Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Bu kadar zormu bir motosiklet yapmak ?

REKLAM ALANI
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Bir de kesin hukum verilmis bir konuda.
    Nedir o?

"Turkiye hep yapamazsin diyenler yuzunden bu hale geldi"

Sanki bir otorite var.
    Bisey yapilacagi zaman ona gidip soruluyor.

-Abi biz otomobil yapacaktik!
    -Nayiiirr. Yapamazsiniz...

-Abi motosiklet uretsek diyoruz!
    -Nayiiiir uretemezsiniz.

Yahu yapacam demisiz de kim engellemis?

Buyursunlar yapsinlar, ellerini tutan mi var.

Halbuki asil sorun, yapamayacagimiz halde, her halti yapabiliriz zannetmemizden kaynaklaniyor.

Ulem bunu ben de yaparim.
    Ne var anasini satiyim.

Zihniyeti yuzunden ulke bugun bu halde.

Bu millet bugun izin verilsin, evinin projesini kendi çizer, statik hesaplarini da korsan bilgisayar programiyla yaptirir.

Ev basina çokunce de yetkililer uyuyormu diye en çok o bagirir.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu millet bugun izin verilsin, evinin projesini kendi çizer, statik hesaplarini da korsan bilgisayar programiyla yaptirir.

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İş imkanı beklemek değil işte, o imkanı yaratsınlar o zaman!
    Kimse sana imkan yaratmaz, babandan başka. Baban da böyle bir imkan yaratmıyorsa tamamiyle kendi çabalarındır tüm hayatın
    Neyse konu uzar da uzar. Ama imkansız dediğimiz şeyler Türkiye şartlarında imkansızdır belkide, belkide zor ama imkansız değildir.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

Motosikleti
    '93 Yamaha Virago XV535, '94 Yamaha DT 125R
    hocam biz yıllarca yakınmadık mı 250 lik yarış motorları gelsin diye bu ülkeye niye gelmedi millet 600 lükleri alsın diye daha çok kazansın diye . 125,150,250 cc bunlar ülkemizde en çok tercih edilen motorlar ama kaç tane japon model olsada bu cc lerde sadece 1 tanesini getirio neden tek bitane getirrim mecbur bunu alır mantığı tekelcilik değilmi bu

Dr.MZÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki DL650 + Hero Xpulse 200
    Nedir o?

Sanki bir otorite var.

-Nayiiiir uretemezsiniz.

Halbuki asil sorun, yapamayacagimiz halde, her halti yapabiliriz zannetmemizden kaynaklaniyor.

Ne var anasini satiyim.

SÜper örnek

Motosikleti
    Nedir o?

Sanki bir otorite var.

-Nayiiiir uretemezsiniz.

Ne var anasini satiyim.

hocam 4 ayda 4 tane araba yapmış bu ülke 1961 de sen hala neden bahsediyosun ya

Nedir o?

Sanki bir otorite var.

-Nayiiiir uretemezsiniz.

Ne var anasini satiyim.

Haklılık payın çok yüksek, aynı şeyden bahsediyoruz aslında, ama bahsetmediğimiz şey ise imkansızlıklar. Kimse evinin projesini kendi çizmesin, ama kimsede beyin göçünü küçümsemesin. O göçüp giden cevherler imkansız diyebileceğimiz şeyleri başarabilecek insanlar. Aynı dili konuşsakta bu gece frekanslar ayrı telden çalıyor belkide
    3. Kez yazıyorum, verin 1 milyon dolar istediğiniz özelliklerde motoru yapayım

Motosikleti
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kimse sana imkan yaratmaz, babandan başka. Baban da böyle bir imkan yaratmıyorsa tamamiyle kendi çabalarındır tüm hayatın
    Neyse konu uzar da uzar. Ama imkansız dediğimiz şeyler Türkiye şartlarında imkansızdır belkide, belkide zor ama imkansız değildir.
    İş kurmak istiyorsan, riski göze alıyorsan giyiyorsun takımları gidiyorsun bir franchise fuarına, portakal suyu satan alışveriş merkezi standı açmak için franchise ön anlaşması yapıyorsun. Ardından gidiyorsun ön anlaşmayla bankaya, 15-20 bin dolarlık kredi alıyorsun. İki adım yer değiştirebilir, tercihen 20-30 bin liralık tüketici kredisi alırsın. Gidiyorsun AVM'ye, standın herşeyi franchise firmasından geliyor, sen de çalışmaya başlıyorsun.

Bu yöntemle yüzbinlerce lira kazanan ondan fazla insanla röportaj yaptım. Baba parasına gerek yok, çalışırsan oluyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:57 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:56 AM ----------

Alıntı DeaD_Rider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yahu 4 tane araba yapmak beceri değil işte, ondan bahsediyoruz! Beceri marka yaratmak, değer oluşturmak. 8 silindirli Chevrolet motorunu ortadan ikiye bölüp, kopyalayıp 4 silindirli araba yapmışız işte.

İş kurmak istiyorsan, riski göze alıyorsan giyiyorsun takımları gidiyorsun bir franchise fuarına, portakal suyu satan alışveriş merkezi standı açmak için franchise ön anlaşması yapıyorsun. Ardından gidiyorsun ön anlaşmayla bankaya, 15-20 bin dolarlık kredi alıyorsun. İki adım yer değiştirebilir, tercihen 20-30 bin liralık tüketici kredisi alırsın. Gidiyorsun AVM'ye, standın herşeyi franchise firmasından geliyor, sen de çalışmaya başlıyorsun.

Bu yöntemle yüzbinlerce lira kazanan ondan fazla insanla röportaj yaptım. Baba parasına gerek yok, çalışırsan oluyor.[COLOR="Silver"]
    15 bin lira kredi alamıyorum şu anda iş kurmak için. 20 bin lira nakitim var, 15 bin lira eksiğim. Yolcu taşıma hattım var 80 bin lira değerinde, minibüsü alamıyorum vergi levham olmadığı için. Verin krediyi minibüsü alıp vergi levhamı da alıcam 80 bin liralık hattım var, net kazancım 3 bin lira olacak diyorum. Kaç tane banka gezdim biliyor musun?

Motosikleti
    Honda
    Eeee?
    Nerde arabalar????

Pantolonun kralini yapiyoruz.
    Takim elbisenin en kalitelisini.....

Deri dedinmi akan sular durur.

Kaç tane dunya çapinda markan var?

Bir Turk televizyon ureticisi, bugun bir çok markanin yeni kesfettigi sistemleri, yillar once yapti.
    Kim taniyor?

Biraz samimi olmak lazim.
    Sen hele evindeki, beyaz esyaya bir bak.
    Kaç tanesi Turk mali.
    Istisnasiz, her turlu beyaz esyayi, Turk ureticiler yapiyor.
    Senin evinde kaç tane Turk mali var?

Bunu kinamak için yazmiyorum.
    Neden baska bir markayi tercih ettigini dusunursen, motosiklet macerasinin sonunu da tahmin etmek zor olmaz.

Burada bahsedilen sey, neden olmayacagidir.
    Yoksa olamayacagi degil.

Hocam yine diyorum aynı dili konuşuyoruz fakat bu gece frekanslar farklı olamayacağından değil neden olmadığından, olması için ne yapılması gerektiğinden bahsetmek lazım.

Motosikleti
    Olması için yapılması gerekenler:

Devlet ciddi bir teşvik ve vergi indirimi sağlayacak, bu indirimlerden yararlanan da parayı vurup kaçmayı planlayan biri olmayacak

Bu arada, son 30 yıl içinde dünya piyasalarına yeni giren kaç marka sayabilirsiniz

Otomotivde: Proton, Tata, Ssangyong, üç-beş Çinli (10-15 yıl sonra aralarından sadece 2-3 tanesi ayakta kalacak)

Bitti

Dünyada motosiklet üretmeye son 30 yıl içinde başlayanlar? Hyosung 1957'de, motor kolu 1978'de kuruldu.

Motosikleti
    Honda
    Hocam yine diyorum aynı dili konuşuyoruz fakat bu gece frekanslar farklı olamayacağından değil neden olmadığından, olması için ne yapılması gerektiğinden bahsetmek lazım.
    Yahu aslinda ayni seyi konusuyoruz.
    Yani itiraz ediyor gibi gorunsekte, bu konuyu açan arkadasin yaptigi çikislar gibi seyler benim çok hosuma gidiyor.
    Ulkemin gelecegine olan inancimi arttiriyor.
    Bu beyinler dogru yonlendirilirse, belki birgun biseyler gerçeklesir.
    Ama dogru yonlendirmeden bahsediyorum.
    Hayallerin içinde bogulmaktan degil.

Motosikleti
    arabalar nerde biliomusun arkadaşım Eskişehir TÜLOMSAŞ Müzesi bahçesinde, özel olarak yapılan camlı garajda duruyor bitane devrim otomobili ve hala çalışıyo . diğerleri devlet tarafından hurdaya ayrıldı ne zaman ayrıldı biliomusun üretiminin bittiği gün benzini bitti diye . hurdaya ayrılanlardan bi tanesinin motoru hangi fabrika hatırlamıyorum yıllarca jeneratör olarak sorunsuzca kullanıldı.

Motosikleti
    Honda
    3. Kez yazıyorum, verin 1 milyon dolar istediğiniz özelliklerde motoru yapayım
    Lucas,
    1 milyon dolar, senin benim için buyuk para.
    Bu nedenle bana da bu para olsa, uzay mekigi bile yaparim gibi geliyor.

Fakat rakamlara bakilinca olay oyle olmuyor.

Bak basit bir ornek vereyim.
    Kawasaki yillardir motosiklet yapar.
    Yani adamlarda hazir yapilmisi var.
    Sifirdan icat çikarmiyorlar.
    ZX10R 'nin geçen yil yeniledikleri ve gelistirdikleri modeli için harcadiklari para, 20 000 000 dolar.

Sifirlar gozlerini karistiriyorsa, yaziyla yazayim.
    Yirmimilyon dolar.

Bu hazir kurulu fabrikada, tum muhendisler de mevcut ve teknolojik imkan had safhadayken harcanan para.
    Onu birak,
    bizim Kenan'in su an kullandigi motosikleti bile yapamazsin o parayla.
    Kenan'in bindigi motosiklet daha pahali.

Fakat çok daha onemli bir sorun var ve bu olayin bile baslangiç noktasi o.
    Onu da sonra yazarim.

Motosikleti
    hocam bu konu daha çok uzar gibime gelio =) ama sonuç olarak biz inanırsak bu işi yaparız iktisadi olsun olmasın tmm belki bi anda R1 yapamayız ama güzel bi motor yaparız ve ben hala daha ucuz olacağı konusunda direniyorum =) demir döküm tesislerimiz var kaporta için kalıplarımız preslerimiz var mühendislerimiz var iş gücümüz bi hayli var bu motor üretilse türkiyede alacak vatandaşımızda var . =) var oğlu var =) . bide petrol olsa ne güzel olur heee =P iyi geceler herkese istemeden birilerini kırdıysam affedin benim düşüncelerim bu yönde

Motosikleti
    hocam bu konu daha çok uzar gibime gelio =) ama sonuç olarak biz inanırsak bu işi yaparız iktisadi olsun olmasın tmm belki bi anda R1 yapamayız ama güzel bi motor yaparız ve ben hala daha ucuz olacağı konusunda direniyorum =) demir döküm tesislerimiz var kaporta için kalıplarımız preslerimiz var mühendislerimiz var iş gücümüz bi hayli var bu motor üretilse türkiyede alacak vatandaşımızda var . =) var oğlu var =) . bide petrol olsa ne güzel olur heee =P iyi geceler herkese istemeden birilerini kırdıysam affedin benim düşüncelerim bu yönde
    Bunların hepsi Fransa'da da var ama Fransız motosiklet firması yok

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Bir Türk'e 5 dakikalık iş ver, sana o işin neden yapılamayacağını yarım saat boyunca anlatsın

Tubitak'ta tasarlanıp gerçekleştirilen bir proje. http://www.ozgurlukicin.com/haber/pardus-italyada-kapak-konusu/

Önünde saygıyla eğildiğimiz, adeta taptığımız Japon devleriyle dalga geçiyolardı Amerika'lılar bundan 50 yıl önce. 50 yıllık Amerikan filmlerinden basit bir sahne. Radyo dinleyen adam radyonun bir anda bozulduğunu fark eder. Arkasını çevirir bakar Japon malı. Güler, " haha tabii ki Japon malı ne olacaktı ki" der fırlatır radyoyu. Bugün Japonların nelere kadir olduğunu bir daha hatırlatmaya gerek yok.

Bu işler çalışkanlık, azim ve sabır ister bolca.

Bir de hainler olmasın. Yaparız
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

Türk milletine "siz düşünemezsiniz ,siz yapamazsınız , siz üretemezsiniz " şeklinde akıl veren zihniyet ..
    Yerin dibine batsın ,kahrolsun.................
    Üzülmeyin arkadaşlar....
    Savunma sanayini 20 yıldır elimden geldiğince amatör olarak izliyorum...
    Nerden nerelere geldik ,ne aşamalar yaptık , neler tasarlayıp üretiyoruz ....
    ...."şaşarsınız".....

rizakara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kırmızı MCT 250
    Fransız da varmış
    http://www.motosiklet.net/forum/son-haberler/62862-siradisi-fransiz-roadstar-voxan-nefertiti-2009-a.html

Bunların hepsi Fransa'da da var ama Fransız motosiklet firması yok

Tamamen Beleş ve ihtiyac da var .Ama şirketinde linux kullananlardan bile bir çogu başka sürümleri kullanıyor .
    Niye ? her şeyi tamamı diye güvenmiyoruz - kullanıcı olarak zorluğa katlanıp destek olmuyoruz. ne kadar çok kullanıcı olursa sorunların çözümü kolaylaşır.

Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir Türk'e 5 dakikalık iş ver, sana o işin neden yapılamayacağını yarım saat boyunca anlatsın

Tubitak'ta tasarlanıp gerçekleştirilen bir proje. http://www.ozgurlukicin.com/haber/pardus-italyada-kapak-konusu/

Önünde saygıyla eğildiğimiz, adeta taptığımız Japon devleriyle dalga geçiyolardı Amerika'lılar bundan 50 yıl önce. 50 yıllık Amerikan filmlerinden basit bir sahne. Radyo dinleyen adam radyonun bir anda bozulduğunu fark eder. Arkasını çevirir bakar Japon malı. Güler, " haha tabii ki Japon malı ne olacaktı ki" der fırlatır radyoyu. Bugün Japonların nelere kadir olduğunu bir daha hatırlatmaya gerek yok.

Bu işler çalışkanlık, azim ve sabır ister bolca.

Bir de hainler olmasın. Yaparız
    yani yahudiler mahudiler değil bizim (alıcı , satıcı , memur ) kendi çıkarlarımızın yönlendirdiği tercihlerimizin toplamı engel oluyor. Eskiden çin malı ayakkabımı vardı ? Biz üretemiyorduk ? . İthalatcımız kar marjı yüksek diye getirdi , Devletimiz kolay toplanan peşin vergi diye izin verdi , Alıcımız ucuz diye aldı .
    Sonucta yerli ayakkabıcı ya battı yada imalatını çinlendirdi , biz işsiz kaldık. Bu süreç gelişirken de gidişatı görüp önlem alması gerekenler ise bir şey yapmadı.

Lifan çinlisi yerli üretim yapacaktı , fabrikayı kurup sitelerinde yerli yansanayici ve servis vb arıyordu . Şimdi siteleri bile kapanmış acaba ne oldu ?

3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler