Motor Kısmından Cok Ses geliyor.
Reklamlar
-
Arkadaslar motorumu 1 mayısta almıştım siteden rodaj konusunu takip ederek rodajını yaptım.Hız olarak cok memnunum 110 km/h(brodway'la ölçüldü)2 kişi 103 km 2009 golf le ölçüldü.Ama ne zaman motora binsem ısındıktan sonra motor kısmından ses gelmeye başlıyor.Sogukken ses yok.Sesin cogunlugu tahminimce subaplardan geliyor.Ama daha 15 gün önce subap ayarını servise zorla yaptırdım.Yok sıfır motora subap ayarımı yapılır (4000 km de ) Sıfır motorda ön dişlimi büyür (çok az bir titreşim var ) 3 gün sorunsuz titreşimsiz bindikten sonra sesler yine gelmeye başladı.
Acaba Bir kaç motor firmasının servisligini ve satısını yaptıgı için ilgisiz mi kaldı.
Ve ya daha başka sorunlar mı var.Bunlar hakkında düşüncelerinizi yazarmısınız.
Reklamlar
-
Nasıl bir ses geliyor.. ?
..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..
Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
-
mesela 3.cü viteste 5000 devirden sonra bi gıyykk diye ses geliyo vites değiştiriyorum.
1.2.3cü vitesler de de 4000 devire kadar motorun sağ tarafından zincir dönmesine benzer bi ses ve devir arttıkça ses artıyor.
-
tasarslan adlı üyeden alıntı
Nasıl bir ses geliyor.. ?
Abi aynı Krispi reklamı gibi olmuş
-
Bu sese kulak veren bir motorcu aranıyor:D:D:D
-
motor ısındıktan sonra geliyorsa egzantrik zincirinden geliyordur motor ısınınca yağ inceliyor ve ses geliyor normal bişey olmaz
-
01 Ağustos 2009, 13:21
a.banus adlı üyeden alıntı
motor ısındıktan sonra geliyorsa egzantrik zincirinden geliyordur motor ısınınca yağ inceliyor ve ses geliyor normal bişey olmaz
teşekkürler.. Birde subap ayarı yaptırdıgımdan beri motor gazı kesince stop ediyor.Acaba subab ayarıyla bir ilgisi var mı.Karbüratör ayarı ve rölanti ayarı normal onlarla ilgili bir sorun oldugunu düşünmüyorum.
-
01 Ağustos 2009, 13:48
arkadasım servıse veye tamırcıye gotursene sende allahım yaa
-
01 Ağustos 2009, 14:27
ghostrıder adlı üyeden alıntı
arkadasım servıse veye tamırcıye gotursene sende
allahım yaa
Servise Götür tamirciye götür.Servise Tamirciye Götüreyim mi diye bi soru sormuşmuyum.Götürmedigimi nerden biliyosun.Çalıştırıyor binip bi tur atıyor.motorunda bişey yok diyor.Burdan sordugum sorularla kalkıp motoru tamir edicek degilim ama servisin söylemediklerini ögrenmek istiyorum.
-
01 Ağustos 2009, 16:01
dostum benm motorcbr125 benm motorda ısındıgında uzun sure yuksek devuır kullandgmda biras ses gelıyor sankı subap sesi gibi ama normal bişey oldgnu bende gecenlerde görendm ondan problem yaratmasın snde
[B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]
-
01 Ağustos 2009, 16:43
Benim bildiğim bu subap vurma sesi rodajdayken motoru fazla zorlayıp hararet yaptırırsan olur.Sen rodajı hararet yaptırmadan yaptığına emin misin?Motorun çin malı mıdır?Markasını yazmamışsın ancak çin malı ise hararete fazla gelemiyo bu motorlar.En iyi rodaj bu yaz sıcaklarında gece yapılan rodajdır.Benim eski cbf150'yi rodajdayken bir keresinde sürekli dip gaz ağustos sıcağında kullanmıştım.Motor aniden stop etmişti.Sonra 10 dakika içinde tekrar çalışmıştı.Bir daha hiç sorun çıkarmamıştı.Ancak motoru satana kadar sürekli ısındığında o şak şak sesleri dinlemek zorunda kalmıştım.Servise gittiğimdeyse hiçbir sorun yok denmişti her zaman.Subap ayarı yapıldı , periyodik bakımları hiç aksatılmadı.Ancak motor saatlerce tepesinden inmeden kullanmama rağmen hiç yolda bırakmadı.11.000 km'de satmıştım.Fakat o sesten de bir türlü kurtulamamıştım.Sanırım seninki de aynı sorun.Bence motoru iyice ısıtıp ses yükseldiğinde servise git.Ben sattığım için fazla üstüne düşmemiştim.Ancak belki ustaya motor sıcakken dinletirsen bi çözüm bulunur.
-
01 Ağustos 2009, 17:34
[/COLOR]
CallofJuarez adlı üyeden alıntı
Benim bildiğim bu subap vurma sesi rodajdayken motoru fazla zorlayıp hararet yaptırırsan olur.Sen rodajı hararet yaptırmadan yaptığına emin misin?Motorun çin malı mıdır?Markasını yazmamışsın ancak çin malı ise hararete fazla gelemiyo bu motorlar.En iyi rodaj bu yaz sıcaklarında gece yapılan rodajdır.Benim eski cbf150'yi rodajdayken bir keresinde sürekli dip gaz ağustos sıcağında kullanmıştım.Motor aniden stop etmişti.Sonra 10 dakika içinde tekrar çalışmıştı.Bir daha hiç sorun çıkarmamıştı.Ancak motoru satana kadar sürekli ısındığında o şak şak sesleri dinlemek zorunda kalmıştım.Servise gittiğimdeyse hiçbir sorun yok denmişti her zaman.Subap ayarı yapıldı , periyodik bakımları hiç aksatılmadı.Ancak motor saatlerce tepesinden inmeden kullanmama rağmen hiç yolda bırakmadı.11.000 km'de satmıştım.Fakat o sesten de bir türlü kurtulamamıştım.Sanırım seninki de aynı sorun.Bence motoru iyice ısıtıp ses yükseldiğinde servise git.Ben sattığım için fazla üstüne düşmemiştim.Ancak belki ustaya motor sıcakken dinletirsen bi çözüm bulunur.
Motoru Fazla Zorlamadım Rodajında 1000 km ye kadar 3 yada 4 defa dip gaz yapmışımdır.Motor Çin malı bana bu zamana kadar servis hariç masraf cıkartmadı.Dedigin gibi ısıtıp gidicem motoru sorundan kurtulamazsam da satarım ses motor hevesimi bastırıcak gibi duruyor.Zaten vitesliye geçiş için aldım bu çinliyi.Ögrenirken Fazla masraf cıkarmasın diye.
Bilgiler için teşekkürler herkese
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler