Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Icat Köşesi !!!!!!!

REKLAM ALANI
    heysem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Skipper 150
    Saygıdeğer arkadaşlar;

Yaklaşık 45 gündür üstünde olduğum motorumla yağmur çamur demeden dalış yaptığım motor dünyasında maalesef bazı eksiklikler gördüm.Bu eksiklikleri çeşitli icatlarla kapatmak mümkün.Yalnız ben sadece fikir adamıyım, teknik konuları işin uzmanlarına bırakıyorum.
    İşte motosiklet kullanıcıları için hayatı kolaylaştıracak ürün fikirleri :
    1-Tüm motorların çalınma riski motor selesine yerleştirilecek hafızalı sensörlerle çözülebilir. Yani motor sürücüsünün ağırlığı oturuş biçimi (kısaca .ıçı) selede bulunan algılayıcısı tarafından algılanmadan motor çalışmaz,böylece de çalınmaz.
    2-Kedilerin selenize verdiği zarara karşı seleye kedi,köpek ve diğer haşerata karşı etkili uyuşturucular sıkılarak (fabrika aşamasında) kedilerin yaklaşması önlenebilir.Yaklaşan kedi bayılır ve seleye çıkamaz.
    3-Ayrıca seleye elektrik tertibatı yapılabirse : oturan kişiyi elektrik çarpar ve motor çalınmaz.(1 deki .ıç sensörüyle beraber kullanılmalıdır.)
    4-Sıkıştırılan motorlara, arabaların kaportalarını çizici ince demirlerden oluşan tertibat takılır. Bu tertibat motorun kaportasına takılan ince demirlerden oluşur.Motor sıkıştırılma tehdidi altındayken sürücü tertibat düğmesine basar ve motorun her tarafından çelik iğneler çıkar.Araç sürücüleri kaporta çizilmesinden korkup kaçarlar.:-P
    5-Scooterlar için 3.kişi koltuğu: Gidon önüne ön tekerleğin üstüne küçük bir koltuk yerleştirilirse bir kişi daha oturabilir.Emniyet kemersiz yolcu alınmamalıdır.
    6-Seleye motoru kitledikten sonra elektrik verilirse kediler gece üstünde uyuyamaz.
    7-Kar kürüme aparatı Aparat karlı havalarda ön tekere takılır,yoldaki karı kürüyerek tekerkeğin önünde kar bırakmaz.Motor rahatça yoluna devam eder.Aynı yaz gibi :-P
    8-Acami sürücü aparatı : Küçük bisikletlerde olduğu gibi arka tekerin iki tarafına takılır.Bisiklet dahi sürmemiş insanlar devrilmeyen bu motoru kullanabilir. HIZ YAPMADAN !
    İCATLARIMIZA YENİ İCATLAR KATANLAR OLACAKTIR BEKLERİZ EFENDİM

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    freedom34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    zihni sinir ile akrabalığınız var mıdır? varsa derecesi nedir?

Koruma önlemi konusunda elektrik vermek bence biraz canice.. yani acı verici olabilir.. bunun yerine motora ince misina bağlanıp bu misinanın ucu bir makara düzeneği ile seleye doğrultulup bir yere sabitlenmiş av tüfeğinin tetiğine bağlanabilir. bu şekilde hem misina gözükmez, yani hırsız anlamaz durumu hem de acı çekmez..

xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 500
    sahibinin kıçını tanıyan motor süper bence
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

yusufhalfeti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Better 125 Cup
    Otomobillerde kaza anında hava yastıkları açılıyor. Motorsiklerede uçaklardakine benzer kaza anında sürücüsünü koltuğu ile birlikte havaya atan sonrada bir paraşüt yardımıyla yere indiren sistem yapılabilir.

marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial MCT 250
    Arkadaşlar bide şunu dinleyin.Motorun gidonuna ve sele arkasına sağlam bir yere birer adet kalın kanca kaynatıp kış gelince motorumuzu tavana asalım.Lastikleri betona değmedigi için inmez.Uhahahahaha !!!! Bi de kaza anında hava yastıgı değil de hava tulumu yaptıralım.Kaza anında tulumumuz tamamen şişsin ve hiçbir yerimiz yere temas etmesin ve patlamama özelliği olsun ki arabaların altında kalmayalım....
    ´Gerçekci ol imkansızı iste´ CHE

motorinn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 151 RS
    bende hem deniz hem karada giden scooterim olsun isterdim,yapmayı bile düşünmedim diil...
    gaza gelme;kaza gelmesin

MoToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ DR 800 BİG-JİNLUN 250
    siz bunları yapın iso nuzuda ben alacam anasını satim
    SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.

fener1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway KW250-H SUPERSHADOW
    Yeni forkliftlerde koltukta ağırlık alğılama sensörü var.Koltuk ağırlığını yalnış ayarladığın zaman forklif çalışmıyor.Bunun gibi sitstem yapmak zor değil.

Motosikleti
    mondial 151 RS
    Ağırlık tesadüf edebilir hırsızla ancak hacim algılayıcı falan gerekebilir.:-o
    gaza gelme;kaza gelmesin

Motosikleti
    '16 Z-One S Mondial
    ben hayabusa ve diğer 1000cc ve üstü racinglere yan kanat takılmasından yanayım böylelikle yapılış amacına uyulur vee uçalar
    Uzaklarda bir güneş doğuyor!..

poseidon_20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial mt 125
    ben yazın sıcakta motoru ışıklarda durarken ayakta tutmaktan nefret ediyorum motor durduzaman yanlardan iki tane aygıt çıksa motoru havada ayakta tutsada ben o eziyeti çekmesem nasıl olur (Projeleri ben tat bik ederim diyen varsa ben mali olarak desteklerim
    0 rh(+) Rüzgarın hissetmek ve iki teker üzerinde olmak kadar keyifli ne var şu hayatta

Ben de katkıda bulunmak istiyorum.

Jet uçaklarındaki HUD (çok fonksiyonlu ekran) motorun önüne konulan koruma camına monte edilebilir.
    Buraya gelecek , hız , hararet , yakıt , rüzgar , ısı , morot devir göstergeleri sayesinde kolay bir kullanım olur.

Motora paratoner takarsak yıldırımdan korunuruz..

Acemiler için arka tekerlere takılacak 2 teker için , motor kullanırsak.
    Motor hızı arttığı zaman tekerleri kaldırmak suretiyle sürtünmeyi azaltacaktır.

Motorun karbüratorunu çıkaralım , araçlardaki enjeksiyon sistemini takalım.Hatta motora turbo dizel bile yapabiliriz ama çoğusu benden LPG sistemi rica ediyor.

Motorda herzaman gaz maskesi bulunduralım , olası kimyasal ve biyolojik saldırılar için de mutlaka koruyucu elbise olması gerekir.

Hatta motorda bulunduracığımız havan topu , bizlere iyi bir savunma sağlayacaktır.

Motorun arka bölümüne takacağımız CHEFF ve FLARE podları , birçok roket saldırısından bizi korur.

Motorda plakanın altında her zaman bir acil iniş paraşütü bulundurun.Yüksek hızlarda oluşacak fren sorunlarında güvenli bir yavaşlama sağlayacaktır.

Motora hiçbir zaman 7 kişiden fazlasını bindirmeyin.Çünkü 5 kişiden sonra oluşacak amortisor problemleri 7. kişide bitebilir.(amortisor sağlam kalmaz)

Sakın SAÇMALAMA demeyin. HAYAL GÜCÜ SINIR TANIMAZ.

Motosikleti
    mondial 151 RS
    motora bir römork takalım,içinde geyik taşırız.Işıkta muhabbet için,arıza halinde de çekici niyetine....
    gaza gelme;kaza gelmesin

marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial MCT 250
    Motora traktörlere takılan kabinlerden takalım.
    ´Gerçekci ol imkansızı iste´ CHE

fantom76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    dragstar650 sport
    arkadaşlar ben kedi olayına acayip takıntılıyı.nezaman motorun üstünü örtsem kediler musallat oluyor .hadi yatsalar sorun yokta birde sağa sola pisliyorlar deli oluyorum.gecen nette elktrolik dalga boylu kedi köpek kovucu gördüm ondan almayı düşünüyorum.yinede daha pratik hikirlere acığım.

durmustit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBX 750
    Bence 250 kilodan fazla motorlara geri vites koysalar çok iyi olacak.2 aracın arasından parktan çıkmak zor oluyor.Birde yokuş aşağı bırakırsanız vay halinize.

distinto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MCT 250
    motosiklet sürenlerin sigara içebilmeleri için bir alet olsa iyi olur...
    sigarayı aletin içine koyacaz aleti dudaklarımızın arasında tutacaz sigarayı yakıp yola devam edecez hatta sigarayıda alet yaksa iyi olur, aletten sigara külü düşmeyecek rüzgardan ateş etkilenmeyecek sadece yukarda veya yanda ufak bi delik olacak duman çıkması için sigara bitince aletin off düğmesine basacaz o ufak delikte kapanacak sonra aleti tek hareketle ağızdan alıp cebe atacaz...bu aleti biri yapmışmıdır bilmem ama her uzun yola çıkacağımda yapasım geliyor...
    Zamana ait düşlerim... Gemi benim kaptan benim...

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    valla türkiye şartları arasında motorun arkasına bir kefen atmak en iyisi
    May the Force be with McLaren Mercedes

aliberkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Z750S
    Bisiklete yeni başlayanların kullandığı yan tekerlekler ışıkta beklerken ve manevra yaparken kullanılmak üzere BMW K1200LT'ye takılabiliyor.
    Yine japonlar yapmış (Doken adlı firma). Sol elcikte bulunan butona basarak sistemi çalıştırıyorsunuz. Eğer 5km/h hızın altındaysanız yan hidrolik destekli yan tekerlekler açılıyor. Aynı Açıldığı gibi 5 km/h hızın üzerine çıktığınız anda kapanıyor.
    Fiyatı inanılmaz pahalı ben derginin yalancısıyım. £4100
    06 AB 3263
    0 Rh+
    Bugün kaç motorcuya selam verdin?

MoToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ DR 800 BİG-JİNLUN 250
    adamlar honda goldwini yapmışlar ama eksik adana sıcak memleket neden duşa kabin koymamışlar, sırf o yüzden gittim jinlun aldım onda en azından jakuzi var
    SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler