Selam arkadaşlar, size birkaç soru sormak için bu konuyu açtım, eğer cevaplarsanız sevinirim. Ben yeni motorsiklet hevesi gelmiş biri olarak yakın zamanda A2 ehliyeti alıp motor kullanmayı öğrenmek istiyorum. Ancak kafama takılan bazı noktalar var.
Şimdi mesela sabah okula yada işe giderken arabaya göre daha rahat olur mu? Yani arabayı park yerinden çıkar uğraş falan yerine motora atlayıp gitmek daha kolay gibi gözükse de kasktı, diğer korumalardı falan her sabah uğraşmak daha mı zor gelir sonradan sizce?
Başka bir nokta da trafik tecrübesi, benim araba ehliyetim var ancak direksiyon kursu dışında hiç kullanmadım o yüzden de fazla trafik tecrübem yok. Düzgün bir motor kursuna gitsem direk motorla başlamak için yeterli olur mu yoksa can güvenliğinin daha yüksek olması açısından trafiğe arabayla başlamak mı lazımdır? Kısaca şöyle diyim, trafiğe direk motordan başlamak iyi midir
Son sorum da motor tipi açısından. Başlangıç için direk chopper türü motorlar iyi midir? Yoksa olayı kapma açısından scooterlar gibi daha basit türlerle mi dolanmak lazım? Sorumdan anlaşılacağı gibi motorlardan teknik açıdan pek anlayan biri değilim, son sorum da vitesler hakkında. Motorda otomatik vites yada direk vitessiz motor oluyor mu? Oluyorsa chopperlarda olur mu?