Lucas adlı üyeden alıntı
Foruma yeni üye olan arkadaşlar genellikle ilk yada ikinci mesajlarında;
Şunu mu alayım, yoksa bunu mu?
Çinli alsam mı almasam mı?
Vitesli alıcam ama bilmiyorum, acaba öğrenebilir miyim?
Bisiklet kullanabiliyorum, 600 cc ile başlasam mı?
vs.vs. gibi sorular sorarlar. Herkes kendi kanaatine göre cevap verir, yardımcı olmaya çalışır. Zaten sitenin en önemli amaçlarından en başında geleni de aynı amaç için bir araya gelmiş insanların birbirlerine yardımcı olmalarıdır. Neyse konuyu fazla dağıtmadan, şunu sormak yada gündeme getirmek istiyorum.
Çok konu gördüm ki, yeni başlayacağım CBR 125 mi alayım, YBR 125'mi, yada farklı bir kaç marka arasında gidip gelen hep aynı sorular.
Bazı görüşlerine saygı duydugum ama asla katılmadığım arkadaşlar hemen olaya müdahale eder, "ilk deneyiminse vitesli alma scooter al, alıştır kendini".
Şimdi bu düşünce tarzından yola çıkarak,
1- Vitesli motor kullanmayı tercih etmiş, benimsemiş ve öğrenmeyi göze almış insanlara neden scooter tavsiye edersiniz?
2- Scooter kullanmak vitesli motor kullanmaktan daha zordur. Lastikleri daha ufaktır, dengede durmak daha zordur, ani frenlerde kayıp düşmeniz daha kolaydır, en ufak bir çukurda dengenizi sağlayamamanız daha basittir. Bunların bilincinde olarak mı scooter kullanmalarını tavsiye ediyorsunuz?
3- Scooter ile ilk motosiklet deneyimini yaşadığında, 3-5 ay sonra yada 1-2 yıl içinde ben artık piştim, vitesli kullanabilirim dediğinde, anasının karnından doğduğundaki vites,debriyaj ilişkisi bilgileriyle mi vitesli motoru kullanacaktır, yoksa scooter kullandığı dönemler hayatının boşa geçmiş dönemleri midir?
4- Hepiniz ilk motosiklet deneyiminizi scooter ile mi yaşadınız? Evet arkadaşımda vardı, arada alır mahallede turlardım mı diyorsunuz?
5- Scooter kullanmanın ne kadar beceri istediğini hiç bir scooter kullanıcısı arkadaşınız dostunuz size söylemedi mi? Hem scooter hem vitesli motosiklet kullanmış hiç bir arkadaşınızdan, vitesli motor trafikte zahmetli ama kullanmak daha kolay gibi bir cümle işitmediniz mi?
6- Bana katılmak zorunda değilsiniz, düşüncelerinizi değiştirmek zorunda hiç değilsiniz, fakat insanların düşüncelerini de yanlış yönde değiştirmemelisiniz.
7- Kişiye, şahsa, herhangi bir konu başlığına özel olarak açılmış bir konu değildir. Tamamiyle kendi görüşlerimden ibarettir.