Bu konuda bahsi geçen scooter nedir? Vites geçirmek mecburiyetinde olmadığımız her motosikleti scooter sınıfına mı sokuyoruz? Mesela Gilera GP 800 ya da Honda DN-01, aklınıza gelebilecek diğer maxi'ler de bu scooter tanımına giriyor mu?
Bu konuda bahsi geçen scooter nedir? Vites geçirmek mecburiyetinde olmadığımız her motosikleti scooter sınıfına mı sokuyoruz? Mesela Gilera GP 800 ya da Honda DN-01, aklınıza gelebilecek diğer maxi'ler de bu scooter tanımına giriyor mu?
Lucas cok guzel yazi olmus ve dediklerinin coguna katiliyorum. Bildigim kadariyla scooter kullanicilari daha fazla kaza yapiyorlar fakat kazalari genelde kucuk hasarli oluyor. Vitesli motosikletler ise daha az kaza yapip, daha buyuk hasarli kazalar oluyor. Bende henuz 2 -3 aylik bir motosiklet kullanicisiyim, baslangic icin hem scooter hem de commuter tarzi motosiklet denedim ve scooter bana daha dengesiz geldi. Suzuki, Honda gibi markalarin isimlerini hatirlayamadigim cok guzel scooter modelleri var, ileride bu tipleri kullanmak da isterim. Baslangic icin Lucas`in bahsettigi gibi, commuter tarzi vitesli motosikletleri daha iyi oldugunu dusunuyorum.
Lucas çok güzel bir konuya değinmiş.Bence de vitesliyle başlamak daha mantıklı ama elde olan imkanlar neticesinde sctoorla da başlayanlarımız olabilir buna söyleyecek bir sözüm yok.Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim bisiklete binen herkes sctooru çok rahatlıkla kullanabilir(örneklerini çok gördüm).
işte bu noktada hem fikir olamıyoruz... herkes vitesli motorla başlamak yada vitesli motor kullanmak zorunda değilki... motosiklet demek illaki vites değiştirmek demek değilki yada sürekli daha fazla güce gereksinim duymak demekte değil bana göre... önemli olan ihtiyaçlarınızı karşılaması ve diğer yandan kullanımının sizi zorlamaması gerekir... yoksa vitesliymiş değilmiş bu çokta önemli değil bana göre...
ancak ;
diyelimki hiç motosiklet ve trafik tecrübesi olmayan bir kişinin hedefi ve isteği atıyorum shadow 750 gibi bir makina kullanmak... bu kişinin öncelikle sabırlı olması ve gerekirse scooterla bu işe başlamasında bir sakınca olmadığından bahsediyorum... tabiki bunu söylerken , daha önce bisikletten başka birşey kullanmamış ve hiç trafik tecrübesi olmayan birini baz alarak söylüyorum...
öncelikle trafik nedir ne değildir yapılması ve yapılmaması gerekenler nelerdir... bunları daha önceden hiç bilmeyen ve en ufak tecrübesi bile olmayan birinin ilk etapta viteslerle uğraşmak yerine scooterla trafiğe çıkıp başlangıç yapması çokta saçma olmasa gerek...
Ben kendi görüşümü sen kendi görüşünü belirttin. Buraya kadar sorun yok. Ayrıca scooter ile yapılan kazaların daha çok ama daha az hasarlı, vitesli motosiklet ile yapılan kazaların daha az ama daha fazla hasarlı hatta ölümcül olabileceğinden bahsedilmiş.
Yeni başlayan birisi scooter ile de başlasa vitesli ile de başlasa düşme ihtimali vardır, vitesli ile başlayın düşmezsiniz tarzında bir yaklaşımım olmadı. Fakat scooter ile düşebilme ihtimali, diğer arkadaşlarında scooter kazalarının daha fazla olduğunu belirtmesiyle birlikte çoğumuz tarafından kabul ediliyor sanırım.
Buradan da scooter kullanmak daha zor sonucunu çıkarmak da yanlış bir hesaplama olmaz sanırım. Scooter kullanmak neden zor cevabına gelince;
Konunun başında da belirttiğim gibi genelleme yaparsan scooterların lastikleri ufak, virajda çok fazla yatıramadığınızdan dengede durmak zor ayrıca hafif olmasından dolayı da aynı şey sözkonusu, ani fren yapmak zor. Neyse kimseyi değiştirmeye çalışmayın derken bende başkalarını değiştirmeye çalışmayayım değil mi?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:57 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:52 AM ----------
Onlar scooter değil biz kısaca makina diyoruz öylelerine
Legends may sLeep.. But they never diE..!
İhtiyaçlar önemli bence....
Scoterla başladım vitesliye geçtim ve şimdi de scoterla devam ediyorum...
Vitesi atacan şırrak diye, bacaklarının arasında olacak motor, virajda yatıracan dengeleyeceksin,yanlayacaksın, yüzüne rüzgarı çarpacak vs. vs. filan gibi hikayelere pek düşkün değilim...
Evimle işim arası 12 Km ve aşırı trafiğe sahip, işimi görecek beni taşıyacak bir şey arıyorum nedir, scooter...
Burada da soran arkadaşa önce ne için alıyorsun diye sormak gerek...
Scoter in ne olduğunu, zayıf yönlerini,neye dikkat edeceğinizi bildikten sonra diğer motorsiikletlerden daha tehlikeli olduğu savına kesinlikle katılmıyorum..
Ama 12 inç tekerin üstünde 100 km hıza çıkan, sabah akşam foruma girip iridyum buji nerde bulurum, ekzosu çıkardım 120 yaptım dangozluklarında olan adama scoter değil harley versen ne olacak...
Kesinlikle scotercıyım diyorum, hatta ileride de nasip olursa bir silverving 600 düşünüyorum...
Lucas hocam güzel bir konuya değinmiş.
Başlık 13 yıl önce açılmış. Yorum yazanlar pek anlaşamamış. Fakat, tartışmalar şimdikine göre epey daha düzeyliymiş.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)