lastik veya süspansiyon "yat baba daha var" cümlesini nasıl söyler mesela. ben de hiç anlamam bu viraj işinden, anlayanlara da gıpta ile bakarım. en ufak bir toza bakar yere yuvarlanman.. nasıl güvenirler hiç anlamam

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı zapalka adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lastik veya süspansiyon "yat baba daha var" cümlesini nasıl söyler mesela. ben de hiç anlamam bu viraj işinden, anlayanlara da gıpta ile bakarım. en ufak bir toza bakar yere yuvarlanman.. nasıl güvenirler hiç anlamam
    Kelimelere dökmek zor. Yaptığınız her harekete tepki veriyor süspansiyon.

Ayakkabınızın tabanının kösele olduğu, lastik olduğu, ve neredeyse bal gibi yumuşak bir lastik kaplı olduğu üç senaryoyu düşünün. Biraz yürüyüp koştuktan sonra hangi ayakkabı ile ne kadar dikkatli gitmeniz gerektiğini öğrenirsiniz. Yumuşak lastikli tabanla merdivenleri ikişer ikişer atlayarak inersiniz, kösele tabanla tek tek ve dikkatle.

Bir önceki motosikletimde hiç bir zaman rahat hissetmedim (CB1000R). Şimdikinde, kısmen konservatif kullandığım halde, çektiğim videolara bakıyorum, 50 derece yatmış motosiklet... Asfalta ciddi yaklaştığım anlarda hiç kayacakmış gibi hissetmiyor, bilakis acaip güven veriyor. Limit kendi yeteneğim olarak kalıyor, daha hızlı gidip daha çok yatırmak durumunda kalsam çok rahat kaldıracak muhtemelen...

Yol şartlarına gelince, güvenmediğimiz yolda her türlü hareket risktir. Şahsen ilk kez kullandığım yollarda, her virajin çıkışında yolda mıcır olacakmış gibi kullanıyorum. Ama sürekli kullandığım, haftasonu motosiklet kaynayan dağ yollarında, öyle olmayacakmış güveniyle yatırıyorum motosikleti.

Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kelimelere dökmek zor. Yaptığınız her harekete tepki veriyor süspansiyon.

Ayakkabınızın tabanının kösele olduğu, lastik olduğu, ve neredeyse bal gibi yumuşak bir lastik kaplı olduğu üç senaryoyu düşünün. Biraz yürüyüp koştuktan sonra hangi ayakkabı ile ne kadar dikkatli gitmeniz gerektiğini öğrenirsiniz. Yumuşak lastikli tabanla merdivenleri ikişer ikişer atlayarak inersiniz, kösele tabanla tek tek ve dikkatle.

Bir önceki motosikletimde hiç bir zaman rahat hissetmedim (CB1000R). Şimdikinde, kısmen konservatif kullandığım halde, çektiğim videolara bakıyorum, 50 derece yatmış motosiklet... Asfalta ciddi yaklaştığım anlarda hiç kayacakmış gibi hissetmiyor, bilakis acaip güven veriyor. Limit kendi yeteneğim olarak kalıyor, daha hızlı gidip daha çok yatırmak durumunda kalsam çok rahat kaldıracak muhtemelen...

Yol şartlarına gelince, güvenmediğimiz yolda her türlü hareket risktir. Şahsen ilk kez kullandığım yollarda, her virajin çıkışında yolda mıcır olacakmış gibi kullanıyorum. Ama sürekli kullandığım, haftasonu motosiklet kaynayan dağ yollarında, öyle olmayacakmış güveniyle yatırıyorum motosikleti.
    anladım da...sürekli kullandığınız yollara kum, mıcır, yağ vs dökülmiş olma ihtimali yok mu yani ? yani sizden 2dk önde giden araçtan bile bişeyler dökülebilir. bu riski almaya değer mi ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı zapalka adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    anladım da...sürekli kullandığınız yollara kum, mıcır, yağ vs dökülmiş olma ihtimali yok mu yani ? yani sizden 2dk önde giden araçtan bile bişeyler dökülebilir. bu riski almaya değer mi ?
    Çok yok. Çünkü sadece zevk için kullanılan kıvrımlı dağ yolu. Pistten hallice. Zaten yanda dümdüz paralel otoban var, ulaşım amaçlı kullanan orayı kullanıyor, en az iki kat daha hızlı. Hatta yol boyunca yavaş araçların girip arkadan gelenlere yol vermesi için cepler var. Haftasonlari ağzına kadar motosiklet ve spor araba kaynıyor...

Yine de risk sıfır değil tabii ki. Ancak hiç bir yerde sıfır değil, pistte bile, her ne kadar motorların yağ akıtmaması için önlem alınsa bile...
    zapalka bunu beğendi.

https://youtu.be/PXyXJhQGcewideoyu
    izle ve böyle fantazilere girme.kimse virajda yattın vay efendim 60 la girilen yere sen 90 la girdin helal bravo diye ödül vermez ama mezarına toprak atan çok olur böyle şeylere gerek yok heleki ülkemizin kalitesiz asfaltı ve katil bariyerleri varken

Ali Mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RS200
    şeye de dikkat edin, özellikle yabancı videolarda kendilerine güvenip 50-60 gibi hızlarda motoru sonuna kadar yatırıp kaydırıyolarlar. Düşük hızlarda o kadar çok yatıramazsınız, abartırsanız yerdesiniz. Şehir içinde dönüş yaparken motoru 80 derece yatırmaya hiç gerek yok bence.

ojo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    normal

yine konu indirgenmiş, dereceye
    mertebe çok yüksek, entelijansiya

delüanlı yatırmaz, batırır

"vak vak lamadan gazlama"

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler