çömezden çömezlere tavsiyeler
Reklamlar
-
22 Haziran 2009, 22:19
herkese merhabalar,
mayıs ayının sonunda honda gs1 eğitimine gidip guzel bir eğitim aldım. eğitimde cbf 600 almayı dusunuyordum fakat hocaları dinleyip cbf 150 ile basladim. herkes deneyimlerini paylaşıyor, bende benden daha çömezlere birşeyler anlatayım dedim.
kurs biter bitmez sahibinden.com'dan guzel ve ucuza 25000 kmde bir cbf 150 aldım. koruma demirini taktırdım. motoru 2500.tl ye aldım. koruma demirine para vermedim. 2750.tl fiyatı pazarlıkla buraya indirdim. yarısını peşin kalan yarısını da 1 aylık şahsi çek ile verdim.
motoru 2-3 gun kullnadıktan sonra haftasonuna dogru kızıltopraktaki ali ustaya goturup tamamen bakım yaptırdım. yağ, buji, arka fren, debriyaj teli, amortisor kecesi ve bir iki parça ufak şey dahil 230.tl de bakıma verdim. bu arada motoru uzerime almak noter ve ruhsat 395.tl maloldu.
motoru hergun kullanıyorum. goztepede oturuyorum, işyerimde umraniye de. ilk 1 hafta sabahları çok erken trafik başlamadan stop ettire ettire işe gidip geldim. bakımdan cıkar cıkmaz cbf 600u olan bir arkadasımla kurtkoy yaptık, bu pazar gunu de agvaya gittik. yine trafiğin cok fazla olmadıgı yerleri tercih ediyorum.
istanbul trafiğinde kullanmak hakikaten cok zor. etraf malesef ayı kaynıyor. yeni alacak ve kullanacak arkadaslar kesinlikle cok dikkat etsinler.
motoru kullanmaya baslayalı henuz 3 hafta oldu. fakat 150 cc yerine keske cbf 250 ile başlasaydım diyorum. agva yolu hakikaten cok zor gecti. 3 haftalık süre içerisinde 600km yol yaptım. benzini çok fazla yaktıgını soyleyemem. 20 tl benzin alıyorum. 200 km yapınca tekrar bi 20lik daha alıyorum. 50 tl ile 700km gittiğini soyleyenler var ama ben işimi saglama alıyorum. bugun 2. defa zincirimi temizleyip tekrar yagladım.
kask, mont, eldiven, omurga koruma, bobreklik ve dizlik kullanıyorum. bir tek bot kaldı fakat ya çok pahalılar, ya da ayagıma uyanını bulamadım. hasanpasada motomaxa temmuz ayında guzel diadora botlar gelecek, ayagıma uyanı bulursam botuda alıp korumada son noktamı koyacagım.
erişkin donemlerimde bmx, kaykay, paten gibi sporları çok kolay yapabildigimden dolayı, motoru da kolay ogrendiğimi dusunuyorum, fakat forumda yazılı olan tum guvenlikleri neredeyse okudum. yani kabiliyetli oldugumu dusunup tuhaf hareketlerde bulunmuyorum. aynı araba kullanır gibi, seridin ortasından, trafik neyi gerektiriyorsa o şekilde kullanıyorum. 35 yasında oldugum içinde cok artistlik yapacak yasta degilim.
motoru alırken bazı muallaklarım vardı. hatta "muallaktayım" diye bir konu da acmıstım. boyum 183, kilom da 90. cbf 150 acaba bana kucuk mu kalır, üzerinde komik mi dururum diye dusunuyordum. valla acıkcası cok da fazla kucuk kalmadı, normal gorunuyorum veya normal gorundugumu sanıyorum
aklıma yazacak birşeyler daha gelirse editlerim.
benden daha çömez olacaklara sevgiler, saygılar..
tekeriniz düz bassın
motorda motor, ille de motor
Reklamlar
-
22 Haziran 2009, 22:22
güzel bir yazı ancak 600 lukle baslamayla 150cc ile baslamak arasındaki farkıda anlatsaydın 600cc ile baslamak isteyen bilinçssiz insanlara bir miktar olsun yardımcı olabilirsin..
Instagram: gezgin_endurocu
https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1
-
22 Haziran 2009, 22:28
motorda motor, ille de motor
-
23 Haziran 2009, 00:12
aynen katılıyorum gerekli özel egitimleri alın kendı motorunuzlada bos alanda calısın ve 250cc ile güzel güzel baslayın ama her zaman full koruma ve full dıkkat bırakın ınsanlar size gulsunler bu kadar şeye ne gerek var diye aldırmayın..250cc ideal imkanım olsa ben öle yapardım...angorstatik abicim seni takdir ediyorum bu konuda umarım herkes örnek alır
Instagram: gezgin_endurocu
https://www.facebook.com/gezginendurocu?pnref=story
https://www.youtube.com/c/GezginEndurocu52?gvnc=1
-
23 Haziran 2009, 00:19
Bende Yeniyim 150 CC İle Başladım. Ve Uzun Süre Değiştirmiyi Düşünmüyorum. Motosikletim Beni Anlıyor Bende Onu Anlıyor vede Seviyorum. Hatta Aşığım. Daha Hızlı Götürcek Die Aşkımı Başkalarıyla Aldatamam
I Love You Yellow Girl
-
23 Haziran 2009, 00:30
bende 125 cc ile başladım, 34 yaşında ilk motora sahip olunca tedbirli olmak istedim, özellikle uzun yolda virajlara yüksek hacimli bir motorla süratle acemi olarak girdiğimi düşünemiyorum bile allah korusun herkesi, en az 20.000 km yapayım ondan sonra 600 cc lik bir makina düşünebilirim ...
-
23 Haziran 2009, 00:36
güzel paylaşım ve bilgiler için teşekkür ederim. ben de geçtiğimiz haftasonu honda gs1 eğitimini tamamladım. daha önce açtığım başlığı bulup ekleyecem ayrıntılarını. ilk motor tavsiyeniz dikkate alınır umarım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler