a2 ehliyet alcak arkadaşlar için...
-
04 Temmuz 2009, 20:58
birde ben soru sorayım size
iki araç var , birisi göbeğe girmiş ve dönüyor , diğeri de bu dönen aracın sağında kalan taraftan göbeğe yaklaşıyor , yol hakkı kimindir ? şekil çizmedim şimdi siz hayalinizde canlandırın.
parmak kaldırın ama , hep bir ağızdan olmasın
Reklamlar
-
04 Temmuz 2009, 21:35
eftelya adlı üyeden alıntı
birde ben soru sorayım size
iki araç var , birisi göbeğe girmiş ve dönüyor , diğeri de bu dönen aracın sağında kalan taraftan göbeğe yaklaşıyor , yol hakkı kimindir ? şekil çizmedim şimdi siz hayalinizde canlandırın.
parmak kaldırın ama , hep bir ağızdan olmasın
hangi tali yoldan gelirse gelsin araç herzaman kavşaktaki araca yol vermek zorunda diye biliyorum. yani yol hakkın önce kavşaktaki aracındır.
-
04 Temmuz 2009, 21:40
-
04 Temmuz 2009, 22:06
tali yol yokkk, bulvarda bi göbek düşün , bir araç göbeğe girmiş dönüyor diğeri göbeğe yaklaşıyor , göbekten dönen diğer aracın geçmesini mi beklemeli yoksa diğer araç durup göbekten dönene yol mu vermeli ?illa çizdireceksiniz yani
dur bak
şekil bu , simdi çözün soruyu
tamam, yine yol üstünlüğü B aracındadır. A aracı B aracına yol vermek zorundadır. zaten A aracı kavşağa girmeden yol sonunda yol ver tabelası vardır veya olması gerekir.
-
05 Temmuz 2009, 04:50
tali yol yokkk, bulvarda bi göbek düşün , bir araç göbeğe girmiş dönüyor diğeri göbeğe yaklaşıyor , göbekten dönen diğer aracın geçmesini mi beklemeli yoksa diğer araç durup göbekten dönene yol mu vermeli ?illa çizdireceksiniz yani
dur bak
şekil bu , simdi çözün soruyu
ışık yoksa trafik polisi çağırılmalı polis ilk önce kimi geçirirse o geçer...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:50 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:42 AM ----------
G.BEREKET adlı üyeden alıntı
Sınav soru cevapları ne zaman açıklanır? Yani internete düşer.
en geç çarşamba gününe kadar internette yayınlarlar arkadaşım.
17 temmuz'da da sonuçlar açıklanacakmış
-
05 Temmuz 2009, 06:34
göbege giren vasita önceliklidir... yani A nin beklemesi gerek..
göbege girdimi sabaaaaaaaahaaaa kadar dön...
sözlükten baktim simdi dairesel tek yönlü trafik akışı deniyormus türkce..(kreisverkehr)
yani yol hakki dairede olanindir...
Ama bunun TR de uygulanmadigini gördüm...
-
05 Temmuz 2009, 13:11
kontrolsüz kavşaklarda yol kavşağa önce girenindir.
yani bir başka deyişle, baktınız kavşağa girmek üzeresiniz ve sizinle aynı anda kavşağa girmeye hazırlanan bir başka araç var, gazı kökleyin, önce siz girin kavşağa...
-
05 Temmuz 2009, 19:58
-
06 Temmuz 2009, 14:26
evet geçiş hakkı göbeğe giren yani B aracınındır ama Türkiyede kesinlikle bu kural tam tersi şekilde işliyor . göbeğe giren araçlar bekliyorlar, diğer araçlar geçip gidiyor sonra onlar geçiyor .
-
06 Temmuz 2009, 14:48
-
06 Temmuz 2009, 16:35
evet geçiş hakkı göbeğe giren yani B aracınındır ama Türkiyede kesinlikle bu kural tam tersi şekilde işliyor . göbeğe giren araçlar bekliyorlar, diğer araçlar geçip gidiyor sonra onlar geçiyor .
teoride böylede neden trafikte bambaska???
-
06 Temmuz 2009, 16:42
o değil de beş dakkalık sınav için insanları 45 dakika alıkoyan yetkilileri burdan kın kın kınıyorum...artı iki dakkalık direksiyon sınavı için bizi 22 gün bekleten yetkililere de te'essüf ediyorum ve de son olarak sertifika için de bi 10 15 günümüzü yiyecek olan ilgililere de ne desem bilemiyorum yani nası bi saçmalık nası bi sistem...
fakat bütün bunlara rağmen ortalık apaçi dolu trafik canavarı dolu tabi o gibi insanların da annelerini selamlıyorum burdan...
[B][COLOR="Black"]LAUBALİLİKTEN HOŞLANMAM, CİDDİYETİ SEVERİM, DİSİPLİNE HAYRANIM[/COLOR][/B]
-
06 Temmuz 2009, 17:03
souvarine adlı üyeden alıntı
o değil de beş dakkalık sınav için insanları 45 dakika alıkoyan yetkilileri burdan kın kın kınıyorum...artı iki dakkalık direksiyon sınavı için bizi 22 gün bekleten yetkililere de te'essüf ediyorum ve de son olarak sertifika için de bi 10 15 günümüzü yiyecek olan ilgililere de ne desem bilemiyorum yani nası bi saçmalık nası bi sistem...
fakat bütün bunlara rağmen ortalık apaçi dolu trafik canavarı dolu tabi o gibi insanların da annelerini selamlıyorum burdan...
hazır başlamışken erzurum'da vatani görevini yapmakta olan dayımızın oğluna bi şey yok mu?
-
06 Temmuz 2009, 17:18
bu konuda sana katılıyorum hocam, sınavı 11.05 de bitirmeme rağmen 40 dk bekledik öle oturan boğalar gibi, sadece bende değil, benim gibi olan 6-7 arkadaşda buna dahil.
-
06 Temmuz 2009, 17:39
şimdi biladerler...şu anda bulunduğum odanın tam olarak 6 kat altında 2009 model henüz 120km'de aslanlar paşalar koçlar gibi siyah gri bir S&T GV250 duruyor (maşallah diyelim), tam karşımdaki masanın üzerinde shoei multitech flip up kask ve çeşitli türde koruma ıvır zıvır eşyalar yatıyor...bu sıcakta sokak aralarında dolanmaktan imanım gevredi, yağ soğutmalı motorum bu tarz sürüşlerde randıman vermiyor, yoruluyor...bana yazık değil mi?motoruma yazık değil mi?
çıksam diyorum anasını satayım, çevirmede yakalansak, ehliyetli arkadaş çağıracağım, ehliyeti var ama motorun değil kullanmak motorun üzerinde durmayı bilmiyor....polis motoru herife teslim etse 50 metre sonra ben alacam, neden?çünkü adam bilmio kullanmayı, ama ehliyeti var...
malum yollar tuzak, herifin birinin tamponu sıyırsam, ehliyetsizim diye ben suçlu olacam, üstelik düştüğümle kalacam...
ya böyle bi hayat böyle bi eziyet yok bilader...eyüp peygamber gibi oldum ya sabır ya sabır yatıyorum allahın günü...hay ben böyle sistemin, böyle mentalitenin...
[B][COLOR="Black"]LAUBALİLİKTEN HOŞLANMAM, CİDDİYETİ SEVERİM, DİSİPLİNE HAYRANIM[/COLOR][/B]
-
06 Temmuz 2009, 18:18
15 gün erken doğmadığımız için 18 nisana giremedik bunun için kızgınım sanki 15 günde birşey değişicek sınav günü yaşım tutuyor hadi onuda boşverelim sınava girdikten sonra 1 ay beklemenin anlamı nedir ?
Sen Vodafon Gibi Anı Yaşarken Seni Turkcell Gibi Heryerde Çekemem...
-
06 Temmuz 2009, 18:21
ehliyeti alan er ya da geç alıyor...bu yaptıkları saçmalık ehliyet almayı zorlaştırmak değil, sadece geciktirmeye yarıyor. ben ehliyet almanın bu kadar kolay olmasına karşıyım ama 3 ayda bir sınav yapıp, o sınavdan sonra da insanları 5-6 hafta bekletmenin hiç bir manası yok, ehliyeti alan yine alıyor...sınavı zorlaştırsalar, parkuru zorlaştırsalar ama bu işi makismum bir haftada halletseler, mümkün bu...sorun kısaca bu bence, ehliyet almanın GEÇ OLMASI FAKAT GÜÇ OLMAMASI...
-
06 Temmuz 2009, 18:49
ehliyeti alan er ya da geç alıyor...bu yaptıkları saçmalık ehliyet almayı zorlaştırmak değil, sadece geciktirmeye yarıyor. ben ehliyet almanın bu kadar kolay olmasına karşıyım ama 3 ayda bir sınav yapıp, o sınavdan sonra da insanları 5-6 hafta bekletmenin hiç bir manası yok, ehliyeti alan yine alıyor...sınavı zorlaştırsalar, parkuru zorlaştırsalar ama bu işi makismum bir haftada halletseler, mümkün bu...sorun kısaca bu bence, ehliyet almanın GEÇ OLMASI FAKAT GÜÇ OLMAMASI...
çok doğru söylemişşin şaçma sapan bir sınav için bu kadar beklemeye gerek yok
-
07 Temmuz 2009, 15:19
-
07 Temmuz 2009, 15:24
resminde bayağı iyimiş
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler