Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Motorumu buldum ama fikrinizi sormalıyım!

REKLAM ALANI
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Zannederim biraz olsun tecrübeli ve bu işi incelemiş adamsın.Buradaki arkadaşlarımın fikirlerinin sağlam olduğunu bildiğim halde kendi düşünceni uygulaman taraftarıyım.Tavsiye üzerine aldığın bir motoru sahiplenmek zordur.Kendi isteğinle aldığın motor seni yolda koyup olduğu erde bırakıp,eve gelsen bile sana koymaz.Yavsiye motor ağır motordur.Senin seçimin değildir.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    baklawah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS650A Classic "Custom"
    Alıntı DARKDIAMOND adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zannederim biraz olsun tecrübeli ve bu işi incelemiş adamsın.Buradaki arkadaşlarımın fikirlerinin sağlam olduğunu bildiğim halde kendi düşünceni uygulaman taraftarıyım.Tavsiye üzerine aldığın bir motoru sahiplenmek zordur.Kendi isteğinle aldığın motor seni yolda koyup olduğu erde bırakıp,eve gelsen bile sana koymaz.Yavsiye motor ağır motordur.Senin seçimin değildir.
    bunu dikkate alacağım.

Alıntı Gnusher adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amacım ortalığı ya da kafanızı karıştırmak değil ama bu segmentte son zamanlarda görünüş olarak en beğendiğim makine keeway in land cruiser modeli. İkinci elleri de sizin aklınızdaki fiyattan pek uzak sayılmaz. Özellikle turuncu renk olanlarını incelemenizi tavsiye ederim. Fiyat olarak makul olan bir ilan:

http://www.sahibinden.com/land_cruis...XQQdisplayitem
    arkadaşım kafa öyle bir halde ki artık daha fazla karışmaz yani, o yüzden sorun yok. bu arada keeway markasıyla pek ilgilenemedim, fena değilmiş verdiğin örnek, ama fiyat aralığı yüksek nedense. yine de bisan roadstar diyorum.

motor 59bin km'de bir arkadaşda şöle demiş 93 model motoru olan neyapsın yaksınmı orası öyle ama 93 model motor alıpta 60'bin km olan motoru alıpta paramı ve kendimide yakamam uzak dur kardeş

CengizhanD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 '09 ve Orijinal Honda Kinetic '00
    bu akşam 2000 model kawasaki zx6 gördüm.davulun sesi hoş gelir misali yanına yaklaştım.hiçte beğenmedim belli ki yorgunluk var.daha önce kaç model dedim , 2000 dedi satarım sana dedi.kaça dedim 10 ver yeter dedi.içimden "sie" dedim , güldüm geçtim buna.9,500 yaparım dedi.ben o paraya 250r alırım deli gibide binerim ülen.

velasılkelam eski eskidir.

klasik ?..

haa o ayrı...

ama bu motosiklette onu göremedim.
    Ayvalık Motosiklet Tutkunları (A.M.T)

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Bizim milletin mantığı ben şu paraya aldım bana şu kadara maloldu şu paradan aşağısına satmam mantığı. Herkes aynı düşüncede.

Ama mal ortada kardeşim bilmem kaçbin km binmişsin. Şukadar sene üstünde kalmışsın. Bunun karşılı sadece bakım yada tamir masrafi değil ki. Amortisman denen birşey var.

Zaman geçtikce Her malın Amortisman değeri düşer. Sonra hurda sınıfına girer. Daha sonrada Klasik.

Bu nedenle alırkende satarkende buna dikkat etmek lazım.

Ben 93 model 59.000 kmde bu motoru aldığımı varsayıyorum.

300 tl alımsatım.
    100 tl bakım.
    500 tl aksesuar.
    500 tl sürpriz tamir masrafı edeceğim ( en az 500 sürpriz + sürpriz ihtimali de var )

Sonra bu motoru satma zamanı gelince yaptığım masrafı hatırlayacağım ve aldığım fiyatı da ekleyince karşıma çıkan rakam ne olmalı sizce ?

O motosiklet 1.500 TL ye alınırsa Ok. Ama daha fazlası olmamalı. Olmamalı çünkü bukadar masrafı yaptıktan sonra bile en fazla edeceği yine 1.500 TL ye ancak alıcı bulur.

Bukadar masrafı yaptıktan sonra bi 10.000 binilmiş 1-2 sene geçmiş aksesuarlar eskimiş ve yeni arızalar çıkmaya başlamış lastikler bitmiş korozyon çoğalmış. boya kötü durumda v.s. v.s........

Kısacası Tamir etmek ayrı zevk Temizlemek ayrı zevk Gezmek ayrı zevk..

Ne olursa olsun Allah kaza bela vermesin.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler