Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Jinlun 250 ve mondial 250 mct kullanıcıları

REKLAM ALANI
    ARBETUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '93 Kawasaki EN 500 Vulcan
    yaygın kullanılan tüm chopper modellerini kullandım. şu an hala mct kullanmaktayım. jinlunum ön düzenden gelen bir heybeti var. lakin sıkışık trafikte ince manevra yapmak gerektiğinde o heybet sıkıntı yaratmakta. vibrasyon oalyına gelince devir yükseldiğinde ayaklarda ki geniş peglerden dolayı ayağını peglerde sabit tutmakta sıkıntı yaratacak bir vibrasyon hissediyorsun. yedek aprça oalyına gelince, bir arkadaşım kırılan 2. vites dişlisi için hatırı sayılı bir süre bekledi. Çünkü tek tek satılmadığı için komple alması gerekti ve ozaman 400 ile 600 tl arasında fiyat veriliyordu komple şanzımana. Mct de bırak şanzıman dişlisini en ufak vidasını bile alabiliyorsun. Vibarsyon mct de de var ama daha çok artçıyısıkıntıya sokuyor. ama arka dişli küçültülüp iyi bir yağ kullandığında vibrasyon bayağı azalmakta. Bence her modelin ilgili topicine uğrarsan sana yardımcı olabiliriz. Burada bilende yazar bilmeyende dolayısıyla kafan karışır Ü.B.D.E.H olursun :D ben sana şunu yada bunu al demeyi mantıklı bulmuorum veriler ortada kendin karar vermen daha sağıklı olur. Ben MCT sahibiyim ve 31000 km oldu. hertürlü modifiyeye de gelmekte. topici ziyaret edersen yaptığım bobber a bakabilirsin.

Sağlıcakla.
    '04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    chopper_77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MCX 150
    kanuni hayalimdeki motor değil o anlamda tabikide güzel ama hayalettiğim gibi değil

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:36 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:25 PM ----------

caracal benm hayalimdeki değil o anlamda yoksa güzel motor bişeyi yok

Naci63 arkadaşım boy 1.90 is choper alma diyor katılıyormusunuz arkadaşlar ben henüz karar veremedim ama bu modelin haricinde bir model de hoşuma gitmiyor işin aslı

rizakara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kırmızı MCT 250
    ikisinide deneyen bir arkadaşım Mct 'in ivmelenmesinin daha iyi olduğunu söylemişti

Motosikleti
    Alıntı rizakara adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ikisinide deneyen bir arkadaşım Mct 'in ivmelenmesinin daha iyi olduğunu söylemişti
    aslında bunu bende biliyorum ama arkadaşlar taraflı bilgi verdiğime inanacakalrından korkuyorum. üstüne üstlük bunu jinlun kullanan ve motorunu bakım için bana bırakıp benim mct ile giden arkadaşımda söylemişti.
    '04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS

gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    Bende 250 jinlun var tamam heybetli güzel ama titreşim mafediyor beni ben hiç tavsiye etmiyorum jinlunu, mct yi bilmiyorum hiç kullanmadım ama aklım hala ilk motorum olan 105-19 chopper da 30.000 de satmıştım birkere yolda bırakmadı süper bir motordu

Motosikleti
    MCX 150
    Alıntı ARBETUS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aslında bunu bende biliyorum ama arkadaşlar taraflı bilgi verdiğime inanacakalrından korkuyorum. üstüne üstlük bunu jinlun kullanan ve motorunu bakım için bana bırakıp benim mct ile giden arkadaşımda söylemişti.
    neeee allah allah anlamadım adam sana jinlunu bırakıp mondiallemi geziyor o kadar kötümü ya bu jinlun ya aslında jinlunun heybeti beni korkutmaya başladı bu benim ilk vitesli motorum olucak daha önce kullanmadım uzun süreli ama yamah mt 03 kullandım mondial kullandım ybr 125 kullandım gayet iyiyim ama trafikte gezmedim hiç biriyle jinlun beni zorlar trafikte dur kalk ayağı koy moorun yükünü ver tekrar gi falan bayağı zor olur galiba mondial mi alsam ne yaa:?

Motosikleti
    Alıntı chopper_77 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    neeee allah allah anlamadım adam sana jinlunu bırakıp mondiallemi geziyor o kadar kötümü ya bu jinlun ya aslında jinlunun heybeti beni korkutmaya başladı bu benim ilk vitesli motorum olucak daha önce kullanmadım uzun süreli ama yamah mt 03 kullandım mondial kullandım ybr 125 kullandım gayet iyiyim ama trafikte gezmedim hiç biriyle jinlun beni zorlar trafikte dur kalk ayağı koy moorun yükünü ver tekrar gi falan bayağı zor olur galiba mondial mi alsam ne yaa:?
    Okumuyomusun birader ? Dedimki bakım için bana bıraktı dedim. Neyse dediğim gibi sen ikisinin topicine de bak.

mehmetay18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hero Thriller
    ben sana birde ramzey qm250yi gör derim dostum.. bundan birkaç hafta önce bende senin gibi bir sürü araştırmalar yaptım..aynen senin geçtiğin yoldan geçtim ve Ramzey Qm250nin hiçbirinden eksiği olmadığı fakat oldukça fazlası olduuğunu gördüm... ve seçimimi Rmz den yana kullandım..Pişman olmadım ve olacağımı sanmıyorum...Titreşim falan olayına gelince, bu tarz motorların hepsinde aynı şey var fark olduğunu sanmıyorum
    sen görsellige bak bence, ramzeyde sis farları, akü göstergesi, devir göstergesi, orjinal çantalar ve çantaların üzerinde park lambaları ile çok şık ve zengin görünüyor.. karar senin..şimdiden hayırlı olsun..

GÖKTAX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    250 MCT
    Alıntı mehmetay18 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben sana birde ramzey qm250yi gör derim dostum.. bundan birkaç hafta önce bende senin gibi bir sürü araştırmalar yaptım..aynen senin geçtiğin yoldan geçtim ve Ramzey Qm250nin hiçbirinden eksiği olmadığı fakat oldukça fazlası olduuğunu gördüm... ve seçimimi Rmz den yana kullandım..Pişman olmadım ve olacağımı sanmıyorum...Titreşim falan olayına gelince, bu tarz motorların hepsinde aynı şey var fark olduğunu sanmıyorum
    sen görsellige bak bence, ramzeyde sis farları, akü göstergesi, devir göstergesi, orjinal çantalar ve çantaların üzerinde park lambaları ile çok şık ve zengin görünüyor.. karar senin..şimdiden hayırlı olsun..
    Bu kadar ışık teferruat vs. cruiser 'in doğasına ters (bence tabi). Sadeliğin daha şık olduğunu düşünenlerdenim. Ramzey ve Jınlun MCT 'ye göre yaklaşık 25 kilo daha ağır bunun da güce ve kıvraklığa ne kadar yansıdığını hesaba katmak lazım.
    [B][COLOR="Red"]Ankara-Akvaryum Motosiklet Grubu[/COLOR][/B]

[COLOR="Black"]::xs26::.....TEHDİT.....::xs26::[/COLOR]

mehmetay18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hero Thriller
    fikrine saygı duyuyorum goktax, ama cruiser zaten ağır bir motor olduğu iiçin hoş duruyo bence, daha hızlı ve kıvrak makina esteyenler racer tipine bakıyorlar zaten..ama akü ve devir göstergesi fuzuli agırlık yapan şeyler değil bence ihtiyac..yanlızca çantalar ve sis lambaları fazlalık diyebiliriz fakat onlarıda toplasan 5 kilo yapmaz..

Mct'yi şekil olarak çok seiyorum ama forumda o kadar çok sorundan bahsetmişler ki soğudum makineden regal raptor almayı düşünüyorum. Mct gerçekten sabır istiyor anladığım kadarıyla. Herkes buji yakmaktan tel kırmaktan akü bitirmekten bahsediyor mct deyince, oysa çok uygun fiyatlı ve şık bir motor bence, tel jant olması özellikle bi e kırılmasa..

Motosikleti
    Alıntı kutaydemirel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mct'yi şekil olarak çok seiyorum ama forumda o kadar çok sorundan bahsetmişler ki soğudum makineden regal raptor almayı düşünüyorum. Mct gerçekten sabır istiyor anladığım kadarıyla. Herkes buji yakmaktan tel kırmaktan akü bitirmekten bahsediyor mct deyince, oysa çok uygun fiyatlı ve şık bir motor bence, tel jant olması özellikle bi e kırılmasa..

orijinal aküsünü 1 sene kullandım. hiç buji yakmadım. keyfe keder iridyum buji bile denedim. en fazla 10 tane tel kırmışımdır. ki artık mct opsiyonel çelik jant ile satılmakta. devir ve akü göstergesi sonradan takılabiliyor 15000 km bunalr takılıyken gezdim. ama farkettim ki ihtiyaç duymuyormuş insan. Anladığım kadarıyla ilk çıktığı zama ait post ları okumuşsun. Son 2006 yılında gelen partide bu sorunlar çıkmadı. Hangi motorun orijinal aküsü yuasa (hologramlı etiketi bile üstündeydi), ampulleri philips çıktı sorarım size? Şu anda 0 fiyatı 2900 tl sitesinde 31000 km deyim hala aynı piston silindir sekman ve egzantrik grubunu kullanmaktayım. Fzlaca gerdiğim dandik zincir yüzünden rulman ve 2. vites dişlisini kırdım. değiştirttim. Şanzıman dişlisin tek oalrak satın aldım. Tüm firmalar komple şanzıman satar. denemesi bedava arayın servisleri sorun. artık bu konu üstünde tartışmanın bir manası yok. Ne alırsan al önce ekipmanını ve ehliyetini almayı ihmal etme. unutma motor insan öldürmez insan insanı öldürür. şimdiden hayırlı olsun.

fikrine saygı duyuyorum goktax, ama cruiser zaten ağır bir motor olduğu iiçin hoş duruyo bence, daha hızlı ve kıvrak makina esteyenler racer tipine bakıyorlar zaten..ama akü ve devir göstergesi fuzuli agırlık yapan şeyler değil bence ihtiyac..yanlızca çantalar ve sis lambaları fazlalık diyebiliriz fakat onlarıda toplasan 5 kilo yapmaz..
    Bu fikrine katılmıyorum. çünkü büyük şehirlerde trafik ciddi bir sorun ve kıvraklık ve iyi bir pilotaj istiyor. ben çok zaman 750 shadowun giridği aradan ybr yi sokamayan kişiler şahit oldum. şahsi kanaatim akü ve devir göstergesine çok ihtiyaç duyulmuyor cruiser tarzı makinelerde. SuperSport kullanmıyoruz ki redline a bakalım Dediği benzin göstergesi olsa o tartışılır gerekip gerekmediği. Zaten motosikletçilik budur bence otomobilden sadece tekerlek farkın olmayacak biraz daha fazla farkın olmalı benim 3000 kmdir km telim kopuk ama ben biliyorum güncel kmsi kaç. nerde benzinim bitecek.

artık bu konu üstünde tartışmanın bir manası yok. Ne alırsan al önce ekipmanını ve ehliyetini almayı ihmal etme. unutma motor insan öldürmez insan insanı öldürür. şimdiden hayırlı olsun.

Teşekkürler arbetus, bişey sormak istiyorum hiç raptor kullandın mı malum raptor biraz daha fiyatlı bi makine eğer gerçekten bahsettiğin gibi bir makineyse mct raptor'dan aşağı kalır mı? Mondial olmasını tercih ederim parça ve servis ağı açısından. Ben mümkün olduğunca ucuza kapatmak istiyorum motosiklet keyfini o yüzden ne kadar uygun fiyat o kadar iyi benim için. Sitesinde opsiyonları göremedim çelik jant yine telli mi? ne kadar ödemem gerekir ekstra? bu arada yeniyim diye herşeyi bilmek istiyorum google'a 'motosiklet kaza' yazdım yazmaz olaydım. koruma ekipmanı şart hemen anlaşılıyor, bu arada yarım kask kullanmayı düşünüyorum, yeterli olur mu?

Motosikleti
    250 MCT
    Akü ve devir göstergesinin ağırlık yaptığından bahsetmedim. Lütfen yazdıklarımı dikkatli oku. Akü ve devir göstergesi vites göstergesi vb. şeylerin görüntü kalabalığı yaptığından ve benim sadelikten hoşlandığımdan bahsettim ama dediğim gibi herkes aynı şeylerden hoşlanmak zorunda değil. Ayrıca hız ile güç aynı şey değil benim mesajımda hız kelimesi geçmiyor. Neden insanlar 600 'lük 750'lik 1100'lük vs. cruiser'e biniyor hiç düşündün mü sence hız istediklerinden mi

Yazdıklarım seni kırmak incitmek için yazmadım. Kendimi ifade etmek için yazdım

Motosikleti
    MCX 150
    evet bende choper da sadelikten hoşlanırım ama şimdilik yağ göstergesi falan filan olsun acemi olduğumuz için bilmeyiz yakarız motoru yani göstergeler işimize yarar şimdilik ama ilerde olursa tabi 50 60 yaşında saç baş dağılmış sakkalar beyazlaşmış hale geldiğimizde bile hala bi choper cıysak o zaman motorun sesinden anlarız ne olduğunu şimdilik göstergeler iyi bizim için ama ilerde gerekmiyebilir

Motosikleti
    250 MCT
    evet bende choper da sadelikten hoşlanırım ama şimdilik yağ göstergesi falan filan olsun acemi olduğumuz için bilmeyiz yakarız motoru yani göstergeler işimize yarar şimdilik ama ilerde olursa tabi 50 60 yaşında saç baş dağılmış sakkalar beyazlaşmış hale geldiğimizde bile hala bi choper cıysak o zaman motorun sesinden anlarız ne olduğunu şimdilik göstergeler iyi bizim için ama ilerde gerekmiyebilir
    Ben hiç yanan 250 MCT görmedim

Motosikleti
    MCX 150
    göktax abi o anlamda değil bellimi olur zarar verirz ya ben galiba mondial alıyorum bugun bi abiyle konuştum oda dedi jinlunu geç ben kullandım jinlun dedi hiç hoş değil iyi değil dedi (bu arada abi şuan mondial 250 mct kullanıyor çok ta memnun)

Motosikleti
    250 MCT
    göktax abi o anlamda değil bellimi olur zarar verirz ya ben galiba mondial alıyorum bugun bi abiyle konuştum oda dedi jinlunu geç ben kullandım jinlun dedi hiç hoş değil iyi değil dedi (bu arada abi şuan mondial 250 mct kullanıyor çok ta memnun)
    Hayırlı olsun o zaman. Pişman olmayacağına eminim.

Motosikleti
    Alıntı kutaydemirel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler arbetus, bişey sormak istiyorum hiç raptor kullandın mı malum raptor biraz daha fiyatlı bi makine eğer gerçekten bahsettiğin gibi bir makineyse mct raptor'dan aşağı kalır mı? Mondial olmasını tercih ederim parça ve servis ağı açısından. Ben mümkün olduğunca ucuza kapatmak istiyorum motosiklet keyfini o yüzden ne kadar uygun fiyat o kadar iyi benim için. Sitesinde opsiyonları göremedim çelik jant yine telli mi? ne kadar ödemem gerekir ekstra? bu arada yeniyim diye herşeyi bilmek istiyorum google'a 'motosiklet kaza' yazdım yazmaz olaydım. koruma ekipmanı şart hemen anlaşılıyor, bu arada yarım kask kullanmayı düşünüyorum, yeterli olur mu?
    regal raptor da kullandım. Ama ramzey ve jinlun kadar uzun süreli değil. Bu tarz motorlar için su soğutma bence fazla teferruat. görüntü oalrak belki mct dende iyi olabilir ama dediğim gibi bir dönem ithalatçı krizi yaşandı sarıkayalar dı emre ltd idi. şimdi kimde bilmiyorum. ama ucuzluk istiyorsan MCt nin fiyatı ortada. eğer hakkını veren bi bayiden almak alırsan sana yardımcı olurlar. Mesela İstanbul anadolu yakasında Sevpa var. bu konuyu onlara sormanı öneriririm.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler