Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CBR-(ABS) Serisi Türkiye'ye Gelmeyecek!

REKLAM ALANI
    mustafatuzlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011)
    Merhabalar;

Uzun Bir Süredir CBR 600RR ve 1000RR ABS Serisi Hakkında Araştırma Yapıyorum.Testler,Sonuçlar ve Kullanıcı Yorumları Hep Olumlu Yöndeydi.Açıkcası Var Olan Motorumu Satıp 600RR ABS Almayı Düşünüyordum.

İstanbul'da Bulunan Bir HONDA Mağzasına Telefon Açıp detaylı bilgi almak istedim. Ancak Duyduklarım Biraz Hayal Kırıklığı Yaşattı. Yetkili Kişi Bana " HONDA, Kendi Bünyesinde Aldığı Karar ile Uzun bir Süreçte, Türkiye'ye CBR ABS Serisi Satmayacaklarını ve Bununda Sebebi Olarak Servis Yetmezliğini ileri sürdüğünü" Söyledi.

Açıkcası Bunun Sadece SERVİS YETMEZLİĞİ oldugunu sanmıyorum.Ücretini Verseniz Dahi , Honda Türkiye'ye Motoru Göndermiyor.. Bakalım Süreç Bize Ne Gösterir...

Bilmeyenler İçin Kısa bir Hatırlatma Yapmak İstiyorum;

Honda, Çok Kısa bir Süre Önce Cbr 600 RR ve Cbr 1000 RR Motorları İçin Abs-Fren Sistemi Geliştirip Piyasaya Sürdü. Çift Abs Motoru ve Tek Beyine Sahip Olan Bu Motorlar , Islak Zemin ve ANİ Frenleme Korkusu Olan Sürücüler İçin Kesinlikle Rahatlık Sağlıyor.

Bununla Beraber, Bazı Güvenlik Önlemleride Alınmış. ABS Sistemine Güvenip,Özellikle Ön Freni Tam Sıkan Sürücülerin, STOPIE(Arka Tekerin Havalanması) Durumunda Düşmemeleri İçin Arka Fren otomatik Devreye Giriyor.

Açıkcası Ne kadar Etkili Oldugunu Merak Edip , Hemen Video Araştırmaya Başladım.İzlediğim Videolar,Gerçekten ABS Sisteminin Hakkını Verdiğini Gösterdi. Sizin İçin Aralarından En İyilerinin Linkini Aşağıda Topladım.

Super Sport Motorlarında, ABS Fren Olurmu? Diye Düşünenler Olacaktır Mutlaka. Şahsen İstanbul Trafiği ve Ehliyetli Magandalardan Korunmak İçin Bir Nebze yararlı Olacaktır Diye Düşünüyorum. Ancak Pistlerde Yarışan Arkadaşlar, Bazı manevralar İçin (Viraj Öncesi Teker Kaydırma vs..) ABS'e Sistemine Hoş Bakmayabilirler. YOL için ABS , Pist İçin Hidrolik Fren İyidir Diyerek Gerisini Sizin Fikirlerinize Bırakıyorum.

Umarım HONDA Sorumluları , Bu kararlarını 2.Kez Düşünürler...

SAYGILAR M.TUZLU

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Honda'nın kombine ABS sistemi standart frenlere kesinlikle tercih edilir. Yurt dışındaki kullanıcılar "C-ABS'li bir 600RR kullandıktan sonra standart frenli modeli asla sürmek istemeyeceksiniz" diyorlar. Türkiye'ye getirilmeme kararı çok talihsiz olmuş.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İnsan canının hiçe sayılması mantığında bişey bu! Parasıylada alamamk nasıl bir durumdur???

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    fiyat farkı ne kadar olurdu acaba gelseydi onuda merak ediyorum belkide istedikleri satış rakamlarını yakalayamayacaklarını düşünmelerindende olabilir doğacak fiyat farkından...
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

mustafatuzlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011)
    Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda'nın kombine ABS sistemi standart frenlere kesinlikle tercih edilir. Yurt dışındaki kullanıcılar "C-ABS'li bir 600RR kullandıktan sonra standart frenli modeli asla sürmek istemeyeceksiniz" diyorlar. Türkiye'ye getirilmeme kararı çok talihsiz olmuş.
    Kesinlikle Haklısın...!

Motosikleti
    06" Honda Cbr 125 R(Satıldı) / BekleniyoRR :)
    paranla rezil oluyorsun bu ülkede
    [B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Sanirim Turkiyeki ilk ve tek absli 600rr benimki olmus.

biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    yeni konu diye dalmıştım ama vay be kaç sene geçmiş yine yok biz aldik yine abs yok http://www.motosiklet.net/forum/moto...eni-motor.html bari opsiyon olarak getirseydiniz

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Parasini odemeyi goze aldiniz halde absli getirmemelerini aklim almiyor. Sene olmus 2015. Neredeyse avrupada abs zorunlu olacak ama Turkiyeye getirmiyorlar.

Motosikleti
    nc750x
    Ben zamanla bu ABS gibi önemli teknolojilerin ülkemize getirilmemesiyle ortaya çıkan ve müşteriye verilen değerin düşüklüğünün gösteren bu tür yanlış pazarlama stratejilerinin HONDAyı giderek daha arkalara iteceğini düşünüyorum. KTM gibi hızla gelişen ve güvenlik ile gücü birlikte sunan müşterilerinin isteklerini dinleyip hızla cevap veren firmaların ise daha ön plana çıkacağını düşünüyorum.

Honda zaten otomobilde yıllar içinde baya bir kayıp yaşadı. Nasılsa kaliteli üretiyoruz mantığı artık yeterli değil. Sadece motosikletlerinde değil otomobillerinde de benzer bir politika izliyor. Bunu sahibi bulunan grubun diğer bazı şirketlerinde de görüyoruz. Honda Japonyayla ilgili bir durum olduğunu sanmıyorum.

Abi adamlar zaten satıyorlar. Sen al alma fark etmiyor. Sen almasan başkası alıyor. Piyasası var. Servisi güçlü. Ben şahsen sadece bu yaklaşımlarından ötürü bir sonraki motorumu honda olarak yenilemek istemiyorum. CBF yeter.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler