Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

"Artcı Alma...Artcı Olma " Felsefem...

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda CBR 125 idi ;( yine olacak..
    Bu akşam arkanda benim olduğumu unutmadan motor kullandığın için sana çok teşekkür ederim kocacıım Umarım en kötü günümüz böyle geçer

Artçı olmaktan da motosiklet kullanıcısı olmaktan da büyük keyif alıyor ve ikisinden de zerre kadar korkmuyordum ta kii Tuğper kardeşimiz vefat edene kadar O günden beri Emre'nin başının etini yiyorum yavaş diye, ne kadar kızıp bana gıcık olsa da artık o da yavaş yavaş bazı şeylerin farkına varıyor. Neden bu denli tedirgin olduğumun ve artçı olmaktan artık rahatsızlık duyduğumun sebebini kavrıyor sanırım. Biz kendimize ne kadar güvensek de başkalarını kontrol altına alamayız hiç bir zaman. Kendim kullanırken de aynı tedirginliği yaşıyorum artık eskisi kadar cesur değilim malesef

Artçı olmamak gibi bir lüksüm yok benim Eşim o motorun üzerindeyken ve ben kendi motorumu kullanmayıp onunkiyle bir yere gitmek durumunda kaldıysam ; ben başka bir araca bineyim demek kadar abes bir şey olamaz herhalde Zaten bundan hala zevk alıyorum o ayrı Kaldı ki kaza olayına gelelim Allah korusun başımıza birşey geldi ki sürekli bunu düşünürüm ben, her an herşey olabilir eşimin başına birşey gelse ben arkasında yokken daha mı az acı çekeceğiz : Hayır. O ölse ben yaşasam ? İkimizin birden ölmesini her zaman tercih ederim zira onsuz yaşamak da ölmekten farksız olacak nasılsa

Metehan bir yerde haklı ama nerde; tanımadığınız insanların yani başınıza birşey geldiğinde değdi mi sorusuna hayır diyeceğiniz bir insana artçı olmayın. Kendinize güvenmiyorsanız arkanıza asla birini oturtmayın. Artçınız varsa lütfen bu sorumluluk bilinciyle hareket edin. Vicdan kadar ağır birşey olmasa gerek.

Herkese Allah sevdikleriyle uzun ömürler versin. Hepinize kazasız belasız artçılı ya da artçısız keyifli sürüşler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    artçının motosikletin kaabiliyetlerini düşürdüğünüde mi kabul etmiyorsunuz? özellikle <250cc motorlar için.
    Artçın alışık sa düşürmez neden düşürsün ki?.....
    İstersen gel sana bir kere artcı olayım gör bak?

Yada sen Davut a sor.... Zor oluyormu diye...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kırmızı aşkım ybr, sonrakı YAMAHA R_1 veya R_6

slm

Slm tam benım kafamdansın
    Benım hayatımda ikinci kişiye yer yok YAMAHA R_1

aparat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150
    Alıntı bttfemre adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kesinlikle çok doğru,çok zor durumda kalmadıkça bende artçı almıcam bundan sonra küsen küssün darılan darılsın,yokuş başlarında durmak zor oluyo,kalkarken zor oluyo,manevralar zor oluyo
    bu dediğin senin ne kadar motosiklet sürüş bilgin yeteneğin ve altındaki motorun karakteriyle alakalı kendini ve artçını zorduruma düşürecekse alma
    ...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
    Drift Religion

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster

davut artçıya semaverden alışık
    fizik kanunu üstadım, 130 kiloluk bi makineye 94 kilo binmekle +60, 70, 80 kilo binmek apayrı şeyler. uzun yolda yolun en büyük bölümünü en yüksek viteste uygun devirde götürürsün, fren kullanımın, vites hareketlerin nisbeten azdır. şimdi örnek verem, batıkentten çıkıp dikmen ilker mahallesine musluk tamirine gidecem cbf150 ile (gayet şehiriçi, 22.7km). ben 94 kiloyum, çırağım ziya 75 kilo, motor 134 kilo kuru ağırlık tekde gitsen aynı şeey, ziyaylada gitsen aynı şey diyeni newton'a havale ediyorum.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    davut artçıya semaverden alışık
    fizik kanunu üstadım, 130 kiloluk bi makineye 94 kilo binmekle +60, 70, 80 kilo binmek apayrı şeyler. uzun yolda yolun en büyük bölümünü en yüksek viteste uygun devirde götürürsün, fren kullanımın, vites hareketlerin nisbeten azdır. şimdi örnek verem, batıkentten çıkıp dikmen ilker mahallesine musluk tamirine gidecem cbf150 ile. ben 94 kiloyum, çırağım ziya 75 kilo, motor 134 kilo kuru ağırlık tekde gitsen aynı şeey, ziyaylada gitsen aynı şey diyeni newton'a havale ediyorum.

Aga sen de Ziya yı dolmuşla yolla..Arkadan gelsin...Artçı olsun.... Bak etkilemedi demi...

Bazı artçılar vardır arkanda olduğunu anlamassın bile..Bu sözüm Ziya hariç olucak...
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    Honda REBEL
    Konuyu baştan sona okudum. Gerçekten de tartışmaya oldukça açık bir husus bu.

Fakat bence işin özü şu, artçı alırken artçıda bulunması gereken özellikler;

- Kesinlikle çok istemeli fakat çok heyecanlı eli ayağı titrer seviyede olmalı,

- Motosiklete binip te hareket etmeden önce yapması ve yapmaması gerekenler dikkatlice anlatılmalı, dinleyip anladığından (heyecandan sizi duymayabilir) emin olunmalı,

- Akabinde kaza yapmanın isteyeceğiniz son şey olduğu fakat bu işin tehlikeli ve riskli olduğu anlatılmalı,

- Sorumluluğa ortak olduğu kanısına vardığından emin olunmalı,

- Artçıyla birlikte seyir halindeyken x2 dikkatli, /2 yavaş kullanmalı.

bu kriterler sağlandıktan sonra bence pek bi sorun yok.

Sonuçta çok yakınınız veya çok değer verdiğiniz birisi olmadıktan sonra kolay kolay arkanıza almak istemezsiniz. E çok değer verdiğiniz birisini bile bile kaza yapıp ta yaralayacak halimiz yok. Ne de olsa motosiklete binenler adrenalini sevenler ve hissettikleri korkunun tutkularının önüne geçmesine izin vermeyenlerdir. Bu işin güzelliği birazda bu değil mi ?
    [B][COLOR="Red"]LIVE TO RIDE, RIDE TO LIVE![/COLOR][/B]

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    Alıntı yeschim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu akşam arkanda benim olduğumu unutmadan motor kullandığın için sana çok teşekkür ederim kocacıım Umarım en kötü günümüz böyle geçer

Artçı olmaktan da motosiklet kullanıcısı olmaktan da büyük keyif alıyor ve ikisinden de zerre kadar korkmuyordum ta kii Tuğper kardeşimiz vefat edene kadar O günden beri Emre'nin başının etini yiyorum yavaş diye, ne kadar kızıp bana gıcık olsa da artık o da yavaş yavaş bazı şeylerin farkına varıyor. Neden bu denli tedirgin olduğumun ve artçı olmaktan artık rahatsızlık duyduğumun sebebini kavrıyor sanırım. Biz kendimize ne kadar güvensek de başkalarını kontrol altına alamayız hiç bir zaman. Kendim kullanırken de aynı tedirginliği yaşıyorum artık eskisi kadar cesur değilim malesef

Artçı olmamak gibi bir lüksüm yok benim Eşim o motorun üzerindeyken ve ben kendi motorumu kullanmayıp onunkiyle bir yere gitmek durumunda kaldıysam ; ben başka bir araca bineyim demek kadar abes bir şey olamaz herhalde Zaten bundan hala zevk alıyorum o ayrı Kaldı ki kaza olayına gelelim Allah korusun başımıza birşey geldi ki sürekli bunu düşünürüm ben, her an herşey olabilir eşimin başına birşey gelse ben arkasında yokken daha mı az acı çekeceğiz : Hayır. O ölse ben yaşasam ? İkimizin birden ölmesini her zaman tercih ederim zira onsuz yaşamak da ölmekten farksız olacak nasılsa

Metehan bir yerde haklı ama nerde; tanımadığınız insanların yani başınıza birşey geldiğinde değdi mi sorusuna hayır diyeceğiniz bir insana artçı olmayın. Kendinize güvenmiyorsanız arkanıza asla birini oturtmayın. Artçınız varsa lütfen bu sorumluluk bilinciyle hareket edin. Vicdan kadar ağır birşey olmasa gerek.

Herkese Allah sevdikleriyle uzun ömürler versin. Hepinize kazasız belasız artçılı ya da artçısız keyifli sürüşler
    aynen bende katılıyorum.
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    hadiseyi hep "muhtemel kaza ekseni"ne çekmeyin yahu. şahsen yalnız kullanmayı tercih ederim her durumda. kişisel tercih mes'elesi.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sayın abim, telefonda da Deli_Mavi Murat'ın kaza hadisesini konuşurken bana da söylemiştin aynı şeyi. Evet düşüncene saygı duyuyorum ama, Markete bile motorla giderken eşimle ikimiz gidiyoruz. En az benim kadar motosikletle seyahat etmeyi seviyor. Bazen motoru alıp kullanıyor. E zaten bende o yanımda yokken Motosikletle Dünya turuna çıksam ne fayda. Şelale'ye gidelim derken düşük hızla mıcıra kaptırdım, sola yattık. Benim sol dirsek gitti Banu'nun sol bacağı. Ertesi gün 250 Km yol yapıp teyzeme gittik.
    Şimdi kendini benim yerime koyup sen cevap ver artçı almamalı mıyım? Almamak için boşanmalı mıyım?
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

dunpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Regal Raptor DD250E-9B & IZHPLANET5 350cc-2zamanlı
    Valla ne yalan söyleyim; kolay kolay bende artçı olamıyorum. Başkası kullanırken bir tedirginlik oluyor. Bir tek rahmetli babamla o tedirginliği hiç yaşamadım. Ama artçı almamak kişisel bir görüş fazla irdelemeye gerek yok. Hatta çoğu yolda 2 kişi motor yola daha iyi yapışıyor, titreşim azalıyor. Tabiki göreceli bir kavram. Acemi artçı tehlikeli, korkabilir, sağa sola ani hareket edip dengeyi bozabilir. Dikkat etmek gerekli.
    ...dunpa55...Geology Engineer & Profession of Engineering Management
    ...55VATAN41MEKAN...

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı aparat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu dediğin senin ne kadar motosiklet sürüş bilgin yeteneğin ve altındaki motorun karakteriyle alakalı kendini ve artçını zorduruma düşürecekse alma
    yola geldin mi birader...hizaya geldin mi söle bakim...nası kal geldi...bana açıklama sunabildin mi...aldın tokat gibi şamar gibi cevapları oturdun aşağı dimi...terbiyesiz adam bide gizli kapaklı bacak kadar çocuğa motor sürdürüyon birde artcı oluyon demek...sen var ya Avrupada Emerikede olsak direkt yargılanırsın cani baba...

Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sayın abim, telefonda da Deli_Mavi Murat'ın kaza hadisesini konuşurken bana da söylemiştin aynı şeyi. Evet düşüncene saygı duyuyorum ama, Markete bile motorla giderken eşimle ikimiz gidiyoruz. En az benim kadar motosikletle seyahat etmeyi seviyor. Bazen motoru alıp kullanıyor. E zaten bende o yanımda yokken Motosikletle Dünya turuna çıksam ne fayda. Şelale'ye gidelim derken düşük hızla mıcıra kaptırdım, sola yattık. Benim sol dirsek gitti Banu'nun sol bacağı. Ertesi gün 250 Km yol yapıp teyzeme gittik.
    Şimdi kendini benim yerime koyup sen cevap ver artçı almamalı mıyım? Almamak için boşanmalı mıyım?

konuşma lennn...bundannn sonraa motöreee yengee binmeyecekkk o kaderrr ülenn...

ya abi alma diyoruz işte bırak evde bulaşık yıkasın çamaşırla ilgilensin...bak hanımlarla böyle arkedeş oluyorsunuz sonra dil pabıç gibi oluyor...bırak kadın kısmısı evde otursun akşam ne yemek yapacağını düşünsün... bak sonra bende çalışcam der kendi parasını kazanır özgürlük falan ister...amann haaa...ipleri elden bırakırsanız vay halinize...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:20 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:17 AM ----------

Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Ulan keltoş boyun 1.60 kilon 45 seni artcı bile kabul etmiyorum tüy siklet...kendini artcıdan sayma fasülye...arkada ha karpuz taşımışım ha seni...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:22 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:20 AM ----------

Alıntı rocker_lp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu baştan sona okudum. Gerçekten de tartışmaya oldukça açık bir husus bu.

Fakat bence işin özü şu, artçı alırken artçıda bulunması gereken özellikler;

- Kesinlikle çok istemeli fakat çok heyecanlı eli ayağı titrer seviyede olmalı,

- Motosiklete binip te hareket etmeden önce yapması ve yapmaması gerekenler dikkatlice anlatılmalı, dinleyip anladığından (heyecandan sizi duymayabilir) emin olunmalı,

- Akabinde kaza yapmanın isteyeceğiniz son şey olduğu fakat bu işin tehlikeli ve riskli olduğu anlatılmalı,

- Sorumluluğa ortak olduğu kanısına vardığından emin olunmalı,

- Artçıyla birlikte seyir halindeyken x2 dikkatli, /2 yavaş kullanmalı.

bu kriterler sağlandıktan sonra bence pek bi sorun yok.

Sonuçta çok yakınınız veya çok değer verdiğiniz birisi olmadıktan sonra kolay kolay arkanıza almak istemezsiniz. E çok değer verdiğiniz birisini bile bile kaza yapıp ta yaralayacak halimiz yok. Ne de olsa motosiklete binenler adrenalini sevenler ve hissettikleri korkunun tutkularının önüne geçmesine izin vermeyenlerdir. Bu işin güzelliği birazda bu değil mi ?

birader ben geyik adamım bu kadar ciddiyet bünyemi sarsar...aman yapma etme böyle birden damarı verme bana...bana geyikle gel...akabinde yine geyik olmalı...amann..
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    honda cbf 150
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yola geldin mi birader...hizaya geldin mi söle bakim...nası kal geldi...bana açıklama sunabildin mi...aldın tokat gibi şamar gibi cevapları oturdun aşağı dimi...terbiyesiz adam bide gizli kapaklı bacak kadar çocuğa motor sürdürüyon birde artcı oluyon demek...sen var ya Avrupada Emerikede olsak direkt yargılanırsın cani baba...
    hade nan kullanacak tabiki ama trafiğe kapalı alanda ben motosiklet kültürünü rahmetli babamdan almıştım ilk tanışmam onun arkasında ve yaklaşık 28 sene oldu üzerindeyim.

allah korusun olacağı varsa yolda yürürken olur yine olur bu seferde neden sokağa saldımmı diyecez (bu sadece bir benzetme ) benim yaklaşımımı biliyosun işim gereği gün içerisindeykende motosiklet tepesindeyim ama arkamda artçı var ise bu ister kızım ister bir başkası olsun (ama sen asla olmazsın seni artçı almam )taytay motorcuyum diyorsunki ehliyetini al kendi motosikletini edin reşit ol ve kullan o zaman birşey oldumu ne olacak bu seferde ben neden izin verdimmi olacak velhasılıkelam rabbim çümlemizi sakınsın ...
    Drift Religion

Motosikleti
    Alıntı yeschim adlı üyeden alıntı Mesajı göster

aminnn....

Alıntı Terrorizer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geç gelen edit:
    Abi bir başka anlayamadığım da " motorcu adam bencil adamdır " genellemesini nasıl yapabildin ? ?
    geç gelen cevap...

ben katılırsınız veya katılmazsınız dedim...demedim mi...neden katılmazsınız demedim...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

Motosikleti
    hade nan kullanacak tabiki ama trafiğe kapalı alanda ben motosiklet kültürünü rahmetli babamdan almıştım ilk tanışmam onun arkasında ve yaklaşık 28 sene oldu üzerindeyim.

allah korusun olacağı varsa yolda yürürken olur yine olur bu seferde neden sokağa saldımmı diyecez (bu sadece bir benzetme ) benim yaklaşımımı biliyosun işim gereği gün içerisindeykende motosiklet tepesindeyim ama arkamda artçı var ise bu ister kızım ister bir başkası olsun (ama sen asla olmazsın seni artçı almam )taytay motorcuyum diyorsunki ehliyetini al kendi motosikletini edin reşit ol ve kullan o zaman birşey oldumu ne olacak bu seferde ben neden izin verdimmi olacak velhasılıkelam rabbim çümlemizi sakınsın ...
    sennn bir cani babasın arkadaşım...

hey be sen bana kurban ol...128 kilo hayatında taşıdın mı...sorumluluk ister...el kadar bebeyi sabi sübyanı çanta niyetine taşımaya benzemez...yavrucağın sesi çıkmaz vurursun ağzına yemez içmez babacımmm babacımm yapma der boynunu büker...ama ben artcı olduğumda motoru o taka titanı bile süremezsin denge menga hak getire... beni besliycen yedircen içircen ...evladı selsefil gezdir canını sıktımı kappa çantaya at cani baba...

ya abi benim karnım aç bişeyde yiyemiyorum...açlık başıma vurdu...

Akileos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mete zaten sen tek başına motorun istikakını dolduruyosun abi daha ne artçısı.....
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR

Motosikleti
    Alıntı Akileos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mete zaten sen tek başına motorun istikakını dolduruyosun abi daha ne artçısı.....
    abi çay may ödemeden yırttıkda bi kokerece niyet ettik Babacinin yanında muhabbet uzadı Ortaköyede inemedim...vallah açım..billah açım...yahu çay bahçesinde buluşmamı olur...insan bi kebapcıda falan buluşur et kokar ne bilim yaşadığımızı anlarız...kuru muhabbete bi çekirdeğe talim ettiniz beni...

Motosikleti
    honda cbf 150
    sennn bir cani babasın arkadaşım...

hey be sen bana kurban ol...128 kilo hayatında taşıdın mı...sorumluluk ister...el kadar bebeyi sabi sübyanı çanta niyetine taşımaya benzemez...yavrucağın sesi çıkmaz vurursun ağzına yemez içmez babacımmm babacımm yapma der boynunu büker...ama ben artcı olduğumda motoru o taka titanı bile süremezsin denge menga hak getire... beni besliycen yedircen içircen ...evladı selsefil gezdir canını sıktımı kappa çantaya at cani baba...

ya abi benim karnım aç bişeyde yiyemiyorum...açlık başıma vurdu...
    olum seni artcı alıpta canım motuma eziyetmi edeyim allah muhafaza honda'yada senin cbf 150 ile olan resimlerini gönderecem bu adamı taşıyosa sağlamlık tamam diye hade git aç karnını doyur zaten sayende çekirdek göremedik sildin süpürdün
    Drift Religion

Motosikleti
    olum seni artcı alıpta canım motuma eziyetmi edeyim allah muhafaza honda'yada senin cbf 150 ile olan resimlerini gönderecem bu adamı taşıyosa sağlamlık tamam diye hade git aç karnını doyur zaten sayende çekirdek göremedik sildin süpürdün
    senin helezon yaylı gıçıkırık titanına benim nazik popom çok meraklı değil yavrukurt...

hadi sen uyu...yarın gitmen gereken bir işin var... ben istirahatdeyim...devletin iresmi 3 gün tatili var...ohhh...yatacam kemiklerime kadar iliklerime kadar dinlenicem...biri çalışır biri yatar kıyamet ondan kopar...ama harbi aç yatılmıyor ...Allahım düşmanıma vermesin...bir sürahi suyu dikicem şimdi valla yoksa bu mide gurrul gurul bırakmaz beni...

nasılda yattın hemen off oldun...işte budur paşam...yarın işe uykusuz gidecek olan galiba sensin cani Türkiş pipıl father......

Akileos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    abi çay may ödemeden yırttıkda bi kokerece niyet ettik Babacinin yanında muhabbet uzadı Ortaköyede inemedim...vallah açım..billah açım...yahu çay bahçesinde buluşmamı olur...insan bi kebapcıda falan buluşur et kokar ne bilim yaşadığımızı anlarız...kuru muhabbete bi çekirdeğe talim ettiniz beni...
    harbiden taksim tarafında olsaydık bi kebapçı yapardık...sonundada bi künefe...sonra 240 la direkt radar...
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR

4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler