Selamlar ben foruma yeni üye oldum adım Tolga İstanbulda oturuyorum, 27 yaşındayım.Kendime bugun itibari ile başlangıç motoru olarak Ninja 250R (yeşil)(0 km) aldım. Bi 50-60 km kadar kullandım, ehliyeti 2007 de aldım bu sure zarfında yazlıkta scooter kullanarak motoru biraz tecrube ettim (Honba Beat) istedigim tipte bi motoru almam 2009 oldu, bu arada 9 senedir de araba kullanıyorum ve arabam duruyor onuda kullanıcam. Motorda trafikte arabaların arasına öle pek giremiyorum gerci onlar gibi trafikte bekliyorum bende maksat baştan sakatlık cıkarmayalım
benim asıl sorum ise tabiki 600 cc lik bi motor almak hayalim, ama hani diyoruz ya biraz tecrübe et diye, araba da dendiği zaman anlıyorum ama motorda tecrübe dediğimiz şey tam olarak neyle ölçülür ? yaptığımız km. süre ve hangi faktörler etkilidir, çok tehlikeli makinalar oldukları cok belli zaten gaz tepkilerinden, peki bi insan nezaman "tmm ben artık 600 e gececem demeli" ??
Tahminimce bi 2 sene kadar kullanacam bu motoru her halükarda ama yinede sizlerin fikirlerini almak istedim
Teşekkürler..