Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

"Artcı Alma...Artcı Olma " Felsefem...

REKLAM ALANI
    korkut 250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 Fazer..Ve birde Yavrusu
    Alıntı kuyucadısı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    faklı değil çok haklı
    Ne gibi mesela.
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    xx 12999,9rr cadı süpürgesi :P
    Alıntı korkut 250 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne gibi mesela.
    senin şu soruların beni öldürüyo korkut
    [B]durmak yok... yola devam.....
    [/B]
    [COLOR="Red"][B][I]selam dünyalı ben dostum......::sapka::::151::[/I][/B][/COLOR]

hanedan12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ARTCI ALMA...neden...

Sayın arkadaşlar yıllardır bu felsefeyi benimsedim...önceleri bu düşüncem tamamen kendi ağırlığımın motoru çekmemesiydi...yani motorlarımın düşük cc olması beni zor çekmesiydi...bir artcı alabilme şansım olmasına rağmen hep çekindim olmaz dedim...çok kalpler kırılmıştır bu konuda...motor aldın değiştin...benden kıymetli mi vs bayağı bir eleştiri alınmıştır motor sahipleri olarak...

asıl gerçek bir kaza bela olduğunda başkalarının kaderlerine tesir etmemek...yani düşünsenize bir kaza olduğunda kendi canınızamı yoksa arkanızdaki eşiniz dostunuz kardeşiniz illaki bir sevdiğinizdir onun sağlığınamı yanarsınız...bence en çok arkanızdakini düşünürsünüz...

2.düşüncemde ARTCI OLMA...ben artcı olduğum anlarda hep gerilmişimdir ...kontrolün başkasında olduğu düşüncesi ben hep gerdi...o hatayı bir kaç kez yaptım ve inanılmaz rahatsız oldum...başkası kullandığında makinayı gerçek bir motosiklet kullancısı bence rahatsız olur tedirgin olur...bir kaza bela olacaksa kendi motosikletimde kendi sürüş anımda olmalı...

bakın bu yazdığım şimdi zart zurt gelebilir ama ilerde hatırlatırım...eşiniz sevgiliniz çoluk çocuğunuz kankiniz eküriniz her kim olursa olsun kendinize ne kadar güvenirseniz güvenin ben artcı almamanız taraftarıyım...katılırsınız katılmazsınız orası ayrı...

sonra demedi demeyin...

Motosikletci adam bencil adamdır...

bu konuyu açmama vesile olan bir detay...

birde Achılle kardeşimi kaybettim nişanlısı ile birlikte...
    Hepsini şiddetle REDDEDİYORUM ve seni kınım kınım kınıyorum.....

O zaman otomobillerde artçı almasın....Otobüsler hiç almasın...
    Heleki Metrobüsleri kaldıralım... Trenlermi .. Allah korusun büyük felaket ....

Herkes yürümeye başlasın ....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:08 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:07 PM ----------

Bende herkezi artçı olarak almam
    Senin artçını ben biliyorum
    Kangren olmuş tüm kollara adanmıştır.
    Eğer bir yıl sonrasını düşünüyorsan, bir tohum ek. Eğer on yıl sonrasını düşünüyorsan, bir ağaç ek. Eğer yüz yıl sonrasını düşünüyorsan, insanları eğit.

darkeagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ev maltepe İstanbul yaşadığı yer: Şimdilik Dünyanın her yeri
    Motosikleti
    Goldwing
    Mete bir de bu tarafından bakalım konuya
    Genç bir motosiklet sürücüsüsün çok beğendiğin ve tanışmak istediğn bir kız var . Ama bir türlü konuşma fırsatı bile bulamamışsın. Onu gizliden takip ediyorsun. İşyerini evini herşeyi öğreniyorsun arada bir göz göze geliyorsun ama sende son hamleyi yapacak cesaret bir türlü yok. Bir gün kafaya koyuyorsun ben bunla tanışmalıyım diye . Havaların çok sıcak olduğu bir günde onu otobüs durağında bekler görüyorsun . Belli ki otobüsü çok gecikmiş trafik felç yanaşıyorsun durağa adıyla hitap ederek kibar bir selam veriyorsun. Onu evine götürmeyi teklif ediyorsun( arkada yedek kaskın mutlaka hazır olmalı)
    Burdan itibaren sonuca gelelim sen elini bile tutamadığın o sevgilin ,sana sıkı sıkıya sarılıyor
    Bu hikayeden çıkarılacak ders : Artçı alınır artçı olunur .Onlar ermiş muratlarına biz oturalım selemize

Dip not: Bu hikayede geçen karakterler hayalidir. Arka sele özel insanlar için rezervlidir
    Dilin söylediği veya kalemin yazdığı bütün üzücü kelimelerin içinde en üzücüsü şudur,KEŞKE"

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosiklet teorisine romantik bir yaklaşım bu.
    katılan olabilir,reddeden olabilir ama saygı duyulması gereken bir fikirdir sonuçta.

CERRAHI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı darkeagle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Genç bir motosiklet sürücüsüsün çok beğendiğin ve tanışmak istediğn bir kız var . Ama bir türlü konuşma fırsatı bile bulamamışsın. Onu gizliden takip ediyorsun. İşyerini evini herşeyi öğreniyorsun arada bir göz göze geliyorsun ama sende son hamleyi yapacak cesaret bir türlü yok. Bir gün kafaya koyuyorsun ben bunla tanışmalıyım diye . Havaların çok sıcak olduğu bir günde onu otobüs durağında bekler görüyorsun . Belli ki otobüsü çok gecikmiş trafik felç yanaşıyorsun durağa adıyla hitap ederek kibar bir selam veriyorsun. Onu evine götürmeyi teklif ediyorsun( arkada yedek kaskın mutlaka hazır olmalı)
    Burdan itibaren sonuca gelelim sen elini bile tutamadığın o sevgilin ,sana sıkı sıkıya sarılıyor
    Bu hikayeden çıkarılacak ders : Artçı alınır artçı olunur .Onlar ermiş muratlarına biz oturalım selemize

Dip not: Bu hikayede geçen karakterler hayalidir. Arka sele özel insanlar için rezervlidir
    Yani muhalefet olmak icin bu kadar zamanda bu senaryoyu yazabiliyorsan inan sende buyuk cevherler var

Bence haklısın Metehandrom...
    Hicbir keyif ve risk artcının saglıgı yada canından daha onemli degildir.
    Son kazamda alakasız insanın alakasız yerde iki kolu kırıldı.
    Onun bir sure keyif almasındansa zarar gormemesi daha cok onemli...
    Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    hacı mete gayet haklıdır, bizde dillendirmiştik bu konuyu ankara'da, artçı almayıda artçı olmayıda zerre sevmem.

otobüs durağında sütlü çükülata Beyonce denk gelse "hey man! this is handsome, i am go to home maybe head to head coffee it is this?" (mealen; hey yakışıklı beni eve bırakırsan belki başbaşa bi kahve içebiliriz) dese "go home fuckin' nigga!" (hayır, otobüse bin bebiş, böylesi daha iyi) derim.

vel hasılat-ül kelam artçının sorumluluğu ve güvenlik riski bi tarafa keyfimide bozar şahsımın.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Artçı konusunu bence bu şekilde genellememeliyiz.

Arkanızdaki herzaman bir yabancı değil , eşiniz , kızınız , can ciğer arkadaşınız da olabilir.
    Onlar ile sürüş yapmak düşündüğünüzün aksine motosiklet üzerinde sürüş keyfini kat kat arttırır. Eşiniz ile bir yolculuğa çıkmak , arkadaşlarınız ile gezmek gibisi var mıdır?

Bu şekilde "taşıdığınız kişinin kaderiyle oynamak" şeklinde düşünürsek , bir parça otomobilde de aynı şeyi düşünmemiz gerekir. Otomobil daha güvenli olsa da her zaman risk vardır. Her bireyin kendine otomobil aldığı bir topluma karşı olduğumuzu düşünürsek , bu yanlıştır. Neyse , bizi ilgilendiren motosiklet.

Artçı almamayı sevmemek olabilir , artçının mesuliyetini almaktan korkmak da olabilir. Nitekim benim motorumun arkası da kapalıydı. Arkamda sürekli taşıdığım bir eşim veya arkadaşım olsaydı hiç düşünmez açardım. Artçı taşımak kişiyle ilgilidir. Başkasına "taşıma!" veya "taşı!" diyemezsiniz.

Bu konuyu "artçı taşımak tehlikelidir , taşımayın" diye kestirip atmaktan ziyade (kestirip atmak bizim huyumuz olmuş) , bunu oluruna göre yapmaya özen göstermeliyiz.
    Artçı olmanın ve almanın özel dersleri bile var. Düşündüğümüzden derin bir konu bu.
    Siz ve artçınız bilinçli olmazsa tabiki tehlikelidir.

Artçının hayatı yine bize kalmış. Artçılı sürüş yapıyorsanız arkanızda başka bir hayat taşıdığınızı unutmayın. Sadece kendinizi taşıyormuş gibi sürmeyin. Yavaş ve temkinli gidin.
    Risklerden kaçının. En büyük problem burada başlıyor...

Ne yazıkki yüksek süratte özellikle de spor motosikletlerde yapılan artçılı sürüşlerde yaşanan kazalar sürücünün ve artçının canına maloluyor. Fakat otomobille de otoyola çıkıp aynı sürüşü yapsanız , yolcunuzun canına kastetmiş oluyorsunuz.

Benim düşüncem şudur ki , artçı aldığınız an 2 kişi taşıdığınızı unutmayın. Motor üzerinde artçınız da siz de eğlenebilirsiniz. Fakat kaza yaptığınızda artçınıza olan zararın , vicdanınızda, size olacak zarardan yüzlerce kat fazlasını çekeceğinizi unutmayın.
    Eğer artçıysanız da , sizin canınıza gerçekten değer vermeyen birine artçı olmayın.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı huceyn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ne yapak şimdi.haklısın.bende sevmiyorum.
    benim hatuna sen dolmuşla geç ben yalnız gelecemde denmez ki.
    yavaş kullanıyorum.daha dikkatli kullanıyorum....

tamam kardeş artcın belkide seni daha dikkatli sürücü yapar ben sadece herşeyin en kötüsünü düşünürüm...yapı gereği...

Bende herkezi artçı olarak almam
    beni seç beni seç...

Alıntı extreme1925 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    artcı oldugumda içimdeki tedirginliğin sebebi nedir diye hep düşünmüşümdür
    babamın artcısı oldugumda bile (ki babam 35 senelik bir motorsiklet kullanıcısı)tedirginliğim devam ediyor.ne demişler bu devirde babana bile güvenmeyeceksin
    saygılar...

biz moto sürücülere yapılacak en büyük işkence çılgın bir sscinin arkasına artcı olmak...çin işkencesi...

Alıntı KaPTaNH adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iki kişi olmanın tadı bambaşka. mutlak sıkınıtılar veriyor ama değer..
    birde şu bluetoth lu cihazından alabilsek daha da güzel olur...
    yolda fıkra anlatırız sonrada gülmekten ilk bayır-şarampole hobaaa..
    makara kakara hoppp aşağı...

Alıntı hell24 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    haklısın birader....
    eyvallah bıradır...

faklı değil çok haklı
    abla bu topik en çok senin canın sıkmış olabilir mi...müzmin artcısın ya o açıdan...

Alıntı sakinseytan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    wala ben hiç tek kullanamam motoru sıkılırım patlarım, artıcı almak büyük sorumluluktur, kullanmasıda çok zor olur artıcı ile motoru ben artıcımla konuşurken kaza yaptım dikkatim dagılmıştı neyseki cocuga bişi olmamıştı şoka girmiş kaldırımda oturuyodu.
    ama genede ben tek hayatta kullanmam motoru hem artıcı alırım hem 3-5 tane motor gezerim.ama dikkatimi dagıtmam artık yoluma odaklanırım çok sarıyo uzun yola artıcıyla çıkmak yani sana katılmıyorum bi konuda.
    aslında uzun yolda artcı olmak hem kendi hem artcının totoşunu çok zorlar benden söylemesi...kasılıyosun rahat yayılamıyon selede...

Alıntı hanedan12 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hepsini şiddetle REDDEDİYORUM ve seni kınım kınım kınıyorum.....

O zaman otomobillerde artçı almasın....Otobüsler hiç almasın...
    Heleki Metrobüsleri kaldıralım... Trenlermi .. Allah korusun büyük felaket ....

Herkes yürümeye başlasın ....[COLOR="Silver"]
    hanedan kardeş senin düldül seni zor çekiyor artcıyı nasıl taşısın...

Alıntı darkeagle adlı üyeden alıntı Mesajı göster

o zaman işin rengi değişir abi...yeni başlayacak sonu hayırlı bitecek bir aşk için artcıya varımm diyorumm...

Alıntı savaskayan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklet teorisine romantik bir yaklaşım bu.
    katılan olabilir,reddeden olabilir ama saygı duyulması gereken bir fikirdir sonuçta.
    bildiğim kadarıyla yenge abla sana artcı olmuyor...eee güvenemiyor napsın...bari oğlanın başını yakma...

Alıntı CERRAHI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani muhalefet olmak icin bu kadar zamanda bu senaryoyu yazabiliyorsan inan sende buyuk cevherler var

Bence haklısın Metehandrom...
    Hicbir keyif ve risk artcının saglıgı yada canından daha onemli degildir.
    Son kazamda alakasız insanın alakasız yerde iki kolu kırıldı.
    Onun bir sure keyif almasındansa zarar gormemesi daha cok onemli...
    kanka her şey bi tarafada o kolu kırılan arkadaş wcde nasıl iş görüyordur onu merak ettim ben...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:47 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:41 PM ----------

Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hacı mete gayet haklıdır, bizde dillendirmiştik bu konuyu ankara'da, artçı almayıda artçı olmayıda zerre sevmem.

otobüs durağında sütlü çükülata Beyonce denk gelse "hey man! this is handsome, i am go to home maybe head to head coffee it is this?" (mealen; hey yakışıklı beni eve bırakırsan belki başbaşa bi kahve içebiliriz) dese "go home fuckin' nigga!" (hayır, otobüse bin bebiş, böylesi daha iyi) derim.

vel hasılat-ül kelam artçının sorumluluğu ve güvenlik riski bi tarafa keyfimide bozar şahsımın.
    sana katılmıyorum arkadaşım...Beyoncu almayan zihniyeti kınıyorum...

Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Artçı konusunu bence bu şekilde genellememeliyiz.

Arkanızdaki herzaman bir yabancı değil , eşiniz , kızınız , can ciğer arkadaşınız da olabilir.
    Onlar ile sürüş yapmak düşündüğünüzün aksine motosiklet üzerinde sürüş keyfini kat kat arttırır. Eşiniz ile bir yolculuğa çıkmak , arkadaşlarınız ile gezmek gibisi var mıdır?

Bu şekilde "taşıdığınız kişinin kaderiyle oynamak" şeklinde düşünürsek , bir parça otomobilde de aynı şeyi düşünmemiz gerekir. Otomobil daha güvenli olsa da her zaman risk vardır. Her bireyin kendine otomobil aldığı bir topluma karşı olduğumuzu düşünürsek , bu yanlıştır. Neyse , bizi ilgilendiren motosiklet.

Artçı almamayı sevmemek olabilir , artçının mesuliyetini almaktan korkmak da olabilir. Nitekim benim motorumun arkası da kapalıydı. Arkamda sürekli taşıdığım bir eşim veya arkadaşım olsaydı hiç düşünmez açardım. Artçı taşımak kişiyle ilgilidir. Başkasına "taşıma!" veya "taşı!" diyemezsiniz.

Bu konuyu "artçı taşımak tehlikelidir , taşımayın" diye kestirip atmaktan ziyade (kestirip atmak bizim huyumuz olmuş) , bunu oluruna göre yapmaya özen göstermeliyiz.
    Artçı olmanın ve almanın özel dersleri bile var. Düşündüğümüzden derin bir konu bu.
    Siz ve artçınız bilinçli olmazsa tabiki tehlikelidir.

Artçının hayatı yine bize kalmış. Artçılı sürüş yapıyorsanız arkanızda başka bir hayat taşıdığınızı unutmayın. Sadece kendinizi taşıyormuş gibi sürmeyin. Yavaş ve temkinli gidin.
    Risklerden kaçının. En büyük problem burada başlıyor...

Ne yazıkki yüksek süratte özellikle de spor motosikletlerde yapılan artçılı sürüşlerde yaşanan kazalar sürücünün ve artçının canına maloluyor. Fakat otomobille de otoyola çıkıp aynı sürüşü yapsanız , yolcunuzun canına kastetmiş oluyorsunuz.

Benim düşüncem şudur ki , artçı aldığınız an 2 kişi taşıdığınızı unutmayın. Motor üzerinde artçınız da siz de eğlenebilirsiniz. Fakat kaza yaptığınızda artçınıza olan zararın , vicdanınızda, size olacak zarardan yüzlerce kat fazlasını çekeceğinizi unutmayın.
    Eğer artçıysanız da , sizin canınıza gerçekten değer vermeyen birine artçı olmayın.
    Görkemcim bu dediğim KADER mevzusu sadece motosikletle alakalı...sadece motosikletle kaza kaygısı değil...TÜRKİYEDE yaşamakla alakalı...düşünsene hayat sigortası yapılırken bile motor kullanımı kriter dışında kalırken ve hayvanların trafikte cirit attığı bu memleketde bu riski neden ARTCIN alsın...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    xx 12999,9rr cadı süpürgesi :P

abla bu topik en çok senin canın sıkmış olabilir mi...müzmin artcısın ya o açıdan...
    tam tersi kesinlikle canımı sıkabilecek bir topik değil.... neden mi?
    1-kendine güvenen kişiye artcı olurum
    2-güvendiğim kişiye artcı olurum
    3-herkezin düşüncesi kendini baglar
    4-bugüne kadar şükür artcılıgım ile ilgili kötü bişey duymadım
    5-artcıysam tüm tehlikeyi göze almışımdır
    6-bu sayılar daha çok uzar
    7-ss makinelerde artcı olmak işgence değil kesinlikle büyük keyif
    [B]durmak yok... yola devam.....
    [/B]
    [COLOR="Red"][B][I]selam dünyalı ben dostum......::sapka::::151::[/I][/B][/COLOR]

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Metehan yine sardın siteyi geyiğe. Nerden buluyorsun boyle damar konuları.

Boy kilo sıkıntın var eyvallah diğerlerinin ne sucu var milletin artçısıyla arasına nifak tohumları ekiyorsun.....cık cık cık cık Koskoca adam hiç yakışıyormu sana

Koskoca derken yani ben demek istedim ki yaşını başını almışsın anlamında
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

Motosikleti
    tam tersi kesinlikle canımı sıkabilecek bir topik değil.... neden mi?
    1-kendine güvenen kişiye artcı olurum
    2-güvendiğim kişiye artcı olurum
    3-herkezin düşüncesi kendini baglar
    4-bugüne kadar şükür artcılıgım ile ilgili kötü bişey duymadım
    5-artcıysam tüm tehlikeyi göze almışımdır
    6-bu sayılar daha çok uzar
    7-ss makinelerde artcı olmak işgence değil kesinlikle büyük keyif
    seni istisna sayarım inan...kıdemli bilincli artcısın..

Alıntı harbiturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Metehan yine sardın siteyi geyiğe. Nerden buluyorsun boyle damar konuları.

Boy kilo sıkıntın var eyvallah diğerlerinin ne sucu var milletin artçısıyla arasına nifak tohumları ekiyorsun.....cık cık cık cık Koskoca adam hiç yakışıyormu sana

Koskoca derken yani ben demek istedim ki yaşını başını almışsın anlamında
    kanka bir zevk-ü sefa peşindeyiz...olay rüzgarda bitmiyor...birde asfaltın sıcaklığı var...tabi ki kimse beni sallamaz...ama dün Hasekideydim yaşam çok tatlı...bir küçük uyarıdır nüansdır geyik değildir...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

Görkemcim bu dediğim KADER mevzusu sadece motosikletle alakalı...sadece motosikletle kaza kaygısı değil...TÜRKİYEDE yaşamakla alakalı...düşünsene hayat sigortası yapılırken bile motor kullanımı kriter dışında kalırken ve hayvanların trafikte cirit attığı bu memleketde bu riski neden ARTCIN alsın...
    Biz nasıl motosiklete binerek risk alıyorsak , artçı da alıyor. Bunun da farkında olmalı tabiki. Arkaya saksı içinde bitki oturtmuyoruz. Bunun için artçının da sürücüye güveniyor olması gerekiyor.

Dersen , motosiklet ile hiçbirşey yapmasan da gelip biri vuruyor sana , bu kaldırımda yürürken de bir risk. Gelip biri size çarpar , artçınız zarar görürse , vicdanen rahat olmalısınız. Çünkü sizin bir suçunuz yoktur , ve o da özgür iradesiyle risk almış motora binmiştir.

Tanımadığın kişiye artçı olma , tanımadığını artçı alma dersen katılırım. Ama genellemeye karşıyım.
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

huceyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSX-R 1300
    şimdi ben ist. seni görmeye gelsem.almıcanmı arkaya beni
    Orgazma Dudak Büktürür

Motosikleti
    Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biz nasıl motosiklete binerek risk alıyorsak , artçı da alıyor. Bunun da farkında olmalı tabiki. Arkaya saksı içinde bitki oturtmuyoruz. Bunun için artçının da sürücüye güveniyor olması gerekiyor.

Dersen , motosiklet ile hiçbirşey yapmasan da gelip biri vuruyor sana , bu kaldırımda yürürken de bir risk. Gelip biri size çarpar , artçınız zarar görürse , vicdanen rahat olmalısınız. Çünkü sizin bir suçunuz yoktur , ve o da özgür iradesiyle risk almış motora binmiştir.

Tanımadığın kişiye artçı olma , tanımadığını artçı alma dersen katılırım. Ama genellemeye karşıyım.
    bu memleketde bu da oluyor...hatta bugün oldu...

http://www.milliyet.com.tr/Yasam/Hab...ahreden%20kaza

BEŞİKTAŞ’TA kaldırımda bekleyen Feyza Amasyalı (23), bir inşaat alanından süratle çıkan aracın altında kaldı.
    Bacağı sıkışan Amasyalı’yı kurtarmak için itfaiye seferber oldu. Olay yerine gelen Ahmet ve Filiz Amasyalı, kızlarının “Kurtarın beni” diye bağırarak çırpınışını korku dolu gözlerle izledi. Aracın altına hava yastıkları yerleştiren itfaiye ekipleri, genç kızı çıkardı. Bacağı kopma noktasına gelen Amasyalı, Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat edildi. Aracın sürücüsü Mustafa K. ise gözaltına alındı.

yav zaten artcı denildiğinde akla ilk gelen şey eşin...nişanlın...eş adayın ...samimi kankin...ekürin..bişeyin...yani canından biri...bu motor olayı bir spor değildir arkadaşlar hayat felsefesi saçmalıklarınada inanmıyorum...bir ulaşım aracıdır...ve TEK KİŞİLİK bir ulaşım aracıdır...

peki Görkem sana bir soru ruhsatlarınızda arac kapasitesi neden 1 kişi ile sınırlıdır...

Alıntı huceyn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi ben ist. seni görmeye gelsem.almıcanmı arkaya beni
    el mahkum gezdiricez kanka...

Istiap haddi eski ruhsatlarda 1 kişidir. Yani sürücü dışında yolcu sayısı... Motosiklet 2 kişiliktir.
    Otomobillerde de 4 yazar istiap haddi. Sürücü dışında öne 1 arkaya 3.

Yani ruhsatlarda sanırım yolcu şeklinde yazıyor.

TDK'ya göre:
    istiap haddi
    isim
    Deniz, kara ve hava taşıtlarının yük ve yolcu miktarlarını belirleyen sınır.

sametrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki ER-6N
    artçı olmak inanılmaz keyifsiz bi olay çok az kişi bundan keyif alıyordur büyük bir kısım ya sevdiğini yalnız bırakmamak yada değişik mecburiyetlerden biniyordur diye tahmin ediyorum artçı eğer tehlikenin farkında ve bilinçli ise neden alınmasın ama mecburen keyif almadığı halde biniyorsa bu başkasının hayatını olmadık yere riske atmak demektir ki bu durumda aynen katılıyorum.
    İki kişinin bindiği motor değildir.

Motosikleti
    Alıntı sametrix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    artçı olmak inanılmaz keyifsiz bi olay çok az kişi bundan keyif alıyordur büyük bir kısım ya sevdiğini yalnız bırakmamak yada değişik mecburiyetlerden biniyordur diye tahmin ediyorum artçı eğer tehlikenin farkında ve bilinçli ise neden alınmasın ama mecburen keyif almadığı halde biniyorsa bu başkasının hayatını olmadık yere riske atmak demektir ki bu durumda aynen katılıyorum.
    sevgili kardeşlerim bu sonucta keyif işidir...keyif alan olur almayan olur...ama genelde herkesin sevdiği ayrıcalıklı bir duruma sahibizi...işin neti bu..

ben sadece diyorum ki Motosiklet Tek Kişilik bir keyif aracı olmalı...bu kadar basit...üzerine fazla aforizma sunmak istemiyorum...özü bu bence...tek biner tek sakatlanırım tek ölürüm tek keyif alırım...

fullthrottle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Burgman 650 Executive / Snow Owl
    uzuuuuuuuuuuuun kilometreler yaptik esim ve ben, ben surmeyi o da artciligi beraber ogrendik. sadece esim degil neredeyse tum arkadaslarim artcim da olmustur.

kaza da yasadik, ucuz da atlattik, sakin de gittik, gaz da actik..

cok abuk subuk zorluklar yasadim ama ne ben bir daha artci almam dedim ne de artcilarim bir daha seninle motora binmem dedi.. hatta daha yeni arkadasim ben aradi ve eve gelirken ona ugriip onu da almami istedi.. ha birde soyle bir durum var 4 arkadasim sadece benim artcim olarak tanistiklari motosiklet ile aska tutulup motor aldi. ve su anda hepsi araba dan buz gibi sogudu.. ve onlarda (her ne kadar biraz yeni yetme de olsalar) artci alma konusunda problemsizler..
    Wildgoose Rider - Transalp 650

Motosikleti
    Alıntı fullthrottle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    uzuuuuuuuuuuuun kilometreler yaptik esim ve ben, ben surmeyi o da artciligi beraber ogrendik. sadece esim degil neredeyse tum arkadaslarim artcim da olmustur.

kaza da yasadik, ucuz da atlattik, sakin de gittik, gaz da actik..

cok abuk subuk zorluklar yasadim ama ne ben bir daha artci almam dedim ne de artcilarim bir daha seninle motora binmem dedi.. hatta daha yeni arkadasim ben aradi ve eve gelirken ona ugriip onu da almami istedi.. ha birde soyle bir durum var 4 arkadasim sadece benim artcim olarak tanistiklari motosiklet ile aska tutulup motor aldi. ve su anda hepsi araba dan buz gibi sogudu.. ve onlarda (her ne kadar biraz yeni yetme de olsalar) artci alma konusunda problemsizler..

ne mutlu size....

2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler