acemilere yeni başlıyacaklara motor tavsiyesi alabilirmiyim
Reklamlar
-
herkese slm
ben 26 yaşında hayalini ancak gerçekleştirmeye kalkışabilmiş biriyim
sizler gibi motor kulanmak istiyorum ancak daha önce hiç deneyimim olmadı üstüne üstlük görüntüye çok fazla önem veren biriyim
400 500 cc lik hiç bir motor ilgimi çekmedi çok uzun zamandır araştırmaktayım şöyleki yılarca scooter kulanmak istemiyorum ben doğrudan 600 700 lük bir cihazla başlamak istiyorum bu sağlam bir yerden alınan ehliyet kursları yada sağlam bir biniciden öğrenene kadar alınacak deneyim yeterli olurmu?
bu konuda motor tavsiyeniz varmı ? şimdiden hepinize teşekür ederim
not:konuyu nereye açıcağımı bilemdim bu konudada başka başlıklar bulamadım bu yüzden buraya açtım yanlış ise özürdiler adminlerimden taşınmasını yada silinmesini rica ederim
Reklamlar
-
biraz aramay ıkullan
33 yasindayim , CBF 150 ile basladim ama CBF 1000 alacak param vardı
Eğitim aldım HGS 1-2
yaklasik 1 senedir kullaniyorum 5000 km civari oldu ( sadece hafta sonları oluyor malesef)
daha bi 5000 km gidesim var .
Bu yazdıklarımdan anlamışsındır , anladın anladın .
Hadi kal sağlıcakla , bir git 600 luk motoru olan birini arkasına otur seni bir gezdirsin otobanda .
-
Ikinci el cbf 150 veya ybr 125 al , şöyle bir 6000-7000 km yap , ondan sonra hangi motoru istiyorsan onu al. Donald Duck 'ın dediği gibi eğer pahalı bir intihar istiyorsan direk 600 ve üzerinden başla.
-
En iyi başlangıç cc 'si 250'dir. Görünüşe aldanma biraz tecrübe kazan yavaş yavaş büyütürsün acele etme.
-
kardeş kaç paran varsa söyle biz sana o fiyattan temiz yollu bir intihar makinesi buluruz.
-
tarz olarak ne düşünüyosun
-
-
dostum eğitimse eğitimini aldım,korumaysa botum hariç herşey tamam,ehliyetse o zaten hazır.herşeyim var benim ama bir düşün bakalım neden 250cc motor arıyorum.arkadaşlar eğitimle herşey hallolmuyor.çünkü trafik tecrübesi çok başka.uzun yol tecrübesi apayrı birşey.arkadaşın tarzını soranlar hemen söyleyim SS arıyor bu arkadaş.normal enduro veya cruiser olsa tamam diyecem ama SS motorlar gerçekten hata affetmiyor.bunu en iyi biz biliyoruz.lütfen yanlış bilinçlendirmeyin kimseyi.daha panik fren yapmayı bilmeyen kontrayı duymamış insanlar bu yollarda ölüyor.bu karacahil insanların ölmesi sorun değilde bizim adımızı da lekeliyorlar.
-
ExTReMa adlı üyeden alıntı
Şu yüksek cc ile başlanmaz olayı hala beni çok güldürüyor
Herkes tutturmuş intihar mı ediceksin kendini mi öldürceksin falan...
sen ustalaşmışsındır belki o yüzden güldürüyordur
criser tarzı makinalar 250 lik ler gösterişli mesela
-
22 Temmuz 2009, 22:17
Bence de motor sürmeye yüksek cc li motor ile başlamak çok tehlikeli. skakfilozofu'nun dediği gibi tecrübe olmadan o motorlara binmek cahil cesaretinden başka bi şey değil...
-
22 Temmuz 2009, 22:23
burdaki çoğu arkadaşım kadar tecrübeli değilim ama şöyle birşey söyleyim sana ,
motosiklet bir hevesle başlar ve bu heves çoğu zaman bir motosikletin yanına geldiğinizde yada ilk sürüşten sonra biter , insanlar korkarlar , yapamayacaklarını düşünürler .
ikincisi de daha önce hiç motosiklete binmemiş ve başlamayı düşünen insanlar genellikle büyük cc isterler, daha sonra 125 ccnin yeni kullanan birisi için ne kadar hırçın olabileceğini görürler ve büyük ccden vazgeçerler .
bence şu an yapman gereken gidip 125 cc bir makine kullanmak , burdaki hiç bir yorum seni gerçekten kullanıp tadına baktığın bir makine kadar tatmin edemez .
-
22 Temmuz 2009, 22:30
eftelya adlı üyeden alıntı
burdaki çoğu arkadaşım kadar tecrübeli değilim ama şöyle birşey söyleyim sana ,
motosiklet bir hevesle başlar ve bu heves çoğu zaman bir motosikletin yanına geldiğinizde yada ilk sürüşten sonra biter , insanlar korkarlar , yapamayacaklarını düşünürler .
insanlar bazen motosiklete bir ulaşım aracından daha fazla anlam yüklüyolar soğumalar da bundan kaynaklanıyor olabilir.
-
22 Temmuz 2009, 22:50
alabilirsin bittabi.. istediğin tavsiye olsun.. bak burada bri yazmış bişiler.. üstelik forma şöyle biraz göz gezdirip arama motorlarını kullanırsan bu yazıdan daha kaliteli bir sürü başlığa da ulaşabilirsin
http://www.motosiklet.net/forum/moto...nler-icin.html
-
22 Temmuz 2009, 23:18
250 cc ile başla sonra pratiği geliştirerek büyütürsün önemli olan motorsiklet kullanmak değil onu zaptedebilmek
[B]Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum[/B]
-
22 Temmuz 2009, 23:52
niye 600 700 le başlayınca ne oluyo...bak sonra hava yapmak için motora binme...gazın kaçar kötü olursun....dikkat dikkat....
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR
-
23 Temmuz 2009, 00:06
motosiklet konusunda sakin olacaksın bu ilk kural.ikinci kural da birinci kuralı uygulayıp uygulamadığını teyit etmen olacaktır.üçüncü kural boyuna,kilona, motosikleti ne amaçla seçtiğin, kullanmak istediğini belirlemek olacaktır.kabaca 6 tane ana segment, tür var motosiklette..hangisine binersen bin,hangisine gücün yeterse yetsin öncelikle küçük ccli bir makina alman ve reflekslerini, aletin tepkilerini,dört tekerlekli araç sürücülerinin sana olan tutumlarını,trafikteki değerini bir güzel anlamalısın..üniverisiteye başlayınca daha 2.günden diploma vermediklerine göre,motosiklette de yüksek cc alet kullanmak hem cüzdan hem de yaşam müsrifliğidir.lütfen pişman olacağınız bir şey yapmayın,zira iki teker hata kabul etmiyor..esenlikler ve kasklı, dizlikli günler..
Türkiye köylüsü çalışkandır ve kafasının değerini bilir! Rüya dediğin şey de bizden oluşur işte / Ve minicik ömrümüzü yine bir uyku noktalar. (We are such stuff. As dreams are made on; and our little life. Is rounded with a sleep)
-
23 Temmuz 2009, 00:50
-
23 Temmuz 2009, 01:19
Arkadaşların dediği gibi tecrübe edinebileceğin bir makineyle başla veya eğitimini alıp uzmanlaş sonra yüksek cc bir alet al
-
23 Temmuz 2009, 01:42
arkadaşlar hepinize çok teşekür ederim
bu istediğim benim için çok eskiye dayalı çocuken isterdim cros hayranıydım ama şimdi yaş geçi zevklerde deyişti derdim hız yapmak deli gibi ortalıkta dengesizce dolanmak değil yılarca belki 100 150 yi geçmiycem ama kulandığım motorada güvenmek istiyorum açıkcası orda yazdım dedimki görüntüsü çok önemli görüntü delisiyim ama sanırım yanlış tabir ettim 150 200 lük bir cihazdan gelecek olan ses le 600 700 lükten gelicek ses çok farklı olucak belkide ben biraz güce hayranım evet bunu yönetmek gerçektende deneyim işi ama şebnem ablanında dediği gibi artık hayatı izlemek istemiyorum riskler sonuçta herzaman olucak 2 teker şeytan işi der araba kulananlar 150 lik motordada 600 lük r1 dede riski olucak korkularım yok değil 45 sn 90 sn ışıklarda parmak ucunda o araçla nasıl dururum korkusu var bende yada ortalık yerde devirme korkusu o zaman ne yaparım bilmiyorum motorun düştüğü yeri kazıp asfaltı üstüme çekmem lazım heralde kulanıcağım yada benim beyendiklerime baktım 170 200 kilo arası hepsi ben ise 60 kiloyum sadece anlıyacağınız abiler ablalar ne yaparım bilmiyorum ama 600 lük bir cihaz bakıcam r1 ler çok hoşuma gitti ama fiyat bakımından çok istiyolar 1 2 tane var 12 13m civarı belki onlara bakıcam tavsiyeleriniz için çok teşekür ederim hepinize tekrar
verdiğin acı bile artık hoşuma gidiyor
-
23 Temmuz 2009, 01:48
eass adlı üyeden alıntı
arkadaşlar hepinize çok teşekür ederim
bu istediğim benim için çok eskiye dayalı çocuken isterdim cros hayranıydım ama şimdi yaş geçi zevklerde deyişti derdim hız yapmak deli gibi ortalıkta dengesizce dolanmak değil yılarca belki 100 150 yi geçmiycem ama kulandığım motorada güvenmek istiyorum açıkcası orda yazdım dedimki görüntüsü çok önemli görüntü delisiyim ama sanırım yanlış tabir ettim 150 200 lük bir cihazdan gelecek olan ses le 600 700 lükten gelicek ses çok farklı olucak belkide ben biraz güce hayranım evet bunu yönetmek gerçektende deneyim işi ama şebnem ablanında dediği gibi artık hayatı izlemek istemiyorum riskler sonuçta herzaman olucak 2 teker şeytan işi der araba kulananlar 150 lik motordada 600 lük r1 dede riski olucak korkularım yok değil 45 sn 90 sn ışıklarda parmak ucunda o araçla nasıl dururum korkusu var bende yada ortalık yerde devirme korkusu o zaman ne yaparım bilmiyorum motorun düştüğü yeri kazıp asfaltı üstüme çekmem lazım heralde
kulanıcağım yada benim beyendiklerime baktım 170 200 kilo arası hepsi ben ise 60 kiloyum sadece
anlıyacağınız abiler ablalar ne yaparım bilmiyorum ama 600 lük bir cihaz bakıcam r1 ler çok hoşuma gitti ama fiyat bakımından çok istiyolar 1 2 tane var 12 13m civarı belki onlara bakıcam tavsiyeleriniz için çok teşekür ederim hepinize tekrar
al kardeş al bi seleye oturup gaz açtığında her şeyi daha iyi anlarsın....inşallah...hayırlısı olur...
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler