bugun aradım servisi arıza ışığı ama incelemeden neresininde sorun var anlayamayız getir motoru kodlarını inceliyelim dedi...
bugun aradım servisi arıza ışığı ama incelemeden neresininde sorun var anlayamayız getir motoru kodlarını inceliyelim dedi...
Dünyanın en güzel hediyesini sana vermek isterdim ama seni sana veremem ki...
Motorun yağ eksiltmiş , peki nerden eksiltmiş?Contadan terletme var mı?400 gr yağ nereye gitmiş?Eksozdan mı atmış acaba o kadar yağı?Bence servise gidip iyice bir baktırsan iyi olur.Daha ciddi problemler çıkabilir.Yağ eksiltmeye devam ediyosa piston silindire de baktırsan iyi olur.
motor yağmı yaktı yoqsa eksıkmı teslım aldım bılmıyorum cuma gunu aldım motoru ve yağına bakmak dun sabah geldi aklıma onuda GKN abi söyledı... baktım az ekledım 400gr ...
ama hala 45dk sürünce motoru ısınınca yanmaya başlıyor motor
acaba yağ soğutmadamı bişi var . yarın bide yağı boşaltıp değiştirtcem...
Artık bu işin doğrusu serviste belli olur.Extrema nın dediği gibi FI (Fuel Injection) anlamına geliyor bence.250 lik motorda f1 ne arar.
yağ seviyesini nasıl kontrol ettin. motor ayak üzerinde yan yatmışken bakmamışsındır umarım. motoru dik konuma getirip bakmalısın. eğer yan yatıkken baktıysan eksikmiş gibi görürsün ve ekleme yaparsın. sonra da normal olan seviyeye ekleme yapmış olduğun için yağ fazlalığından bir takım sorunlar yaşarsın...
sorun çözüldü ...
servise goturdum bugun ışık yanar vaziyette adam arka kuyruktan jaklara 2 kablo soktu ve ekranda c21 kodu çıktı...katologdan baktık koda HAVA EMME ve ISI SENSÖRÜ bozukmuş aynı benım dedıgım gıbı motor ısınınca parça bozuk oldugundan hemen ışık yanıyor... sensörde 2 tel var ve tellerden biri kopuk, 30 tl bi fiyatı varmış parçanın yarın değişicek
peki servise götürmeden nasıl biz halledebiliriz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)