13.Aşağıdakilerden hangisi endüksiyon bobininin görevidir?
A) Aküyü şarj etmek
B) Yakıt-hava karışımını ayarlamak
C) Yüksek gerilim üretmek
D) Ateşleme yapmak
13.Aşağıdakilerden hangisi endüksiyon bobininin görevidir?
A) Aküyü şarj etmek
B) Yakıt-hava karışımını ayarlamak
C) Yüksek gerilim üretmek
D) Ateşleme yapmak
*KyMcO[B][COLOR="Black"][/COLOR][/B]*:bounce:[U][/U]
Endüksiyon bobini yada ateşleme bobininin ateşleme için yeteri kadar kıvılcım perendesini kaydetmek ve ateşleme gerilimi üretmektir.
C)yüksek gerilim üretmek
Bazen gidilecek yere en çabuk varmanın yolu; Mola vermektir...
bende c diye biliyorum sizdemi 4 temmuzcu
Sen Vodafon Gibi Anı Yaşarken Seni Turkcell Gibi Heryerde Çekemem...
bobin nedir? bir makara üzerine sarılmış teller demektir, bu teller ne kadar çok sarılırsa elektrik akımı o makara etrafındaki tellerde ilerlerken gerilim, o kadar yükselir ve ateşleme için yeterli gerilime ulaşır...dolayısıyla cevap C dir
[B][COLOR="Black"]LAUBALİLİKTEN HOŞLANMAM, CİDDİYETİ SEVERİM, DİSİPLİNE HAYRANIM[/COLOR][/B]
arkadaşlar sizin zorlandığınız sorular yokmu ?
slm
1-kulağından kan gelen kazazedeye asağıdakılerden hangısı uygulanır_?
A)kazazede sırt ustu yatırılır kulağa pamuk tıkanır
B)kazazede yüz üstü yatırılıp ayakları havaya kaldırılır
C)kazazedenin kan akan bögesi altta kalacak şekilde yan yatırılır ve kanama engellenmez
D)kazazedenin kan akan bölgesi üste kalacak sekılde yan yatırılırve kulagına pamukla tampon yapılır
2-Turnıke uygulması ılk 1 saat ıcınde kaç dk gevşetme uygulanır
A) 12 B)15 C)20 D)30
bunlar genelde cok cıkan şaşırtan sorular
Umarım tek gecıte alırsın
Ben cok dosya kapatan gördum; adam tam 5 kere girmiş ; dosyayı yakmıs yenı dosya actırmıs 4 gırmıs ve son hakkında Trafikten gecmıs
A) Aküyü şarj etmek - şarj dinamosu
B) Yakıt-hava karışımını ayarlamak - karbüratör
C) Yüksek gerilim üretmek - endüksiyon bobini
D) Ateşleme yapmak - buji
4 temmuzda sınava gircek varmı ==??
bana bütün sorular kolay gelmişti :D
motordan sadece 1 yanlışım vardı
Life is what happens when you are busy making plans
ben seneye gircem kmlikte bir yaş küçük yazılmışım
o sakat işte 1 yaş küçük yazılmak kafanı duvara vursan yeridir ben 15 gün için deli oldum sen 1 yıl için kayışı koparırsın nabalım buna şükür diycen ben hep öyle dedim
ehliyet kursuna yanlız 2 kere girdim oda taksit yatırmaya motor 100 ilkyardım 100 trafik 35 ikincisinede 75 le onu verdim allahtan bu motor soruları çıkmamış yoksa sakata gelmiştik 07 de girdim ben ha bu arada benim ehliyette a2 nin yanında başka bişey yazmıyor
:pl: [COLOR="Red"]Gimme fuel[/COLOR] !!! [COLOR="Blue"]Gimme fire[/COLOR]!!! [COLOR="Red"]Gimme that which I desire[/COLOR]!!! :pl:
adı üstünde u[B][COLOR="Blue"]M[/COLOR][/B]u[B][COLOR="Blue"]T[/COLOR][/B] :queen:
[COLOR="Red"]makine mühendisliği 4 sene kaldı[/COLOR]
hocam korkutma beni öyle çıkmıs soruları çözüom motorda 2-3 yanlıs cıkıo sağlıkta 4-5 trafikte 9 a kadar çıkıo yani geçiyorum ama sınav yaklaştıkça korku bastı
Cesaretsiz Yaşanmaz Alırlar Elinden Hayatı
Kurallar Mutluluk Yapamaz İncitir Sevdayı..!
Korkmayın ve heyecan yapmayın arkadaşlar. Motorun nasıl çalıştığını düşünün yalnızca. Marşa basarsın,Aküden alınan enerji ile elektrikli olan marş motoru benzin ile çalışan motora ilk hareketini verir.silindire karbüratörde yapılan benzin ve hava karışımı girer,endüksiyon bobininin yüksek voltaj üreterek bu enerjiyi ( 1 milyon ile 5 milyon volt arası değişir) buji ye göndermesi ile silindir bloğu içinde uç kısmı bulunan bujide kıvılcım oluşur.Bu kıvılcım benzini yakar oluşan patlamadaki basıç pistonu hareketlendirir,piston krankı hareketlendirir........ Devamını getirecek arkadaş varsa tamamlasın lütfen.Sabaha kadar yazmak istemiyorum.
Doğduğunda Sen Ağlarken Herkes Gülüyordu.
Öyle Bir Hayat Yaşa ki; Öldüğünde Herkes
Ağlarken Sen Gülüyor Ol !
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
Valla o sınavda 20'de 20 yapamıyorsanız bırakın motoru falan Ehliyet sınavı aşırı kolay bir sınav.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)