Ekzosttan patlama sesleri
Reklamlar
-
benim motorda bir süredir ekzosttan patlama sesleri geliyor.
Şöyleki:
gaza yüklenip süratlendikten sonra, bir üst vitese geçme zamanı geldiğinde, gazı komple bırakıp vites yükseltmeyip motor frenine geçince ekzosttan patlama sesleri geliyor.
seyir halinde kulağıma hoş gelen ve güzel bir kompresyon gibi ama...
bu çiğ benzini atmak veya yakmak-yakamamak gibi bir sey bildiğim kadarıyla.
şimdi:
bu normal midir? sağlıklı mıdır? yoksa motorda herhangi bir ayar yapmak gerekir mi?
birkaç kişiyle konuştum, çok farklı görüşler aldım. kafam karıştı.
Reklamlar
-
hava-benzin karışımı zengin geliyor,
yanmamış benzin egzoz da patlıyor.
karb ayarı ile yaptırabilirsiniz.
zararı motordan cok cebinize olur.
-
Egzost tupunuzde patlak,delik yada birleşme noktalarınd açılma olabilirolabilir.
-
TVS apache var bendede aynı şey oluyor özellikle yokuşlardan inerken viteste iniyorum patır patır egzozdan ses geliyor hava ayar yeri var biraz açmak mı lazım?
Tvs Apache '09 , Piaggio X9 250 '05 , Yamaha XT600 '94 , Honda CBF150 '11
-
hegemonya adlı üyeden alıntı
hava-benzin karışımı zengin geliyor,
yanmamış benzin egzoz da patlıyor.
karb ayarı ile yaptırabilirsiniz.
zararı motordan cok cebinize olur.
evet bu dediğin mantıklı geldi, servise götürmek gerek anlaşılan.
ÜmitDURA adlı üyeden alıntı
Egzost tupunuzde patlak,delik yada birleşme noktalarınd açılma olabilirolabilir.
bunun olacağına ihtimal vermiyorum, çünkü ekzostum yeni ve kontrol ettim bir sorun görünmüyor.
-
_UnReaL_ adlı üyeden alıntı
TVS apache var bendede aynı şey oluyor özellikle yokuşlardan inerken viteste iniyorum patır patır egzozdan ses geliyor hava ayar yeri var biraz açmak mı lazım?
aynı şekilde yokuştan inerken sürekli patlıyor insanlar özellikle yapıyo sanıyo ters ters bakıyo
-
by__asa adlı üyeden alıntı
aynı şekilde yokuştan inerken sürekli patlıyor insanlar özellikle yapıyo sanıyo ters ters bakıyo
Buji değiştirdiğim zaman o sesi kesiyor tabi 1000km geçtikten sonra patır patır :D
servis normal diyor bu gün hava ayarı ile oynayacağım nasıl olsa bozarsam düzeltir servis
Tvs Apache '09 , Piaggio X9 250 '05 , Yamaha XT600 '94 , Honda CBF150 '11
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler