[26 Temmuz 2009 Pazar] İzmit Körfez Pisti Organizasyonu
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Pist deneyimi çok farklı birşeydir. Bir gün boyunca piste girmek bile insana çok şey katıyor, bunu pistten çıktıktan hemen sonra fark ediyorsunuz. Bu organizasyon özellikle 600cc ve 1000cc yarış motoru kullanan arkadaşlar için çok faydalıdır. Son zamanlarda motosiklet kazalarında hayatını kaybeden arkadaşların çoğunun hayatlarını deneyimsizlik ve altlarındaki motosiklete tam olarak hakim olamadıklarından kaybettiklerini biliyor musunuz? Bu organizasyon para kazanma amaçlı yapılmıyor, ben dahil herkes aynı ücreti ödüyor, sadece piste para ödüyoruz. MT'de çok sayıda SS kullanan arkadaş olmadığından bu tür organizasyonları çok sık yapamıyoruz. Bilginize.
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
-
Evet arkadaşlar yok mu piste gelen? Şu anda 6 kişiyiz...
-
güzel bir gün diliyorum sizlere
lütfen dikkatli olun pistde videoları ve fotografları sabırsızlıkla bekliyorum...
[B]durmak yok... yola devam.....
[/B]
[COLOR="Red"][B][I]selam dünyalı ben dostum......::sapka::::151::[/I][/B][/COLOR]
-
teşekkürler mehmet hocam. Türkiye de ne yazık ki avrupada olduğu gibi istediğimiz an 20 euro verip pistte turlama imkanı yok.
bu şekilde kişisel çabalarla sende 1-2 kere yalvar yakar zar-zor elde edilebilen bir imkan, bu konuya ilgi duyanların kaçırmak istemeyeceği bir fırsat. pist bozuk, yamalı vs olmasına rağmen sonuçta yarış pisti ve yarış motoru için bağdat caddesinin, E-5 in asvaltından 50 kat daha iyi.
organizasyon pazar günü yapılmasına rağmen 67.000 üyeli motosiklet sitesinden 6 kişinin katılması da neden bu işlerin avrupa daki gibi olmadığını anlatıyor. olmuyor çünkü hak etmiyoruz.
sen hiç gözlerinde korku olan bir kartal gördün mü ?
-
-
Ülkemizde özellikle yarış motoru kullananların %90 kadarı ne teknik biliyor, ne de altındaki motora hakim. Birçoğu zaten kaza yapıp hayatını kaybediyor veya sakat kalıyor, birçoğu da şansa hayattalar. Herkes motor kullanmayı dümdüz gitmek sanıyor ancak yarış motoru kullandığınızda bazı teknikleri bilmeniz mutlak ve mutlak zorunlu. Mesela çoğu kişi ancak ihtiyaç duyduğunda ölümüne fren yapıyor, belki hayatında birkaç kez. Halbuki yarış pistinde düzlükte 250 km/h sürate çıkıp, 80 km/h ile girebileceğiniz bir viraja minimum zaman kaybı ile girmeyi öğreniyorsunuz. Bunun için de çok iyi frenaj bilmeniz gerekiyor. Bugün California Superbike School gibi okulların ise öğrettiği en önemli şey viraj (cornering) tekniği. Bunları normal trafikte öğrenemezsiniz, o yüzden de bu tip oraganizasyonların çok büyük faydası oluyor. Ama genelde yarış motosikleti kullananlar bu işin havasında ve kız tavlamasında olduğundan onlar için motosiklet bir amaç değil araç olarak kalıyor...
-
işte bu rada 5 dk öncesi bir bayanın r1 kullanıp kullanılamayacağı tartışılıyorken söyledıklerım iz haklı cıkarıyor.Kaldıki benım hiç merakım olan bıi motosıklet modeli de değil seyretmeyı severım .
-
R1 gibi bir makinayı hakkını vererek kullanmak farklıdır, düz yolda sürmek farklıdır. Üstelik ilk denemede kask ve eldiven takmamak çok büyük hatadır! Herkes çok iyi motor sürdüğünü sanıyor ama kaza anında kimse paçayı kurtaramıyor. Ben 20 senedir motor kullanıyorum ve yavaş kullanmam, ben de birçok risk atlattım ama yarış motoruyla kazam yok, sadece 2 kez pistte düştüm, o da limitlerde gittiğinizden çok normal, en iyi yarışçılar bile düşüyor. Önemli olan altınızdaki motorun limitini bilmeniz ve ne kadar limitlerde kullanabildiğinizdir.
-
25 Temmuz 2009, 22:04
Motosiklet Eğitmeni
-
25 Temmuz 2009, 22:08
bu sıcakta çekilmez vallahi...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
25 Temmuz 2009, 22:47
mete_han adlı üyeden alıntı
bu sıcakta çekilmez vallahi...
cık cık cık cık
-
25 Temmuz 2009, 22:54
durum ortada ne yazıkki, belki cogu bu motorlara bınen ınsanlar full koruması olmadıgı ıcın bıle gelemezdir oda ayrı bır mevzu ama ben 250 cc herhangi bir motorum bıle olsa bu organızasyona kosa kosa giderdim pistlerin havası baska oluyor bu organizasyonu takdir ediyorum tebrik ediyorum, keşke çok param olsa pist acsam 20 euroya turlatırım ama bizim millet onada pahalı der bır kılıf bulur gelmez korumasız motora bınen ınsan pıste gelıp turlamazki keşke ankarada pist olsada gitsek...
Instagram: gezgin_endurocu
https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1
-
25 Temmuz 2009, 22:58
Discordian adlı üyeden alıntı
cık cık cık cık
yahu sen git mehmet abini seyret iki parende at pistte kaparsın bişeyler....cık mık ne yazıyon...zevk işidir..bu sıcakta tulum hava etkeni motor ısısı falan bünyeyi zorlar...gidene gitmemi dedik...gitmeyene gitmi dedik...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
26 Temmuz 2009, 00:41
60 bin üyesi olan koskoca forumda ancak 5 kişi çıkıyor.. Şile'de mangal organizasyonu olsa en az 150 kişi çıkar..
-
26 Temmuz 2009, 11:00
BOY,arkadaşım selamlar ben izmitten emrah.2005 model 636 ım var bir aksilik olmazsa orda olacağım piste girip girmeyeceğim orda belli olcacak.daha pazar sabahı gördüm topiği:(((ama gelmek için alimden geleni yapacağım.ful koruma elbisem var herşeyim hazır.
-
27 Temmuz 2009, 22:04
-
27 Temmuz 2009, 22:20
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
27 Temmuz 2009, 22:21
mete_han adlı üyeden alıntı
yahu sen git mehmet abini seyret iki parende at pistte kaparsın bişeyler....cık mık ne yazıyon...zevk işidir..bu sıcakta tulum hava etkeni motor ısısı falan bünyeyi zorlar...gidene gitmemi dedik...gitmeyene gitmi dedik...
sana göre nası bu sıcakta böyle bir şey gereksiz ise bana görede bu konu baslığı altındaki yazın bana görede gereksiz böylemi yazıyım abi cık cık yerine helal olsun milletin ne yazdığınada karışır oldunya hemide bana pes doğrusu
-
27 Temmuz 2009, 22:30
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler